HPK otti neljännen voittonsa putkeen – JYP kaatui kotonaan selkeästi

JYP-HPK 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)

HPK kohtasi Jyväskylässä lyhyen ajan sisään jo toistamiseen kotijoukkue JYPin. Muutamaa viikkoa aiemmin vierailijat ottivat murskaavan voiton lukemin 0-6, eikä meno ollut tälläkään kertaa yhtään sen vähäisempää. HPK nappasi selkeän 1-5 voiton ja venytti voittoputkensa jo neljään. Huomenna HPK palaa kotiyleisönsä eteen, kun Pohjantähti Areenan ovet auvautuvat katsojille yli kuukauden tauon jälkeen. Lue lisää täältä.

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa.

Energinen erä

Ottelun avauserä tarjosi kokonaisuudessaan liikkuvaa sekä energistä kiekkoa. Tästä maistiaisia saatiin jo ensimmäisestä vaihdosta alkaen, kun HPK:n puolustaja Arttu Pelli toimitti kiekkoa maalille. JYP -maalilla torjunut Konstantin Shostak tiputti irtokiekon eteensä, mutta Juuso Ikonen ei aivan ylettänyt irtopalalle.

Ottelun ensimmäinen erikoitilanne nähtiin ajassa 6.26, kun Severi Lahtinen nousi laidasta kohti keskustaa ja maalipaikkaan. HPK:n puolustaja Petteri Nurmi joutui rikkomaan Lahtista aivan HPK -maalin edessä ja sai tästä hyvästä rangaistuksen huitomisesta.

JYP ylivoiman paras tekopaikka kuitenkin avautui HPK:lle, kun Markus Nenonen karkasi läpiajoon lähes välittömästi rangaistuksen alettua. Konstantin Shostak JYP -maalilla kuitenkin torjui Nenosen yrityksen melko vaivattomasti.

JYP ylivoiman jälkeen HPK sai ieman energiaa ja se näkyi. Ajassa 13.17 Oiver Kiljunen heitti kiekon kohti JYPin kenttäpäätyä ja lähti itse sitä myös karvaamaan. Kiljunen voittikin pelivälineen päädystä itselleen ja löysi syötöllään Michael Jolyn p-pisteeltä. Joly ampui välittömästi kiekon saatuaan, vaikkakin JYP -maalivahti Shostak vielä Jolyn laukauksen selvitti, mutta ei enää sitä seurannutta irtokiekkoa, jonka sisään löi maalin kulmalta ilmasta Juuso Ikonen. HPK johtoon 0-1.

Lähes välittömästi HPK:n maalin jälkeen JYP pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, kun Michael Joly kampitti hyökkäyspäässä Valtteri Kakkosen jään pintaan.

Vaikkakin kotijoukkueen ylivoima oli hieman parempaa kuin ensimmäinen, niin silti sen paras maalipaikka avautui HPK:lle. Artturi Toivola ja Joel Jantuinen ajoivat laidasta hyökkäysaluelle sisään ja jakoivat kiekkoa toisesta aallosta nousselle Ossi Ikoselle. Ikosen tulinen onetimer osui tolppaan ja peliä jatkettiin vierailijoiden maalin johdossa.

Erän loppua kohden HPK oli hieman huolimaton omassa pelissään ja se kostautui jälleen jäähyn nuodossa. Ajassa 20.00 tasan Atso Lehtiselle vihellettiin rangaistus koukkaamisesta, joten JYP pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Ratkaisun makua

JYP pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, mutta sen hieman aneeminen erikoistilannepelaaminen ei juurikaan paikkoja tarjoillut.

Sen sijaan HPK:n ylivoima oli iskussa. Se pääsi yrittämään sitä jopa kaksi kertaa peräjälkeen, kun ensin Rasmus Heljanko lähti istunnolle ja tämän rangaistuksen päätyttyä Aleksi Salonen sulki kiekon alleen ja sai pelin viivyttämisestä rangaistuksen.

JYPin rangaistuksista jälkimmäinen kuitenkin kostautui. Jere Jokinen ja Markus Nenonen kiepauttivat kulmapelin kautta kiekon viivaan, josta Arttu Pelli jatkoi pelivälineen takaisin Nenoselle hyökkäysalueen vasemmalle laidalle. Pienen kaarroksen jälkeen Nenonen sijoitti kiekon varmasti JYP -maalin yläkulmaan ohi Shostakin. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 26.35.

Ja vain vajaat kolmeminuuttia edellisestä, kun HPK iski jälleen. JYP -pakisto heitti omalla alueellaan huolimattomasti kiekkoa ränniin ja tämän katkoi Arttu Pelli. Pelli otti tyhjät pois ja ampui kiekon jo kolmannen kerran ohi maskissa olleen JYP -vahti Shostakin.

Peliä kerettiin pelaamaan tämän jälkeen jälleen vain muutama minuutti, kun HPK iski uudestaan ja tällä kertaa ylivoimalla. Patrick Harper tarjoili oikealta laidalta poikittaissyötön, joka löysi Michael Jolyn. Joly otti Nenosen tapaan potkun kohti maalia ja ampui kiekon JYP -maalin etukulmasta sisään. Osumaan kakkossyötön itselleen merkkautti Ryan Johnston.

Kauaa ei HPK kerennyt kuitenkaan neljättä maaliaan juhlia, kun isännät rikkoivat kuparisen toisessa päässä. Keskialoituksen jälkeen kiekko pelattiin vasempaan laitaan Reid Gardiniren lapaan. Gardinir ajoi alueelle sisään ja leikkasi keskustaan HPK:n pakkien väliin. Päästyään keskemmälle Gardinir ampui ja kiekko löysi tiensä hieman helpohkosti ohi Daniel Lebedeffin.

Erän viimeisellä viidellä minuutilla JYPin soppa kiehui hieman yli ja HPK sai ison mahdollisuuden lisätä johtoaan. Se pääsi pelaamaan jopa reilu pari minuuttia 5vs3 -ylivoimaa, vaikkakin se pääsi hyville paikoille, niin tällä kertaa Konstantin Shostak JYP -maalilla kesti ja keräsi samalla erässä huikeat 16 -torjuntaa.

Pelailua ilmassa

Viimeinen erä ei mitään suurempia huippuhetkiä tarjoillut. HPK pyrki puolustamaan johtoaan ja kotijoukkueen takaa-ajosta tuntui suurin terä hävinneen.

Täysin ilman tapahtumia erä ei kuitenkaan edennyt. Ensimmäinen maalipaikka oli ajassa 44.30, kun Pateick Harper ja  Markus Nenonen karkasivat 2vs1 hyökkäykseen. Nenonen haki omaa ratkaisua laukomalla kiekon kohti takakulmaa, mutta Konstantin Shostak venyi kiekon tielle.

Seuraava vierailijoiden maalipaikka aukesi jälleen kapteeni Nenosen toimesta. Ajassa 51.30. Nenonen nousi maalille oikealta laidalta ja lähti hakemaan omaa ratkaisua. Nenosen laukauksesta seuranneen irtokiekon mies itse pelasi siniviivalle, josta Otto Latvala lähti laukomaan. Shostak JYP -maalilla kuitenkin torjui tämänkin.

Isäntien erän paras maalipaikka syntyi sen pelatessa ylivoimaa. Antti Kalapudas tarjoili poikittaissyötön Jerry Turkulaiselle, jonka onetimer lähti napakasti. Turkulaisen epäonneksi Daniel Lebedeffin hanskakäsi oli kuitenkin napakampi.

JYP otti erän viimeisellä minuutilla jopa hieman yllättäen maalivahdin pois, mutta tämä kostautui välittömästi. Jere Jokinen viimeisteli tyhjiin ottelun loppulukemiksi 1-5. Viidenteen osumaan syötön itselleen merkkautti Oliver Kiljunen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä HPK voi täyttää Pohjantähti Areenan kapasiteetista 50 % 5.2.2022 alkaen, jolloin HPK ja Tappara iskevät yhteen. Seisomakatsomot pysyvät suljettuina, mutta myös seisomakatsomoiden kausikorteilla pääsee peleihin.