Visman ja HPK:n yhteistyö jatkuu hyvänä!

HPK ja Visma aloittivat yhteistyön mestaruuskauden kynnyksellä. HPK:n toimistopäällikkö Outi Lappalainen bloggasi yhteistyöstä ja kertoi yhdessä toimitusjohtaja Antti Toivasen kanssa videolla Kerhon mietteitä toimivasta palvelusta.

 

“Myyntisaamisten kiertoajalla on suuri merkitys urheilubisneksessä. Kun toiminta on kausiluontoista ja tulovirrat jakautuvat epätasaisesti, tarvitaan jokainen euro ajallaan tilille.

Kun Visma PPG tarjosi liigakauden alun kynnyksellä kattavaa palvelua, jonka avulla saatavien kotiuttaminen tehostuisi, oli yhteistyöhön helppo lähteä mukaan. HPK kiinnostui erityisesti eräpäivän jälkeisestä muistutus- ja perintäpalvelusta, mutta myös laskujen lähettäminen päätettiin siirtää Visma PPG:n hoidettavaksi.

Projekti nytkähtikin nopeasti liikkeelle ja kuukauden kuluttua ensimmäisestä palaverista kanssa oli palvelu jo käytössä. Pelisäännöt olivat selvillä, rajapinnat ohjelmistojen välille avattu, asiakastiedotteet valmiina ja koulutukset pidetty Visman toimesta.

Vajaan viiden kuukauden käyttökokemuksella ulkoistamistoimenpiteet ovat osoittautuneet erinomaiseksi valinnaksi. Laskut muodostetaan edelleen HPK:lla käytössä olevassa Netvisor-ohjelmistossa, mutta sen jälkeen kaikki pyöriikin kuin itsestään: Visma poimii lähetysvalmiin laskun suoraan Netvisorista ohjelmistojen välille avatun rajapinnan kautta, lähettää laskun asiakkaalle ja huolehtii muistutus- ja perintätoimenpiteistä. Heti, kun suoritus on tullut asiakkaalta, siirtyy se asiakasvaraintilin kautta HPK:n tilille.

Tarvittaessa HPK voi tarkistaa laskukohtaiset tilannetiedot Visman omasta ohjelmistosta, josta näkee niin laskun lähetyspäivän kuin kaikki asiakkaalle lähetetyt viestit ja muutkin toimenpiteet.  Kuluneen viiden kuukauden aikana ei yhtäkään laskua ole jouduttu perintään asti laittamaan, joten ulkoistaminen on osoittautunut toimivaksi vaihtoehdoksi. 93 % laskuista on maksettu kahden viikon sisällä eräpäivästä eli viimeistään ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen. Lisäksi aiemmin myyntireskontraan käytetty työaika on nyt vapautunut muihin tehtäviin.”

Outi Lappalainen
HPK Liiga Oy

 

10.06.2019 10:48

Jaa artikkeli: