U20 playoffs: Otteluennakko HIFK-HPK 4

Nuorten SM-liigan puolivälieräsarja HPK:n ja HIFK:n välillä on edennyt neljänteen otteluun. Sarja on katkolla HIFK:lle sunnuntai-iltana Helsingissä Elisa areenalla klo 19.00.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet vierasottelunsa. HIFK voitti tiukat ottelut tiistaina lukemin 2-3 ja lauantaina jatkoajalla 1-2 Ritari-areenassa, kun taas HPK harjasi sarjan toisen ottelun Helsingissä selvin lukemin 1-5. HPK U20 päävalmentaja Matti Tiilikainen kommentoi lauantain ottelun jälkeen, että “Homma on hyvin yksinkertainen: Ei muuta kuin huomenna huippusuoritus ja tiistaina takaisin kotiin”.

Kaikissa sarjan otteluissa on ollut tarjolla reilusti erikoistilanteita. HPK on tehnyt kolmessa ottelussa yhteensä kuusi ylivoimamaalia, kun yhteismäärä maaleja on kahdeksan. HIFK sen sijaan on tehnyt kuusi maalia, joista kaksi ylivoimalla. Tiilikainen onkin sarjan aikana kiitellyt alivoimapelaamisen tasoa. Päävalmentajalla oli myös selvä viesti pelirohkeudesta tänään, kun selkä on seinää vasten.

– Yksinkertaisesti on oltava kiekolla rohkeampi ja haastaa enemmän heidän puolustusta. Omista vahvemmin kiekolla liikkeelle ja syöttöketjuja kuntoon. Kaikessa karuudessaan nämä on loistavia paikkoja näyttää parastaan ja ennen kaikkea nauttia pelaamisesta. Peli-ilo, aktiivisuus ja rohkeus esiin, tiivisti päävalmentaja.

HPK:n playoffien pistepörssiä johtaa kolmen pelatun ottelun jälkeen myös runkosarjan HPK:n pistepörssin voittanut Erkka Seppälä tehoin 1+4. Janne Jokinen ja Jaakko Kuusisto seuraavat perässä kolmella pisteellä. HIFK:n paras pistemies on Niklas Nordgren 4+3 (5 ottelua).

Illan ottelun kokoonpanot tulevat iltapäivällä Jääkiekkoliiton sivuille. Samaisella sivustolla tulosseuranta.

HIFK näyttää Fanseat GO:ssa ottelun. Kerhon U20 kotimatseja ei nähdä Fanseatissa teknisistä syistä johtuen.

Mikäli HPK voittaa sunnuntai-iltana, viides ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan Ritari-areenassa tiistaina klo 19.00. Kerhon kausikortilla ja junnukorteilla matsiin pääsee ilmaiseksi, liput aikuiset 5€ / lapset, opiskelija, eläkeläiset 2€. Ennakkoliput tulevat myyntiin Kerho-ravintolaan maanantaina klo 8.30.

18.03.2018 13:25

Jaa artikkeli: