U20 Playoffs: HPK-Tappara 8.3.2019 otteluraportti

HPK ja Tappara aloittivat pudotuspelikeväänsä Villi Kortti -matsilla perjantaina Ritari-areenassa.

HPK:n ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja paine siirtyi heti Tapparan päätyyn. Tappara rikkokin välittömästi, mutta HPK:n ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta. YV-kuvioista vastasivat Kerhon liigaympyröistäkin tutut Erkka Seppälä, Kristjan Kombe, Janne Jokinen, Otto Latvala ja Roope Laavainen.

Ensimmäinen erän alkupuolisko pelattiin hienoisessa HPK-hallinnassa, vaikka Tapparallakin oli omat paikkansa. Tappara sai otteen ihan erän lopussa ja pyörittikin Kerhon kahdesti sen verran sekaisin, että erä päättyi lukemiin 0-2. Jeremi Vehmas maalasi ensimmäisen Mikko Pertun ja Hugo Hasin esityöstä ja toisesta vastasi Rasmus Rasinaho. Toiseen maaliin syöttöpisteet jälleen Hugo Hasille sekä Lassi Vanhatalolle.

Erän torjunnat HPK:n Tuomas Aalto 10 ja Tapparan Leevi Nikkinen 4.

Toisessa alkaa tapahtua

Jos ensimmäinen erä oli tasaista ja hieman tunnustelevaa, toisessa laitettiin vauhtia askiin. Kerho sai pelistä jälleen toisessa erässä kiinni ja erä kuljettiin HPK-komennossa.

HPK:n U20 maailmanmestari Otto Latvala iski Kerhon avausmaalin, kun vain 27 sekuntia toista erää oli pelattu. Seppälä ja Kombe pelasivat Latvalalle vetopaikan viivaan eikä puolustaja erehtynyt. Upea veto painui vastustamattomasti Nikkisen kilpikäden alta maaliin.

Tasoitusmaali tuli pitkän HPK-pyörityksen ja taidokkaan yksilösuorituksen päätteeksi ajassa 33.13. HPK:n Miska Ronkainen harhautti Tappara-hyökkääjän loppukaudeksi kahvinkeitto-osastolle B-pisteen kaarella ja yläpelti soi sekunnin päästä. Syöttöpiste Jere Jokiselle.

Toisen erän torjunnat Aalto 11 ja Nikkinen 13.

Kolmannessa Kerho on suvereeni

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen jäi. Kerho painoi peliä Tapparan päätyyn eikä tamperelaisilla juuri ollut sanottavaa kiekolliseen peliin. Erän viidennellä minuutilla HPK sai toimitettua kiekon maaliin, mutta tuomari näki tilanteessa maalivahdin häirinnän eikä hyväksynyt maalia. Tapparan ahdingosta kertoi koko jäällä olevan kuusikon sinkoilu ympäriinsä puolustusalueella, mutta tolppaa lähemmäksi HPK ei erän ensimmäisellä puoliskolla päässyt.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Kerho toimitti jälleen kiekon maaliin. Tälläkin kertaa mentiin puhelimeen. Vahvasti läpi ottelun maalille ajanut Leevi Kannisto iski kiekon maaliin ja samaan aikaan Tappara-puolustaja työnsi HPK:n pelaajan maalivahdin syliin. Maalia ei jälleen hyväksytty. Kun peliä oli pelattu 54 minuuttia, HPK oli siis soittanut maalilaulua neljästi Ritari-areenan iltapäivässä.

Viidennen kerran maalilaulu soi ylivoimalla, kun pelikellossa oli 1.40 aikaa jäljellä. Kristjan Kombe napautti kiekon tyhjiin maalin edestä Erkka Seppälän ja Roope Laavaisen esityöstä! Tätä ei Kerholta viety videon kautta pois.

Kolmannen erän roolit olivat selvät, HPK hyökkäsi ja Tappara puolusti. Sen kertoivat myös torjunnat Aalto 4 ja Nikkinen 11.

HPK otti siis perjantaina ensimmäisen voiton Villi Kortti -kierroksella! Puolivälieriin vaaditaan kaksi voittoa. Toinen ottelu on vuorossa heti huomenna Tampereella klo 12.30. Tarvittaessa pelataan vielä maanantaina Ritari-areenassa klo 19.00.