U20 katsaus vol 4

Nuorten alkusarjaa on takana joukkueesta riippuen 13 tai 14 ottelua ja kärkipaikkaa pitää tuttuun tyyliin Lahden Pelicans. Joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja pisteitä on kertynyt 13 ottelussa 35. Lahtelaisryhmän takana on tasaista. Toisena on pelin enemmän pelannut Vaasan Sport 29 pisteellä ja kolmantena niin ikään 14 ottelua pelannut Espoon Blues, jolla pisteitä on 28. HPK on pelannut 13 ottelua ja löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan 24 pisteellä.

Pistepörssiä läpi kauden johtanut Pelicansin Waltteri Merelä jatkaa kärkipaikalla. Tehopisteitä 13 ottelussa on kertynyt 29 (9+18). Toiseksi on noussut Merelän seuratoveri Sakke Hämäläinen, jolla tehopisteitä on 23 (11+12). Bluesin Roni Hirvonen löytyy pistepörssin kolmannelta sijalta 20 (8+12) tehopisteellä.

HPK:n sisäisen pistepörssin kärkipaikoilta löytyy kaksi yhdeksän tehopisteen miestä. Jaakko Kuusisto (8+1) sekä Valtteri Puustinen (3+6). Pisteen verran perässä tulevat Kristjan Kombe (3+5) ja Miska Ronkainen (2+6). Tuomas Aalto on pelannut nyt 11 ottelua torjuntaprosentilla 91,81.

Voittoputkelle jatkoa ja loppu

Viime katsauksen jälkeen HPK on pelannut neljä ottelua, joista kolme päättyi voittoon.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kotona kaatui ensin lauantaina Kärpät lukemin 3-2 ja heti perään Ilves 6-3.

Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa Jaakko Kuusisto takoi hurjat neljä maalia. Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa hattutempun teki hyökkääjä Jere Jokinen, joka jakoi kehuja hyville ketjukavereille.

– Siinä oli kiva pelata hyvin äijien kanssa.

Viime perjantaina HPK kohtasi kotikaukalossa TuTon, joka kaatui lukemin 3-1. Lauantaina viiden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken katkaisi Tappara, joka oli vahvempi lukemin 2-0.

Jokisen mukaan joukkueen pelaaminen menee koko ajan eteenpäin.

– Joukkueen pelaaminen paranee koko ajan. Alku on varmaan kaikille vaikea, mutta kyllä me ainakin ollaan menossa kovaa vauhtia eteenpäin.

Tulevana viikonloppuna HPK matkustaa Lappeenrantaan, jossa pelataan turnausmuotoisesti kolme ottelua. Vastaan asettuu KooKoo, Jukurit ja sarjakärki Pelicans.

Maalintekijällä kehitettävää puolustuspelaamisessa

Vasta 18-vuotias Jere Jokinen allekirjoitti kesällä Liigasopimuksen. C-nuorten SM-sarjassa 28 otteluun 19 maalia, sitten B-nuorissa ensin 46 otteluun 21 maalia ja toisella kaudella 42 otteluun 27 maalia.

Jokinen on aina ollut joukkueen parhaimmistoa mitä tulee maalintekoon, mutta mies ei ota tästä turhia paineita eikä onnistumatta jääminen vie mennessään.

– Kyllä se ehkä vähän harmittaa, mutta kun uskoo siihen, että niitä kuitenkin osaa tehdä, niin ei siihen saa turhautua.

Kehitettävää löytyy puolustuspelaamisesta.

– Täytyy hioa tuo puolustuspelaaminen vielä kuntoon. Ei siinä sillä tavalla mitään hankalaa ole, mutta täytyy saada samalle tasolle hyökkäyspelaamisen kanssa.

Hyppy B-nuorista A-nuorten sarjaan ei ole ollut Jokiselle ongelma ja tuttu tahti maalinteossa on jatkunut. Kahdeksassa ottelussa mies on osunut viidesti.

– Onhan siinä tietysti se oma tasonnosto, mutta kyllä tohon yllättävän hyvin pääsi mukaan.

– Alkuun tietysti tuntu vähän, että on erilaista. A:ssa on vähän taktisempaa ja fyysisempää tuo pelaaminen kuin B-nuorissa.

 

 

08.10.2018 19:50

Jaa artikkeli: