Spengler Cup: Sveitsi-HPK

Sveitsi-HPK 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

HPK ei pystynyt horjuttamaan Sveitsin maajoukkuetta. Huomenna on luvassa iltaottelu Cattini-lohkon kakkosta vastaan. Panoksena turnauksen välieräpaikka. 

Kerho lähti otteluun hieman uudistetulla kokoonpanolla. Puolustaja Joonas Lehtivuori sekä hyökkääjät Teemu Turunen ja Tommi Santala olivat tällä kertaa lepovuorossa. Petteri Nikkilä ja Ville Viitaluoma hyppäsivät tuoreina miehinä heidän tilalleen.

Ottelu käynnistyi eiliseen tapaan todella vauhdikkaasti. HPK oli alussa niskanpäällä ja joukkue loi ensimmäisellä kympillä puolenkymmentä vetopaikkaa. Parhaimmat niistä aukesivat Harri Kainulaiselle, Mikko Lehtoselle sekä Jaakko Turtiaiselle. Sveitsiläisvahti Luca Boltshauser oli kuitenkin mainiolla pelipäällä.

Sveitsi iski ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä ajassa 13:51. Tristan Scherwey nousi oikealta laidalta ja upotti laukauksen vastustamattomasti takakulmaan. Osuma oli kuin kylmä suihku Kerhon hyvän alun jälkeen.

HPK pääsi erän lopussa ylivoimalle, mutta erikoistilanteen paras tilanne aukesi kuitenkin Sveitsille. Otto Paajanen menetti kiekon vaarallisesti hyökkäyssinisellä ja Reto Schappi karkasi läpiajoon. Antti Karjalainen pysäytti loistavasti sveitsiläisen harhautuksen ja erätauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

Sveitsi ei päästänyt iholle

Toinen erä oli Kerholle vaikea. Sveitsi siirtyi heti erän alkuvaiheessa 2-0-johtoon. Maalin kulmilla päivystänyt Reto Schappi ohjasi taidokkaasti siniviivalaukauksen ilmasta sisään. Karjalaiselle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Takaiskun jälkeen HPK jäähyili ja Sveitsi jatkoi hallintaa. Isäntien kolmas maali roikkui ilmassa, mutta tolppaa lähemmäksi ei Sveitsi kuitenkaan toisessa erässä päässyt.

Päätöserässä Kerho pääsi ajoittain vastahyökkäyksiin, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä. Sveitsillä ei ollut hädänpäivää missään vaiheessa.

Ratkaisun makua oli ilmassa ajassa 50:31, kun Noah Rod iski lähietäisyydeltä lukemiksi 3-0. Kerhon puolustus oli tilanteessa pahasti myöhässä.

HPK pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle ja päävalmentaja Antti Pennanen otti Karjalaisen pois maaliltaan. Ylivoima kuudella neljää vastaan ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan toivotusti ja Sveitsin Joel Vermin pääsi iskemään loppulukemat 4-0 tyhjään maaliin.

HPK:n pelit jatkuvat Spengler cupissa heti huomenna. Iltaottelussa vastaan luistelee Cattini-lohkon toiseksi sijoittunut joukkue. Pelin panoksena on turnauksen välieräpaikka.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

 

28.12.2017 18:27

Jaa artikkeli: