Seitsemäs putkeen – Lukko pelkkää paperia!

Lukko-HPK 0-4 (0-1, 0-1, 0,2)

HPK:n unelma pleijareista elää yhä tiistain ottelun jälkeen. HPK oli kotijoukkuetta parempi joka osa-alueella ja ansaitsi voiton. HPK:n paidassa ensiesiintymisen tehnyt Joni Tuulola näytti heti maalin tekemisen mallia.

Tiistain ottelussa oli ilmassa historian kirjojen havinaa, kun HPK:n historian ensimmäinen isä-poika pakkipari luisteli samaan aikaan kaukaloon. Joni Tuulolan liigadebyytti tuli ajankohtaiseksi Ossi-Petteri Grönholm:lle tuomitun pelikiellon johdosta.

Ottelun alussa näkyi molempien joukkueiden osalta ottelun tärkeys, eikä kunnon maalipaikoilla mässäilty. Kotijoukkue Lukko pääsi alussa hieman paremmin HPK:n hyökkäysalueelle mutta Juuse Saros torjui lähentelyt totutun varmasti.

Lukko pääsi hieman ennen erän puoltaväliä ylivoimalle mutta ei saanut mainittavaa aikaiseksi. Heti HPK:n jäähyn jälkeen Juha Koivistolle avautui paikka maalintekoon, kun kiekko pomppi onnekkaasti Koivistolle. Koiviston nosto suuntautui kuitenkin yli maalin. Nopeasti Koiviston tilanteen jälkeen Rauman Kivikylän areena kuitenkin hiljennettiin, kun Teemu Rautiainen karvasi kiekon Lukko-puolustajalta ja siirsi sen viereen Joonas Vihkolle. Vihkon raudanluja rannelaukaus painui vastustamattomasti Ryan Zapolskin tuupparipuolen yläkulmaan.

Erän lopulla Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle mutta HPK kesti erän toisenkin pyörityksen.

Joni Tuulola unelmamaalilla pisteiden makuun

Toinen erä alkoi HPK:n kannalta ikävästi, kun Jyri Nimelle tuomittiin jäähy hieman helpohkosti. HPK selvitti alivoiman kuitenkin mallikkaasti. Niemen maalin jälkeen ottelussa alkoi show, joka käytiin ainoastaan toisessa päässä. HPK pyöritti peliä pitkään Lukkopäädyssä ja sai luotua hyviä paikkoja maalintekoon mutta Vihkon, Järveläisen ja Rautiaisen sihti oli pielessä.

Hieman ennen erän puoltaväliä nähtiin ottelun kaunein maali, kun debytantti Joni Tuulola huudatti Kerho-faneja todellisella namumaalilla. Tuulola nappasi Borna Rendulicin menettämän kiekon ja lähetti koko Lukko-puolustuksen ”raumalaissel nagigojul” mahtavalla spin-o-ramalla ja uitti kiekon lopulta Lukko-maalin alanurkkaan. Maalin perusteella nuorempi Tuulola ei ole perinyt käsiään ainakaan isältään.

Loppuerän aikana myös Lukko sai jälleen otetta pelistä mutta ottelun kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 0-2.

Ratkaisu playoff-paikasta siirtyy torstaille

Kolmannen erän alkuun HPK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ylivoiman aikana kiekko kiersi mallikkaasti mieheltä miehelle mutta laukaukset kilpistyivät viimeistään Zapolskin varusteisiin, kunnes Teemu Rautiainen napautti kiekon Lukko-maalin ylähyllylle. Rautiaisen maaliin toisen syöttöpisteen ansaitsi Marko Tuulola.

Lukko pääsi hakemaan vielä lopullista loppukiriä, kun Petteri Nikkilä huitaisi kiekon katsomon puolelle. Hyvästä paineesta huolimatta HPK:n maali pysyi edelleen koskemattomana.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 52.50, kun HPK karkasi ylivoimahyökkäykseen. Antti Aarnion syöttö kimposi Lukko-puolustajasta Juha Kiilholmalle, joka laittoi kiekon neljännen kerran ohi Zapolskin.
Loppuerän aikana HPK keskittyi puolustamaan tarkasti ja turvaamaan Saroksen nollapeliä, mikä onnistuikin loistavasti. Saroksen kauden seitsemännen nollapelin ansiosta, hän nousi jakamaan tulokasmaalivahtien yhden kauden nollapeliennätystä yhdessä Riku Heleniuksen kanssa.

HPK:n voitto tiesi sitä, että jännitys playoff-paikasta säilyy torstaille. HIFK:n ja Pelicansin voittojen myötä, he varmistivat paikkansa pleijareissa mutta Ilveksen hävittyä Oulussa, nousi HPK tasapisteisiin tamperelaisten kanssa.

Torstaina ”rinkulalla” nähdään kauden tähän astisesti ehdottomasti jännittävin matsi HIFK:a vastaan. Nyt jos koskaan halli täyteen!!