Saros takasi pisteet Vaasasta

Sport-HPK 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Kerho taisteli Sportilta tärkeän pistepotin. Voiton takuumies oli nollapelin torjunut Juuse Saros. Eroa playoff-rajaan on nyt neljä pistettä.

HPK avasi maalinteon ajassa 2.13. Jesse Saarinen syötti B-pisteelle nousseelle Santeri Saarelle. Puolustaja yritti jatkaa kiekon takatolpalle, mutta rystyvippi sujahtikin Sport-vahti Hannu Toivosen puikoista sisään. Kyseessä oli Saaren ensimmäinen maali HPK-paidassa.

Kerho otti erässä kaksi jäähyä, mutta selvitti ne helpohkosti. Otto Paajaselle aukesi hyvä vetopaikka alivoimalla, mutta Toivonen venyi hyökkääjän laukauksen tielle. Sport loi parhaat paikkansa tasakentällisin. Juuse Saros oli totutun varma ja nappasi avauserässä 12 torjuntaa.

HPK pääsi ylivoimalle erän viimeisellä minuutilla. Ykköskentällinen (Jesse Saarinen-Zach HamillEero Somervuori, Joni Tuulola-Craig Schira) sai pelin pyörimään näyttävästi. Parhaimmat vetopaikat pelattiin Schiralle, mutta Toivonen torjui hienosti. Hän torjui avauserässä 17 kertaa.

Lopussa repsahti

Sport otti pelin ohjat toisen erän loppupuolella. Kerho hölmöili väärän vaihdon ajassa 33.34 ja kotijoukkue sai hengen päälle. HPK pystyi kuitenkin nollaamaan vaasalaisrynnistyksen Saroksen johdolla.

Sport jatkoi hallintaa kolmannen erän alkupuolella ja Kerho pysyi pelissä mukana lähinnä Saroksen torjuntojen ansiosta.

Tärkeä ja hieman yllättävä 0-2-osuma syntyi ajassa 54.03. Heikki Liedes karvasi kiekon helpohkosti Sport-puolustukselta ja laukoi pelivälineen ohi hölmistyneen Hannu Toivosen. Maali Liedekselle kauden neljäs.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kaksi minuuttia myöhemmin, kun Otto Paajanen ja Marek Viedensky rynnistivät vastahyökkäykseen. Paajanen tarjoili ja Viedensky viimeisteli taidokkaasti huonosta tasapainosta huolimatta. Maali oli slovakkisentterille kauden kymmenes.

Juha Koivisto kaunisteli loppulukemat 0-4 ylivoimalla ajassa 58.27. Syöttöpisteet merkattiin Paajaselle ja Viedenskylle. Osuma oli Koivistolle kauden toinen.

Ottelun tilastot

Seuraavaksi HPK kohtaa Tapparan. Ottelu pelataan Rinkelinmäellä perjantaina 20.2. klo 18.30.