Saros nollasi KalPan

KalPa – HPK 0-4 (o-3, 0-0, 0-1)

HPK:n vierailu Kuopioon tuotti täyden pistepotin avauserän räväkän pelaamisen ansiosta. Eniten kuopiolaisia kurmuutti Antti Bruun tehoilla 1+2, sekä maalinsa tällä kaudella jo kuudennen kerran puhtaana pitänyt Juuse Saros.

HPK aloitti ottelun selvästi kotijoukkuetta terävämmin ja piti paineen alusta alkaen kuopiolaisten hyökkäysalueella. HPK sai nopeasti luotua avausmaalinkin, kun ajassa 2.56 Teemu Rinkinen siirsi Antti Bruunin laukoman irtokiekon verkkoon. Toisen syötön ottelun avausmaaliin ansaitsi Otto Paajanen.

Rinkisen maalin jälkeen myös KalPa sai paremmin ottelun juonesta kiinni mutta paremmat maalipaikat syntyivät edelleen Kerholle. Paras paikka maalintekoon avautui Joonas Vihkolle, jolle kiekko pomppasi onnekkaasti KalPa-puolustajan luistimesta. KalPa-maalissa Antti Ore kuitenkin torjui Vihkon yrityksen.

Avauserän puolivälin jälkeen HPK siirtyi jo 0-2 -johtoon, kun Otto Paajanen polkaisi puolittaiseen läpiajoon. Kuopiolaisten häirinnästä huolimatta Paajanen pystyi lataamaan kiekon reppuun Oren räpyläpuolelta. Paajasen maaliin syöttöpisteet merkkauttivat Rinkinen ja Bruun.

HPK pääsi pyörittämään erän aikana ylivoimaakin, eikä maalintekoon mies ylivoimalla tarvittu kuin 40 sekuntia, kun Bruun kilautti kiekon kolmannen kerran Oren selän taakse.

“Vänä” soittelee lopputahdit

Toiseen erään Kerhonkin maalintekotahti rauhoittui ja otteluhallinta kaukalossa tasoittui. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon mutta lukemat tulostaululla pysyivät muuttumattomina. Parhaimmista paikoista HPK:n osalta vastasi Aleksi Laakso mutta tämä ei saanut kunnon laukausta aikaan Saarisen passista.

Molempien joukkuiden ylivoimat pyörivät niin ikään tehottomina, niinpä myös kolmanteen erään siirryttiin 0-3 lukemissa.

Ottelun kolmas erä oli selvästi koko ottelun tasaisin. Alkuminuuttien parhaasta paikasta vastasi HPK:n Jesse Saarinen joka riisti kiekon Jeff Foss:lta mutta ei onnistunut yllättämään Orea. Miltei heti perään maaliverkot olivat kuitenkin jälleen pullollaan Oren takana. Tuomas Vänttinen sai kiekon KalPa-puolustuksen totaalisena lahjoituksena ja laukoi pelivälineen jäänuoliaisena maaliin.

Vänttisen maalin jälkeen Saarisella oli vielä mainio paikka lisätä kuopiolaisten nöyryytystä mutta “Jepen” laukaus suuntautui ohi maalin. Kun erän kaksi ylivoimaakaan ei enää tuottanut tulosta, korjasi HPK täyden pistepotin lukemin 0-4.

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina Lahdessa. Keskiviikkona on viimeinen päivä ilmoittautua vieraspelimatkalle Lahteen. Katso lisätiedot täältä.  Seuraava kotiottelu on edessä lauantaina Ilvestä vastaan. Perheliput ovat tuohon kotiotteluun tarjouksessa hiihtoloma kunniaksi: perhelippu vain 30 euroa!! (Perhelippu 2+2 tai 1+3 aikuista ja lasta)