Sarjakärjeltä ei pisteitä lohjennut

LUKKO-HPK 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

HPK matkasi perjantai-iltana sarjakärki Lukon vieraaksi. Ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta aivan viimeisellä minuutilla. Jesse Saarinen jatkoi huimaa syysvirettään kahdella tehopisteellään.

HPK:n kokoonpano edelliseen otteluun verrattuna oli muuttunut hieman, kun Marek Viedensky joutui jättämään ottelun väliin flunssan takia ja Toni Jalon sopimus purettiin tauon aikana. Viedenskyn paikan ykköskentän keskeltä otti Zach Hamill, kakkosketjun keskellä perjantaina puolestaan viiletti paluun Raumalle tehnyt Juhani Jasu.

Itse ottelu alkoi hienokseltaan sini-keltaisten painostaessa mutta HPK pystyi pitämään kotijoukkueen poissa aivan parhailta maalintekopaikoilta. Avausminuuttien paras paikka avautuikin HPK:n Craig Schiralle, jonka rannelaukaus viuhui kuitenkin ohi maalin. Avauserän aikana molemmat joukkueet pääsivät myös kertaalleen ylivoimalle mutta Liigan parhaimmat ylivoimat eivät tällä kertaa onnistuneet hyvistä pyörityksistä huolimatta.

HPK siirtyi 0-1 -johtoon, kun ensimmäistä erää oli jäljellä noin kolme minuuttia. Eero Somervuori toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti sen maalinedustalle porhaltavalle Jesse Saariselle. Saarisen suora jatko rystyllä lipui maukkaasti Ryan Zapolskin mailan kautta maaliviivan yli.

Saarisen maalin jälkeen HPK:lla oli parikin hyvää paikkaa lisäosumiin mutta Tuomas Vänttinen ja Antti Bruun erehtyivät  avopaikoissaan. Vielä kun Lukko-pelaajan laukaus todettiin videotarkastuksen jälkeen kilahtaneen yläputkeen, erätauolle siirryttiin HPK:n johtoasemassa.

Lukko ottaa ohjat

Ottelun toinen erä jatkui edelleen hienokseltaan kotijoukkueen merkeissä. Lukon kultakypärä Ville Vahalahdella oli alkuminuuteilla paikka tasoittaa ottelu mutta Juuse Saros venytti patjansa kiekon tielle. Lukko pystyi kuitenkin värkkäämään kaksi osumaa vajaaseen kahteen minuuttiin, kun toista erää oli pelattuna reilut viisi minuuttia. Ensin Vahalahti löysi vapaana olleen Henrik Forsberg:n ja tämän jälkeen Olli Sipiläinen purjehti karkuun HPK:n puolustukselta.

Sipiläisen maalin jälkeen HPK sai paremmin otetta pelistä ja Vänttinen esitteli pehmeitä käsiään. Vänttisen veivit päätyivät kuitenkin Zapolskin patjoihin. Myös Saku Salmisella oli mainio tilaisuus tasoittaa ottelu mutta Zapolski oli jälleen kiekon edessä. Erän puolivälin jälkeen tasoitus kuitenkin nähtiin. Ossi-Petteri Grönholm pommitti kiekon kohti maalia ja Somervuori ohjasi kiekon ilmasta ohi Zapolskin.

Lukko siirtyi vielä erän lopussa johtoon, kun Olavi Vauhkonen esitteli pesäpalloilijan lahjojaan. Vauhkonen ohjasi ensin ilmasta Sipiläisen laukauksen ja huitaisi Saroksen torjuman kiekon lopulta, niin ikään ilmasta maaliin.

Kiri ei tällä kertaa riitä

HPK lähti aktiivisesti hakemaan tasoitusta heti kolmannen erän alusta alkaen. Kotijoukkue pääsi kuitenkin yrittämään ottelun lopullista ratkaisua, kun Heikki Liedes ja Jyri Niemi passitettiin peräkkäin jäähyaitioon. HPK kesti kuitenkin hienosti painostuksen ja pääsi heti perään hakemaan itse tasoitusta ylivoimalla, mutta toivottu tulos jäi edelleen uupumaan.

Ottelun lopussa odoteltiin jo HPK:n tällä kaudella tavaramerkiksi muodostunutta viime hetken tasoitusta. HPK:n valmentaja Pasi Arvonen komensi Saroksen vaihtoaitioon jo hyvissä ajoin ennen päätössummeria. HPK painoi pelin raumalaispäätyyn mutta Lukko puolusti tiiviisti, eikä HPK päässyt tällä kertaa aivan parhaille maalintekopaikoille.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 16 sekuntia ennen loppua, kun Schira hukkasi kiekon omalla alueella Teemu Nurmelle, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin.

HPK:n pistemetsästys jatkuu heti huomenna lauantaina, kun Hämeenlinnaan vieraaksi saapuu TPS, kaikki siis Oranssille alueelle. Muistathan, että kyseessä on perhepeli.