Salama-alku siivitti KalPan voittoon

KalPa-HPK 4-1 (3-0, 1-1, 0-0)

HPK matkasi lauantaina Kuopioon KalPan vieraaksi. Kotijoukkue siirtyi ottelussa pikavauhtia 3-0 johtoon, korjaten lopulta täyden pistepotin itselleen.

HPK sai Tapaninpäivän karkeloihin Kuopiossa lähestulkoon katastrofaalisen alun, kun kotijoukkue KalPa otti komennon itselleen heti alkukätteilyiden jälkeen. Mikael Ruohomaan tarkka rannelaukaus kilahti HPK-maalin ylänurkkaan 44 pelisekunnin jälkeen, eikä toistakaan maalia odoteltu kuin 15 sekuntia lisää ja KalPa johti jo 2-0.

Juuri kun HPK oli saamassa pelin juonesta kiinni iski KalPa vielä kertaalleen. Tällä kertaa kuopiolaiset painelivat ylivoimahyökkäykseen vajaan viiden minuutin kohdalla. Kiekko pelattiin Ruohomaalle, joka hassutti pelivälineen illan toisellaan Jere Myllyniemen jalkojen välistä maaliin.

Ruohomaan toisen osuman jälkeen ottelu tasottui ja Kerhokin sai pelin painopistettä Eero Kilpeläisen maalin tuntumaan. Kilpeläinen kuitenkin liukui kiekon eteen kerta toisensa jälkeen, eikä HPK saanut kaivattua kavennusta avauserässä aikaan.

HPK hallitsee toista erää

HPK aloitti toisen erän vahvasti ja painoi peliä KalPa-päätyyn siihen malliin, että Pekka Virta päätti koota joukkonsa aikalisälle. HPK:n paine ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan KalPa pääsi yllättämään jälleen ylivoimahyökkäyksestä. Jesse Mankinen vapautti Jonne Tammelan, joka viimeisteli tilanteen jo 4-0:aan.

Ikävästä takaiskusta huolimatta HPK jatkoi painettaan kuopiolaispäätyyn mutta kiekkoa ei meinattu saada millään Kilpeläisen selän taakse. Muiden muassa Vojtech Polak ja Juhani Jasu joutuivat pettymään maalipaikoissaan.

Erän puolivälin jälkeen KalPalle tuomittiin kaksi jäähyä, kun ensin Joona Harjama komennettiin jäähyaitioon ja sitten Patrik Davisin maila nousi Sakari Mannisen kasvoihin viiden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Davisin jäähyn aikana koko pelin näkyvin hämeenlinnalainen, Eero Somervuori, pommitti vihdoin kuparisen rikki ja siirsi tilanteen 4-1:een.

Ylivoiman aikana ei enää lisäosumia nähty. Paljon toisen erän hallinnasta kertoo myös maalivahtien torjunnat: Kilpeläinen 18 ja Myllyniemi 1. Hallinnasta huolimatta kolmanteen erään jäi kolmen maalin takaa-ajomatka.

Maaliton kolmas

Ottelun kolmas erä oli koko ottelun tasaisin ja peli velloi päädystä toiseen. Parhaimmat tilanteet syntyivät HPK:n Peter Leblancille ja KalPan Joni Nikolle, joka suti ohi tyhjästä maalista. KalPan pystyessä jäädytämään peliä mainiosti ja pitäessä HPK:n ilman nopeaa kavennusta, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

HPK:lle tarjottiin vielä ylivoimamahdollisuutta mutta tulosta ei syntynyt. Myös KalPa pääsi ottelun lopussa ylivoimalle mutta parhaasta tilanteesta vastasi kuitenkin HPK:n Polak.

Heikosta alusta johtuen HPK:n reissu Kuopioon jäi pisteettömäksi. HPK pelaa vielä vuoden 2015 puolella yhden ottelun tulevana tiistaina, kun Hämeenlinnaan saapuu Porin Ässät.