Pelin jälkeen – Otto Latvala ja Valtteri Puustinen

HPK:n kauden toisen liigaviikon päättänyt kotipeli HIFK:ta vastaan päättyi tappioon jatkoajalla lukemin 4-5. Liigauransa avausmaalin upealla rannelaukauksella tehnyt puolustaja Otto Latvala oli ottelun jälkeen mietteliäänä.

– Aloitettiin kyllä ihan hyvin peli sinänsä, mutta toisen erän alkuun tuli se 5min -rangaistus, niin se hieman sitten rikkoi sitä meidän pelaamista. Tapettiin kuitenkin se jäähy ihan hyvin, vaikka kaveri siinä yhden tekikin. Viimeisessä erässä sitten tehtiinkin kilpaa maaleja, ja taisteltiin itsemme rinnalle, mutta sitten ei kuitenkaan ihan riittänyt.

Liigauran avausmaali ei kuitenkaan tappion jälkeen paljoa lohtua antanut nuorelle puolustajalle.

– No joo onhan tuossa muutama peli tullut pelattua. Ihan hyvä, että se tuli nyt, niin ei jää sitten kummittelemaan.

Ennen kauden alkua Latvalan paikka pelaavassa kokoonpanossa ei ollut varma, mutta peli peliltä vastuuta on tullut lisää ja puolustaja itse kokeekin päässeensä hyvin liigavauhtiin mukaan.

– Joo kokoajan paremmin ja paremmin on mennyt. Tietysti se auttaa, kun pelejä tulee lisää, mutta joo ihan hyvin olen päässyt kuvioihin mukaan.

Alkavalla liigaviikolla HPK pelaa vain yhden ottelun, kun se matkustaa perjantaina Jukureiden vieraaksi Mikkeliin. Puolustaja ei vielä ottanut kiinni tulevaan vastustaajaan.

– Noo sunnuntaina on palauttavat reenit ja sen jälkeen parisen päivää vapaata. Katsotaan sitten lisää.

Oppi matkaan ja eteenpäin

HIFK -ottelussa HPK:n kultaista kypärää kantoi Valtteri Puustinen, joka merkkautti itselleen myös kauden toisen maalinsa. Puustinen olikin kokonaisuutena viikonlopun tuplapeleihin tyytyväinen, vaikka nyt tappio tulikin.

– Ihan hyvät fiilikset jäi. Pystyttiin kuitenkin neljä pistettä ottamaan HIFK:ta vastaan, joista kolme vielä Helsingistä, niin se on hyvä suoritus se.

Puustinen olikin lauantai-illan ottelun jälkeen tappiosta huolimatta positiivisin ajatuksin.

– Tänään otettiin oppi siitä, että pystytään tulemaan noinkin kovaa joukkuetta vastaan kaksi kertaa kahden maalin takaa rinnalle. Harmittavasti kaveri sai sitten tehtyä jatkoajalla maalin, mutta tästä kuitenkin hyvä yksi piste ja ensi viikolla taas jatkuu.

Nuori hyökkääjä on saanut tällä kaudella reilusti lisää vastuuta ja tulosta onkin tullut enemmän kuin kiitettävästi. Puustisen itsensä mukaan hyvä vire juontaa juurensa hyvään kesäharjoitteluun.

– No joo. Voimaa sain jonkin verran kesän aikana lisää. Se auttaa nyt aika paljon noissa kamppailuissa, mutta vielä pitäisi sitäkin puolta hieman kehittää. Mutta ihan ok on lähtenyt kuitenkin liikkeelle ja tästä suunta on vain ylöspäin.

Puustisella oli myös selvät sävelet kuinka hän viettää melkein viikon tauon ennen seuraavaa ottelua.

– Sunnuntaina on reenit ja maanantaina kasarmeille. Sieltä sitten perjantaina aamusta takaisin reeneihin.

 

24.09.2019 14:47

Jaa artikkeli: