Pelin jälkeen – Markus Nenonen

HPK otti lauantai-illan kamppailussa kovan päänahan, kun se kukisti Tapparan kotonaan Pohjantähti Areenassa lukemin 3-2. HPK oli ensimmäistä vaihtoa lukuun ottamatta pelin hallitsevampi osapuoli ja vyöryttikin peliä vierailijoiden kenttäpäätyyn vaihto toisensa perään.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli sen ykkösketju, joka Cody Kunykin johdolla vastasi isäntien kahdesta ensimmäisestä osumasta. Ykkösketjun laidassa viiletti myös Markus Nenonen, joka merkkautti ottelussa itselleen yhden syöttöpisteen. HPK:n nettitoimitus tapasi aina iloisen hyökkääjän pelin jälkeen.

Nenonen tykkäsi ottelun tunnelmasta ja HPK:n latauksesta, joka oli illan kamppailussa huipussaan.

– Oli kyllä ennen peliä tiedossa, että tunnetta ja vauhtia tulee olemaan. Eli meidän piti olla latautunut oikealle tasolla tunnepuolella, joka auttaa eritoten kaksinkamppailuissa. Oli kaiken kaikkiaan hyvä peli meiltä ja onnistuttiin juurikin niissä kamppailuissa. Vaikkakin alussa tulikin pieni takaisku heti ensimmäiseen vaihtoon, niin ei laitettu päätä pensaaseen vaan ruvettiin jyskyttämään sitä omaa juttua.

HPK on viime peleissä kunnostautunut eritoten maalien edustoilla. Lauantai-illan vastustaja Tapparakin sai huomata, että kotijoukkueen maalin edustalle ei ole niin vain tulemista.

– Siinä ollaan kyllä menty eteenpäin nyt ja koko kauden mittaan. Välillä tietysti tullut vähän heikompia hetkiä, mutta nyt kyllä tiedettiin, että jos Tapparalle antaa siitä ykkössektorilta paikkoja, niin ne kyllä tekee. Ja taisivat tehdäkin kovalla prosentilla maaleja juurikin niistä paikoista mitä saivat. Mutta todellakin kaiken kaikkiaan hieno matsi ja tasaista vääntöä. Välillä pitää muistaa oikein itsekin nauttia näistä.

HPK on viime aikoina kiinnittänyt huomiotaan viisikon tiiveyteen mikä on näkynyt vähäisinä takaiskuina omassa päässä, mutta entäpä se hyökkäyspää. Vaikka Kerho on pystynyt luomaan hyvin tekopaikkoja, niin itse maalit ovat olleet välillä kovan työn takana. Nenonen ei kuitenkaan usko, että tehtyjen maalien vähäinen määrä on seurausta panostuksista joita on tehty viisikon puolustamiseen.

– En sanoisi, että on suoraa seurausta, mutta jotenkin se on nyt ollut välillä vähän tukkoisempaa. Vaikka välillä sitä ylivoimaakin tuntuu olevan aika paljon. Onneksi meillä on kuitenkin noita Innalaa ja Puustista, jotka tekee maaleja tarvittaessa, mutta pitäisi meidän muidenkin alkaa saamaan kiekkoa reppuun. Eritoten siihen ylivoimaan pitäisi saada enemmän laukauksia ja itsekin voisi saada enemmän maalia kohden niitä laukauksia, niin olisi todennäköisempää se tuloksenkin teko.

Nenonen on jo jonkin aikaa muodostanut HPK:n ykkösvitjan yhdessä kanadalaisten Cody Kunykin ja Phillippe Cornetin kanssa. Vaikka vierellä olevat pelikaverit ei suomea puhu, niin miesten yhteinen sävel on löytynyt Nenosen mukaan hyvin.

– Eihän meikäläinen ole mikään pro puhumaan sitä englantia, mutta sen verran hyvin sen taitaa, että pystyy heidän kanssa kommunikoimaan tuossa jäällä. Mutta tosiaan siinä on kyllä hyvä olla heidän kanssaan, kun ovat ihan ammattimiehiä ja ei heillä turhaan ole kummallakin pelejä ihan NHL -tasolla. Illasta toiseen pojat pelaa kovalla tasolla ja minä koitan sitten repiä siinä mukana ja pistää kiekkoa reppuun, kun sen paikan pelaavat.

Nenosella on ollut viime aikoina maalipaikkoihin nähden hieman haasteellisempi aika käynnissä, mutta onneksi apu löytyy hyökkääjän kohdalla läheltä. Siinä missä moni jääkiekkoilija tukeutuu vaikeina aikoina yleensä mentaalivalmentajaan, niin Nenosella on seuran sisällä oma salainen ase. Nimittäin hän ja HPK:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Savolainen ovat kehittäneet oman rituaalin auttamaan maaliahneen hyökkääjän tuloksen tekoa.

– Aina kun on hieman kuiva kausi menossa, niin tuossa hallin ravintolassa tulee lounaalla käytyä. Kati sitten vähän psyykkaa ja muistuttaa, että älä Nessu unohda mikä on se ykkösketjun laitahyökkääjän tehtävä. Lähes aina, kun tämä keskustelu on Katin kanssa käyty, niin todella kovalla prosentilla on illan pelissä kiekko sitten löytänyt tiensä maaliin. Pitääkin varmaan taas mennä tuonne ravintolan puolelle tyrkylle, kun on ollut viime peleissä vähän hiljaisempaa.

Keskusteluille Katin kanssa on todella tarvetta sillä HPK tarvitsee Nenosen maaleja sen käydessä kovaa taistelua suorasta pudotuspelipaikasta. Vastus ei myöskään helpotu, kun se kohtaa keskiviikkona Kärpät Oulussa, mutta sarjatilannetta ei kuitenkaan olla kopissa kauheasti mietitty.

– Ei olla rehellisesti sanottuna mietitty tai kauheasti puhuttu asiasta. Ja kuten joku viisaampi joskus sanoi, että itse ei pysty kaikkeen kuitenkaan vaikuttamaan. Pyritään vain pelaamaan mahdollisimman hyvin ja suorittamaan sitä kautta, mutta tosiaan hienoja pelejä on edessä joista koitetaan niitä voittoja raapia.

Ja kun niistä voitoista puhutaan, niin aina voittopelin jälkeen HPK:n pukukopissa raikaa yhdysvaltalaisen jo menehtyneen Laura Braniganin Gloria -kappale. Mutta miksi juuri tämä kappale ja kuka on biisin taustalla? Nenonen ei suoraa vastausta osaa kertoa.

– En oikeastaan tiedä kenen valinta se on, mutta villi veikkaus menee tuonne DJ Innalan suuntaan. Enkä edes tiedä miksi sitä soitetaan, mutta siellä se nyt kuitenkin soi ja itse ainakin tykkään siitä biisistä, kun siitä tulee aina ihan hyvä fiilis.

HPK:n nettitoimitus toivookin, että seuraavan kerran kyseistä kappaletta kuultaisiin Pohjantähti Areenan käytävillä lauantaina 29.2, kun Lahden Pelicans saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa.

24.02.2020 11:57

Jaa artikkeli: