Pelin jälkeen – Elmeri Eronen

HPK:n seitsemän kotivoiton putki katkesi perjantaina hieman katkeralla tavalla, kun sarjan häntäpäähän jäänyt TPS haki kaksi pistettä ottelusta, jota HPK johti ja hallitsi pitkän aikaa. Ottelu ratkesi lopulta jatkoajalla, kun Markus Nurmi laukoi ottelun voittomaalin läpiajosta. HPK:n nettitoimitus tapasi ottelun jälkeen turkulaislähtöisen Elmeri Erosen, joka oli silmin nähden pettynyt.

– Pelin alku oli ihan hyvä ja ottelu oli meidän hallinnassa, mutta sitten alkoi tulemaan pieniä lapsuksia. Kolme pistettä oli ihan otettavissa, mutta annettiin hiukan helppoja maaleja ja TPS roikkui hyvin pelissä mukana. Tästä pitää vain oppia, että vaikka kuinka pelaat johtoasemassa, niin pitää pelata sitä simppeliä lätkää.

HPK:n ylivoima on koko sarjan mittapuulla seitsemänneksi tehokkainta. Vaikka viime aikoina ollaan nähty viitteitä paremmasta, niin perjantai-illan kamppailussa HPK ei saanut neljällä ylivoimallaan juuri mitään aikaiseksi. Erosella oli kuitenkin selkeä näkemys siitä, kuinka tuotakin osa-aluetta pelistä saadaan hiottua kuntoon.

– Hieman meidän ylivoimasta puuttuu sellainen jämäkkyys. Napakat ja nopeammat syötöt ja sitä kautta saada rakennettua sitä kokonaisuutta. Nyt se on ollut hieman tahmeaa, mutta jos saamme nopeutettua hieman syöttöpeliä, niin eiköhän sieltä niitä maalejakin ala tulemaan enemmän.

HPK oli illan kamppailussa myös aktiivisempi laukoja, kun se ampui lähes tuplaten vierailijaansa enemmän, mutta silti maalisarakkeessa se ei näkynyt toivotulla tavalla. Puolustaja nostikin esiin muutaman pienen yksityiskohdan, joita parantamalla tuloskin on enemmän toivottu.

– Tietysti aina hyvä jos laukaisumäärät ovat isompia kuin vastustajalla, mutta ehkä meidän kannalta nyt se suurin asia on, että löydetään se rako mistä toimittaa se kiekko sinne maalille ja sitä kautta saadaan sitten enemmän niitä maalipaikkoja. Ehkä myös sekin, että ollaan valmiita menemään sinne maalin edustalle painimaan niistä ripareista. Sitä kautta se tuloskin sitten tulee.

Turusta lähtöisin olevalle Eroselle kuluva kausi HPK:ssa on miehen ensimmäinen kasvattajaseura TPS:n ulkopuolella. Toistaiseksi kausi on tuonut tullessaan enemmän, kuin varmaan mies itsekkään osasi odottaa. Puolustaja on rikkonut oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä aikoja sitten ja on nyt puolustajien pistepörssissä sijalla kolme. Eroselta itseltään kysyttäessä kaava läpimurtoon on ollut simppeli.

– Itsellä alkoi kausi ihan mukavasti ja tulin hyvässä kunnossa kesän jälkeen peleihin. Tietysti oli aluksi hieman totuttelua tähän pelitapaan, mutta sain alusta asti vastuuta ja luottoa valmennukselta siihen omaan pelaamiseen, joka tietysti auttoi paljon. Sitä kautta sain sitten itseluottamusta ja kun niitä tehojakin alkoi tulemaan, niin olen sitä myötä alkanut uskaltamaan enemmän tuolla kentällä ja se on tuottanut hyvää tulosta.

HPK pelasi kuluneella viikolla vain yhden ottelun, mutta ensi viikolla sillä on neljään päivään kolme ottelua, kun se kohtaa keskiviikkona kotonaan SaiPan ja heti perään torstaina Lukon Raumalla. Launtaina on vuorossa jälleen vieraspeli Kouvolassa. Eronen ei kuitenkaan koe, että tällaisella pelitahdin vaihtumisella olisi isoa vaikutusta pelaajan arkeen.

– Ei ole väliä kuinka pitkiä taukoja tulee. Ensi viikolla kuitenkin kolme ottelua ja nyt ruvetaan katsomaan hieman videoita sekä lähdetään parantamaan tätä pelaamista, niin uskon, että sitä kautta saadaan hyvä viikko.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi keskiviikkona, kun SaiPa saapuu Pohjantähti areenalle. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa.

18.01.2020 18:40

Jaa artikkeli: