Paluu voittokantaan voittolaukauskilpailun kautta

Tänään HPK ei halunnut tehdä historiaa. Tappion myötä Kerho olisi sivunnut seurahistorian pisintä tappioputkea vuosien ja vuosien takaa. HPK lähti heti ottelun alusta taistelemaan hyvällä ilmeellä ja puolusti omaa maaliaan sitkeästi. KooKoo piti enemmän kiekkoa ja laukoi ahkerammin, mutta työnteon määrä joukkueiden välillä oli tasainen. HPK pääsi ensimmäisessä erässä johtoon ja johto kantoi kolmanteen erään saakka hyvän puolustuspelin sekä erinomaisen maalivahtipelin ansiosta, kunnes KooKoo iski tasoituksen. Ottelu päättyi lopulta voittolaukausten jälkeen Kerhon voittoon lukemin 2-1.

Johtoasemassa pelaaminen sopi Kerholle

Ensimmäisessä erässä KooKoo piti kiekkoa ja hyökkäsi Kerhoa ahkerammin, mutta puolustus ja Sami Rajaniemen otteet pitivät ottelun tasalukemissa. HPK puolusti pois kaksi alivoimaa, jotka olivat ottelun kannalta erittäin tärkeät onnistumiset. Lopulta Kerho pääsi iskemään seitsemännellätoista peliminuutilla, kun kiekko pelattiin päädyn kautta Alitalolle, joka petasi hienosti paikan Lundellille. Nuori sentteri iski ensimmäisen maalinsa Oranssissa, vaikka saikin kovan paineen KooKoon puolustukselta. Tauolle johdossa.

Lundell aloitti maalijuhlat jääntasolla. Kuva Teemu Hannula

Toisessa erässä ainoat tilastomerkinnät olivat jäähyistä. Yhtä tilannetta käytiin katselemassa videolta, kun KooKoo-pelurin laukaus osui rimaan. Viimeiseen erään päästiin pitkästä aikaa johtoasemassa. Erä oli yleisolemukseltaan tasainen, mutta valitettavasti KooKoo iski erän ainoan. Erän toisen erikoistilanteen hyödynsi alivoimalla siis KooKoo. HPK:n kapteeni Juuso Hietanen pomputti kiekkoa siniviivalla ja KooKoon Teemu Engberg karkasi läpiajoon. Tarkka sijoitus ja peli oli 1-1. Kolmas pelattiin loppuun ilman lisäosumia, joten ratkaisua haettiin ylitöiden kautta. Jatkoajalla HPK:n paras hetki koitti, kun Veikko Loimaranta pääsi yrittämään kahdesti nokikkain Nick Malikin kanssa, ensin koko kentän läpipurjehduksen ja siitä seuranneen rangaistuslaukauksen johdosta. Myös Heikki Huttunen oli hyvällä jalalla jatkoajalla ja pääsi KooKoo-puolustajien selustaan, mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Kun pelitilannemaalit eivät kelvanneet, haettiin ratkaisu voittolaukauskilpailusta. Etevimmäksi osoittautuivat Kerholta maalit tehneet Joni Virolainen ja Eetu Tuulola. Sami Rajaniemelle kirjattiin tänään 29 torjuntaa ja voitto. Yleisö pääsi nautiskelemaan uudesta voittobiisistä.

Tarkimmat tilastohenkilöt ovatkin ehkä panneet merkille, mutta todetaan otteluraportin päätteeksi vielä se, että AINA kun MTV Urheilun selostaja Julius Sorjonen on ollut Hämeenlinnasta äänessä, Oranssi on voittanut! Tervetuloa Hämptoniin myös ensi viikolla Sorjonen!

Eetu Tuulolan haastattelu

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa seuraavan ottelunsa Oulussa keskiviikkona. Kotona Kerho nähdään jälleen tasan viikon kuluttua lauantaina, kun Pelicans saapuu Hämeen Herruus -otteluun. Tervetuloa hallille!