Oranssia juhlaa!

HPK-SaiPa 6-1 (1-0,2-0,3-1)

Kerho järjesti melkoisen ilotulituksen lauantai-illan kunniaksi. Ottelun alkua hallinnut SaiPa hukkasi mahdollisuutensa huonoon viimeistelyyn. HPK:n tehomiehinä häärivät Jere Sallinen (2+1), Eric Fehr (2+1) sekä Arsi Piispanen (1+2). Mika Järvinen torjui jälleen varmasti.

Ottelun avauserä oli SaiPan selvää hallintaa. Hyökkäykset vyöryivät Järvisen maalille kahdensadan vierasfanin siivittämänä. Ville Viitaluomalle ja Ossi-Petteri Grönholmille tuomittiin kakkoset saman vaihdon aikana ja SaiPa pääsi pyörittämään kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. HPK:n alivoimakolmikko taisteli kuitenkin hienosti ja piti HPK-maalin puhtaana.

Kerho siirtyi johtoon ajassa 11.30. Ville Viitaluoma purjehti yli hyökkäyssinisen ja laittoi SaiPa-puolustajan vipuun. Syöttö tavoitti Jere Sallisen, joka onnistui vaikeasta asennosta ohittamaan SaiPa-vahti Jani Niemisen.

SaiPa osui erässä kaksi kertaa tolppaan ja loput tilanteet klaarasi “Hattulan Hasek” Mika Järvinen.

– Ensimmäinen erä oli karmea. En muista koska viimeksi on tultu ohi oikealta ja vasemmalta noin lujaa, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi.

Ykkösketju liekeissä

HPK otti pelin hallinnan toisessa erässä. Tuomarikaksikko Hannu Henriksson-Petri Lindqvist jakoi omituisia tuomioita ja molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään ylivoimaa.

SaiPa ei pystynyt hyödyntämään 37 sekunnin 5-3-ylivoimaansa. HPK ei puolestaan antanut armoa oman ylivoimansa aikana. Marko Tuulolan maltillinen syöttö vapaasta tekopaikasta harhautti koko SaiPa-nipun ja Arsi Piispasella oli helppo työ iskeä Kerho kahden maalin johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen SaiPa-maalissa. Asialla oli toistamiseen Jere Sallinen, joka iski Niemisen pudottaman kiekon lähietäisyydeltä reppuun. Eric Fehr alusti maalin röyhkeällä haastollaan.

“Fehrillä järjetön pyssy”

Kolmannessa erässä Eric Fehr osoitti miksi mies on NHL-tasoa. Fehr sai kaksi paikkaa ja viimeisteli molemmista vastustamattomasti kiekon maaliin.

4-0-maali syntyi ajassa 42.31. Jere Sallinen jätti hopeatarjottimella Fehrille vetopaikan ja kanadalainen tälläsi sydämensä kyllyydestä yläriman kautta sisään.

Markus Poukkula toi SaiPalle lohtua kolme minuuttia myöhemmin, mutta se jäi vieraiden illan ainoaksi ilonaiheeksi. Lopullinen niitti syntyi ajassa 51.37 ja asialla oli jälleen Kerhon ykkösketju. Viitaluoma porhalsi hyökkäysalueelle ja jätti taakse Fehrille, joka mälläsi kiekon jälleen börsään. Fehrille tehot 10+8 kolmeentoista peliin on upea suoritus.

– Muut pelaajat voisivat ottaa mallia Fehristä. Onhan sillä aivan järjetön pyssy, Selin myhäili ottelun jälkeen.

Antti Miettinen kaunisteli ylivoimalla reboundista loppulukemiksi 6-1 ja näin HPK palasi voittojen tielle kolmen tappion jälkeen. Seuraava ottelu pelataan ensi viikon perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana. Kotona pelataan heti lauantaina Tapparaa vastaan.