Lennokkaasti käyntiin

HPK – Sibir 1-2 vl (1-0,0-0,0-1)

Kerhon kausi käynnistyi mallikkaasti nimivahvaa Sibiriä vastaan. HPK hallitsi pelitapahtumia varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta maalin johto ei riittänyt loppuun asti. Sibir korjasi lopulta voiton voittolaukauskilpailussa.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Kaikesta näki, että varsinkin HPK:lla riitti virtaa kauden avausottelussa. Kerho haastoi ennakkoluulottomasti ja piti venäläiset poissa maalintekopaikoilta. Muiden muassa Jori Lehterän ja Jonas Enlundin tähdittämä Sibir vaikutti yllättävän aneemiselta, tosin joukkue paransi peliään ottelun loppua kohden. HPK:n kurinalaisesta joukkuepelistä kertoi se, ettei joukkue ottanut ottelussa ainuttakaan rangaistusta.

Vänttinen iski kauden ensimmäisen

Avausmaali syntyi ajassa 13.40. Sibir-puolustus haparoi omassa päässä ja Kerhon parhaana palkittu Teemu Rautiainen pääsi katkoon. Rautiainen vapautti oivaltavasti Tuomas Vänttisen läpiajoon, “Vänä” hallitsi hermonsa ja veivasi kiekon rystyltä Sibir-vahti Julius Hudacekin puikoista sisään.

Toisessa erässä HPK pääsi kokeilemaan ylivoimaa kolmesti, mutta lisäosumia ei syntynyt. Kerhon valmennusjohto antoi ylivoimavastuuta laajalla rintamalla lähes kaikille ketjuille. Parhaisiin tekopaikkoihin pääsivät Juuso Vainio sekä Joonas Vihko.

Vierailijat ryhdistäytyivät kolmanteen erään ja hetkittäin Kerho oli ongelmissa liukkaiden hyökkääjien kanssa. Siitä huolimatta Sibirin todelliset tekopaikat jäivät vähiin. Ajassa 47.57 nähtiin kuitenkin tasoitus. Puolustaja Ivan Glazkov ampui tulisesti siniviivalta ja kiekko painui yläriman kautta sisään. HPK:n maalissa pelannut Timo Niemi ei mahtanut suuntaa muuttaneelle laukaukselle mitään.

Rankkarit arpapeliä

Voittolaukauskilpailussa huono jää pilasi monta yritystä. Kiekko pomppi jäässä, eikä tämän vuoksi harhautuksia juuri nähty. Kerho vaihtoi rankkareihin maaliin Frans Tuohimaan, joka pysäytti Jonas Enlundin ja Jori Lehterän yritykset. HPK:lta onnistui Jesse Saarinen, Sibiriltä puolestaan Vladimir Butuzov ja Aleksei Kopeikin.

Paluun HPK:hon tehnyt Joonas Vihko oli ottelun jälkeen hyvillä fiiliksillä, vaikkei oma peli vielä kulkenutkaan täysin toivottuun malliin.

– Onhan tää aina hienoa kun kausi alkaa. Hyvät fiilikset palata tänne Rinkelinmäelle. Oma peli oli aikamoista väkerrystä, välillä tuntui ettei jalka kulkenut ollenkaan ja taas seuraavassa vaihdossa putki kulki. Tää on semmoista hakemista vielä tässä vaiheessa, mutta kun saadaan pelejä alle ja päästään vähän analysoimaan, niin uskon että tästä hyvä tulee.

HPK:n uusi päävalmentaja Kai Rautio oli kohtuullisen tyytyväinen kauden avaukseen.

– Saatiin se mitä pyydettiin pelaajilta eli jaksettiin jauhaa 60 minuuttia. Tai no, lähes 60 minuuttia. Vastassa oli kova joukkue, mutta lähdettiin siitä huolimatta ennakkoluulottomasti hyökkäämään. Pieni lamavaihe sattui siinä kolmannen erän puolivälissä, mutta kokonaisuutena hyvä peli meiltä.

HPK:n maalissa torjui ehkä hieman yllättäen Timo Niemi. Rautio oli tyytyväinen tryout-miehen otteisiin.

– Timo Niemi pärjäsi maalissa hyvin, handlas henkisesti kovan paikan hienosti. Yks maali sinne meni jonkun mailan ja tolpan kautta, mutta niinhän maalit usein jääkiekossa syntyy. Mukaan mahtui huipputorjuntojakin.

Turnaus jatkuu HPK:n osalta huomenna perjantaina klo 19, jolloin vastaan luistelee Lahden Pelicans. Päiväotteluna pelataan SaiPa-SKA klo 15 alkaen. Tervetuloa Rinkelinmäelle!

 

HPK:n kokoonpano:

Vihko-Viitaluoma-Sallinen
Schira-Laakso

Rendulic-Leino-Saarinen
Vainio-Bruun

Vänttinen-Kiilholma-Rautiainen
Eerola-Grönholm

Koivisto-Paajanen-Aarnio
Mielonen-Nikkilä

Niemi (Tuohimaa)

 

Backhand 15.8.2013

15.08.2013 19:47

Jaa artikkeli: