Kerho taipui SaiPan isäntänä

HPK-Saipa 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

HPK pelasi edellisen kerran liigajäillä kuukausi sitten, kunnes koronapandemia pakotti pelit ennenaikaiselle joulutauolle. Pitkän odottelun jälkeen päästiin taas tositoimiin Pohjantähti-Areenalla, vaikkakin  harmittavasti ilman lainkaan yleisöä.

Ennen taukoa HPK löytyi sarjataulukosta viimeiseltä sijalta ja kuukauden tauolta toivottiin löytyneen uutta vauhtia kevätkautta varten. Vastustajaksi luisteli Lappeenrannan SaiPa, niin ikään sarjan pohjakerroksesta ja ilman lomautettua päävalmentajaansa Tero Lehterää.

HPK telineissä avauserässä

Kerhon paluu kaukaloon ei tällä kertaa mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Ottelun alkuhetkillä pitkä tauko peleistä ei voinut olla näkymättä kotisohville saakka, kun vastustaja taas oli päässyt hiomaan omaa teräänsä edellisen kerran eilen.

SaiPa tuli otteluun räväkästi ja mm. oranssistakin tutulla Filip Krivosikilla oli alkuminuuteilla vaarallinen tekopaikka Emil Larmin maalin edustalla.  Santeri Lukan otettua kaksiminuuttisen SaiPa oli jo erittäin lähellä avausosumaa, mutta tästä alivoimasta vielä selvittiin takaiskuista.

Vieraiden Joni Nikko äityi kuitenkin hirmuvireeseen ottelun kolmannella peliminuutilla, kun mies iski puolen minuutin sisään kahdesti. Ensin Nikko sai Emil Larmin avauksen kopattua hanskaansa ja pääsi näin vapaasti purjehtimaan maalin eteen ja ujuttamaan kiekon verkkoon. Hetkeä myöhemmin tällä kertaa Atso Lehtisen avaussyöttö katkaistiin ja kiekko pelattiinm nopeasti uudestaan maalin edessä suhteellisen vapaasti häärineelle Nikolle.

Alle neljän minuutin pelin jälkeen lukemat 0-2 eivät varmasti olleet sitä, mitä tänään pukukopissa ja kotikatsomoissa tänään peliltä haluttiin.

Kapteenin kavennus tuo Kerhon mukaan

Vaikean alun jälkeen Kerho pääsi paremmin peliin mukaan mm. useamman ylivoiman myötävaikutuksella. Lopulta ylivoima tuotti tulosta, kun Markus Nenonen ja Tommi Tikka tekivät maskia maalin edustalla ja Elmeri Eronen lähetti tuttuun tyyliin kiekkoa viivasta kohti rysää. Nenonen sai tähän mailaansa sopivasti väliin ja tilanteeksi kaventui 1-2.

Maalin jälkeen Kerho palautui pahimmasta alun shokista ja tämän jälkeen kaukalossa tapahtumat tasoittuivat. Erikoistilanteita nähtiin molempien joukkueiden jäähyillessä runsaasti ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta lisämaaleja ei näistä tilanteista nähty.

Pisteet matkaavat Saimaalle

Ottelu jatkui tiukoissa lukemissa aina loppuhetkilleen asti. HPK järjesti jälleen koko tukun tekopaikkoja hyökkäyspäässä, mutta tälle kaudelle jo tyypillisesti maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan saatu sitten millään. Myös SaiPan maalilla Matej Tomek pelasi hyvän ja varman ottelun 31 torjunnallaan eikä näin täysin tehottomuuden piikkiin voitu loppulukemia laittaa.

Ottelun loppuhetkillä tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta lopputulemana lappeenrantalaiset pääsivät vielä kahdesti laittamaan mustan tyhjään verkkoon. Näin loppulukemiksi 1-4 ja paljon jäi tästä ottelusta edelleen parannettavaa, mikäli sarjan pohjalta mielitään vielä nousta.

Otteluita on kuitenkin vielä jäljellä runsaasti ja seuraavan yrityksen paikka onkin jo heti keskiviikkona, kun Kerho matkaa erikoisen vuoden 2020 viimeiseen otteluunsa Raumalle sarjakakkosen Lukon vieraaksi.

Kotona pelataan taas tammikuussa, joskin toistaiseksi edelleen ilman yleisöä.

28.12.2020 21:24