Kansainvälinen lasten syövän päivä näkyy myös Ritari-areenalla

Helmikuun 15. päivänä vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Tänä vuonna Suomessa päivää vietetään teemalla Kultaakin kalliimpi elämä, jolla korostetaan lapsen elämän arvokkuutta.

Päivän tarkoituksena on levittää tietoutta lasten ja nuorten syöpäsairauksista, hoidon tasosta ja niistä haasteista, joita sairastunut ja hänen perheensä kohtaavat joka päivä.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa valtakunnallisesti Sylva ry:n ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön sekä paikallisten ja maakunnallisten syöpäsairaiden lasten ja nuorten vanhempainyhdistysten ja -kerhojen järjestämänä.

Viime vuotiseen tapaan yhteistyössä ovat mukana myös mm. jääkiekon SM-liigajoukkueet. Ritari-areenassa kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään perjantain ottelussa HPK-KalPa.

Lahjoita hyvään tarkoitukseen

HPK:n joukkue kapteeni Antti Miettisen johdolla keräävät pottiin oman rahalahjoituksensa, joka luovutetaan Hämeenlinnan seudun syöpälapset Pisara ry:lle ennen perjantain ottelun alkua. Pisara järjestää myös yleisölle keräyksen ottelun aikana. Rahaa kannattaa siis varata mukaan, jotta voi osallistua tukemaan tärkeää asiaa.

Pisara yhdistyksen varapuheenjohtaja Olli  Lapakko kertoo viime vuoden keräyksen tuottaneen hyvin.
– Viime vuonna tuli loistava tulos. Keräsimme pienellä porukalla 1169 euroa ottelun aikana.

Kyllähän me tänä vuonna tuplataan keräysmäärä? Kerääjinä toimivat 12-vuotiaat HJS-juniorit, jotka tunnistaa peliasuista sekä yksivärisistä liiveistä. Keräys tapahtuu ennen ottelua hallin käytävillä ja ravintoloissa sekä ensimmäisen erän aikana lippaat kiertävät katsomoissa.

Lisäksi lahjoitamme toisella erätauolla järjestettävästä frisbeekisasta keräykseen 1 € / frisbee.

TUETAAN YHDESSÄ HYVÄÄ JA TÄRKEÄÄ TYÖTÄ!

10.02.2016 10:15

Jaa artikkeli: