KalPa otti vakuuttavan voiton ansaitusti

KalPa-HPK 4-2 (1-0,2-1,1-1)

HPK:n peli ei ollut uomissaan Kuopiossa. Kolmannessa erässä HPK tuli näennäisesti peliin mukaan, muttei pystynyt murtamaan KalPan kiekkokontrollia.

Ottelun avauserä alkoi KalPan hallitessa kenttätapahtumia. HPK-luotsi Selin painotti ennen ottelua, että HPK lähtee pitämään kiekkoa ja iskee tällä tavoin KalPan vahvuuksiin. KalPa kuitenkin oli päättänyt toisin ja tuttu ”kuopiolaislainen” pelityyli näkyi.

KalPa siirtyi johtoon NHL-apu Derek Stepanin maalilla. Artturi Lehkonen vapautti Stepanin vetopaikkaan ja kiekko livahti Mikko Tolvasen patjan alta rysään.

Erän puolivälissä HPK:kin osoitti heräämisen merkkejä. Ylivoiman aikana peliä ei saatu kuitenkaan kulkemaan totutulla tapaa, vaikka Johan Larssonille loppuhetkillä pelattiinkin hyvä maalipaikka. Erän loppupuolella Otto Paajanen pääsi kilauttamaan rannarin ylärimaan, mutta sitä lähemmäs ei päästy.

Toinen erä perässä

HPK sai toiseen erään lennokkaan startin. Ensimmäisessä vaihdossa hyökkäyspään aloituksen jälkeen Jere Sallinen toi takakulmalta Kerhon tasoihin. Syöttöpiste maaliin merkittiin Ville Viitaluomalle.

Tasoitusosuma ei saanut kuitenkaan HPK:ta sen enempää lentoon vaikka pari kertaa päästiin ylivoimallakin yrittämään. Toisen erän torjunnatkin kertovat KalPa-hallinnasta, Koskinen kahdesti ja Tolvanen 10 kertaa.

KalPa iski toisessa erässä kahdesti. Ajassa 28.53 Sakari Salminen viimeisteli jäähynsä jälkeen vahinkomaalin HPK:n Johan Larssonin mailan kautta ja erän loppupuoliskolla Antti Halonen veto painui verkkoon vieden KalPan 3-1-johtoon.

Selin ei kehuja jaellut

Kolmannessa erässä HPK pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-2 kahden miehen ylivoimalla. Ajassa 46.11 Ville Viitaluoma tuikkasi kiekon takakulmalta verkkoon Eric Fehrin syötöstä.

Hetkeä myöhemmin KalPan päästessä täysilukuiseksi Janne Kolehmainen koohotti kohti maalia. Kolen laukauksen paluukiekon toimitti maalii Jukka Voutilainen, kolaten samalla HPK-vahti Tolvasen jään pintaan. Nämä 4-2-numerot jäivät myös loppulukemiksi.

Ari-Pekka Selin oli syystäkin pettynyt.
– Meidän peli ei hurraa-huutoja nostanut missään vaiheessa. Tultiin näennäisesti peliin mukaan ja lopputulos on täysin oikea. Tuomarit vielä antoivat myötätuulta meille tänään.

Pelit jatkuvat torstaina Ässiä vastaan kotihallissa ja tällöin on hyvä mahdollisuus palata voittojen tielle.