Jyrki Louhesta HPK:n uusi puheenjohtaja

HPK Liiga Oy:n yhtiökokous valitsi 27.6. yhtiön uuden hallituksen. Hallitukseen valittiin Aki Ajo, Joni Lappalainen, Miika Liljedahl, Jyrki Louhi, Jenni Niiranen, Jani Partanen ja Risto Salminen. Hallitus valitsi yhtiökokousta seuranneessa järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajakseen Jyrki Louhen.

Louhi on pitkän linjan HPK:lainen, jonka nimi tuskin on tuntematon kenellekään Kerhoa seuraavalle. Pelaajaurallaan Louhi saavutti nuorten maailmanmestaruuden 1998 ja oli vuonna 2006 nostamassa Kanada-maljaa Suomen mestaruuden merkiksi ensimmäisenä HPK-paidassa.

Peliuransa jälkeen Louhi opiskeli kauppatieteiden maisteriksi ja toimi urheilu-uransa jälkeen KPMG:llä tilintarkastuksen, vero- ja lakipalveluiden sekä erityisesti urheilupalveluiden parissa. 2018-2021 Louhi toimi KPMG:llä Head of Sports Advisoryn roolissa. Nykyisin hän työskentelee yhdessä Tanja Poutiainen-Rinteen, Laura Lepistön, Hanna-Maria Hintsan, Thomas Johansonin ja Jussi Rouhennon kanssa perustamansa Private Equity -rahaston Sport Fund -salkunhoitajana. Rahasto on maailman ensimmäinen urheilijaosakeyhtiöihin sijoittava rahasto.

Uusi puheenjohtaja ottaa tehtävän vastaan innostuneena.

– Olen kiitollinen ja innostunut valinnasta puheenjohtajaksi. Seuralla on mieletön traditio – se on perustettu kieltolain aikaan 1929 ja itse olen saanut olla mukana HPK:ssa vuodesta 1993 muutamaa lyhyttä jaksoa lukuun ottamatta. HPK on pelannut suomalaisen pääsarjakiekon eliittiseurana pitkän ajanjakson ja saavuttanut kovimmat tuloksensa aivan viime vuosina, mukaan lukien neljä vuotta sitten voitettu mestaruus.

– Itse koen niin, että HPK:lla on Liiga-seurana ja junioriseurana mieletön yhteiskunnallinen ja taloudellinen arvo. Kilpailu kuitenkin kovenee urheilullisesti ja erityisesti taloudellisesti. Talousalue huomioiden meidän on oltava nokkelampia kuin isojen kaupunkien seurat. Tällä hetkellä talous, yhteisöllisyys ja vaikuttavuus sanelevat merkittävissä määrin, millaiset toimintaedellytykset HPK:lla tulee jatkossa olemaan. Historiasta ja vahvasta brändistä huolimatta HPK:n olemassaolo ei ole itsestäänselvyys. Sitä pitää hoitaa ja vaalia arvokkuudella. Täytyy myös ymmärtää yhteiskunnan kehityslinjat kuten kotitalouksien kulutuskäyttäytyminen, yritystoiminnan tila, ympäristö ja yleinen maailmantilanne. Olemassaolon arvokkuus pitää myös löytyä sidosryhmien sydämestä ja toiminnasta.

– Olen hyvin inspiroitunut tulevasta. Edellisen hallituksen kanssa teimme tärkeitä tulkintoja HPK:n tulevaisuudesta, joiden pohjalta urheilutoimintaa lähdettiin uudistamaan. Olen täysin varma, että näiden muutosten myötä meille syntyy kilpailuetua suomalaiseen jääkiekkoon. Tulemme kehittymään ja jossain vaiheessa myös menestymme. On oltava rohkea, kärsivällinen ja luottavainen, Jyrki Louhi kommentoi.

Päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto kasvoi noin 667 000 eurolla 5 892 639,54 euroon. HPK:n tilikausi tuotti yhtiölle 822 395,27 euron suuruisen tappion. Tästä huolimatta yhtiön vakavaraisuus säilyi hyvällä tasolla aiempien kausien tulosten ansiosta. Omavaraisuusaste on tilikauden päätteeksi 53 prosenttia.

27.06.2023 18:27

Jaa artikkeli: