Juhlallinen ja draamantäyteinen liiga-avaus

HPK – Kärpät 2-3(0-0, 2-2, 0-1)

HPK:n 90v -juhlakausi polkaistiin käyntiin hienoissa tunnelmissa, kun edellisen kauden mestaruuden merkiksi nostettiin mestaruusviiri Pohjantähti Areenan kattoon. Vastustajana ottelussa toimi viime kauden finaalivastustaja Oulun Kärpät.

Energinen ensimmäinen erä

Ottelun avauserä oli alusta alkaen täynnä energiaa ja tunnetta, kun kumpikin joukkue karvasi aggressiivisesti ja painoi jokaisen taklauksen loppuun asti.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiinkin jo ajassa 2.19, kun kotiyleisöllekin tuttu pelaaja Jari Sailio passitettiin jäähyaitioon.

HPK:n ylivoima ei alkanut loisteliaasti, kun Kärpät karvasivat ylhäältä, joka tuotti isoja ongelmia kotijoukkueen pakistolle. Aivan ylivoiman lopulla kuitenkin se paikka aukesi, kun Lasse Kukkosen jättösyöttö jäi vajaaksi ja kiekkoon iski kiinni HPK -hyökkäjä Filip Krivosik. Krivosik jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella ketjukaveri Janne Taville, jonka laukauksen Kärppien maalilla torjunut nuori Justus Annunen kuitenkin selvitti.

Vaikka ylivoima ei kummoisia paikkoja tuottanutkaan niin toi se kotijoukkueelle selvästi energiaa ja otetta pelistä. Kovasta yrityksestä huolimatta kuitenkin maalikehikoita lähemmäksi ei kumpikaan joukkue ensimmäisessä erässä päässyt, joten tauolla edettiin tasalukemissa 0-0.

Tunnerikas toinen

Jos ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen hallintaan niin toiseen erään luisteli terävä Kärpät. Erää ei keretty pelata montaa sekuntia, kun Kärppien tähtihyökkääjä Jesse Puljujärvi pääsi nokikkain HPK -vahti Voutilaisen kanssa. Puljujärven upeat kikat eivät purreet vaan Voutilainen venytti upeasti patjansa eteen ja saikin tästä ansaitut suosionosoitukset Kannattajakulmalta.

Liigakauden avausmaali nähtiin ajassa 24.23, kun Kärppien puolustaja Shaun Heshka toimitti kiekon p-pisteen alakaarrelta maalille. Kiekko otti kotijoukkueen kannalta ikävän kimmokkeen HPK -puolustuksesta ja pomppi ohi hölmistyneen Voutilaisen.

Vajaa kaksiminuuttia ensimmäisestä ja Kärpät iski jälleen lähes identtisellä osumalla. Sami Anttila toimitti p-pisteen yläkaarrelta kiekon maalille josta peliväline otti jälleen kimmokkeen HPK – puolustuksesta ja painui verkkoon.

Kun ottelun maalihanat oli saatu kerran auki niin miksi muuttaa hyvää kaavaa. Tällä kertaa vuorossa oli tosin kotijoukkue HPK, kun Miro Ruokosen rystyheitto lähes nollakulmasta lorahti helposti ohi Kärppävahti Annusen. Pelikello näytti tässä vaiheessa aikaa 26.50.

HPK sai pelijuonesta kavennuksen jälkeen hyvin kiinni ja ei aikaakaan, kun ylivoiman jälkimainingeissa kiekko toimitettiin viivaan kapteeni Niklas Frimanille. Friman otti hienosti tyhjän tilan pois ja napautti kiekon komealla laukauksella maalin yläkulmaan.

Erän lopulla nähtiin myös draamaa, kun Miro Karjalainen ja ottelussa terävästi esiintynyt Filip Krivosik juonivat kiekon jo kolmannen kerran vierailijoiden nuottaan. Maali kuitenkin hylättiin, kun Tommi Tikka oli ajautunut kontaktiin Kärppävahti Annusen kanssa, joka oli liukunut maalivahdin alueensa ulkopuolelle. Tilanteesta tuomittiin Tikalle 2min rangaistus estämisestä ja maali hylättiin.

Antti Pennanen esikuntineen haastoi kuitenkin maalitilanteen. Haastoa seurasi pitkä videoiden tarkastelu, jonka tulos oli kuitenkin kotiyleisön kannalta pettymys. Maali hylättiin ja Kärpät ylivoimalle. Toiselle erätauolle edettiin kuitenkin tasatilanteessa 2-2.

Kärpät ratkaisee

Kolmas erä alkoi selkeästi Kärppien komennossa ja vierailijat saikin palkinnon ajassa 47.29, kun Jussi Jokinen ja Mika Pyörälä alustivat paikan Topi Niemelälle. Niemelä pääsi tälläämään aivan parhaalta tekopaikalta liigauransa avausmaaliin HPK -pakiston nukahduksen johdosta.

Johtomaalin jälkeen vieraat keskittyivät selkeästi puolustamaan yhden maalin johtoaan, kun taas HPK lisäsi kierroksia koneeseen. HPK:n etsikkoaika tulikin erän puolessavälissä, kun Kärppien Otto Karvinen ja Jesse Puljujärvi saivat peräjälkeen 2min rangaistukset.

HPK:n ylivoima ei ottanut vieläkään onnistuakseen hyvästä pyörityksestä huolimatta, joten kauden avausottelun vei nimiinsä vierailija Kärpät.

12.09.2019 21:45