HPK voittoon rajulla, hurmioituneella kirillä

HPK-Sport 3-2 ja.  (0-0, 0-2, 2-0, 1-0)

Pallokerho juhli voittoa lopulta äärimmäisen tiukan ja kiivaan ottelun jälkeen, täysin ansaitusti.

Ottelun kulku

Ottelun alku Hämeenlinnassa oli vahvasti vieraiden. Janne Lahden saatua rangaistuksen jo 13 pelisekunnin jälkeen pääsi vieraat pyörittämään ylivoimaa. Lähellä Sport olikin maalia mutta Emil Larmin maaginen pelastus maaliviivalta piti lukemat nollissa videotarkasutksenkin jälkeen.

20161029, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT,  HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Avauserän edetessä myös HPK pääsi peliin mukaan ja oli niin ikään lähellä maalia mutta Niko Kapasen laukaus kilahti tolppaan. Ottelun avauserä pelattiin tämän jälkeen pitkälti tasaisissa merkeissä.

Toisen erän alkupuolisko kamppailtiin pitkälti Sportin puolustusalueella. HPK:lle avautui muutama maalipaikka mutta etenkin Otto Paajasen ja Niko Kapasen ruuti oli märkää.

20161029, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N RICHARD STEHLIK (75). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Erän puolivälin jälkeen ottelussa nähtiin parikin keskustelua herättänyttä tuomiota, kun ensin Larmille tuomittiin kaksiminuuttinen hänen puolustettuaan itseään ja tämän jälkeen Sportille vihellettiin rangaistuslaukaus, mistä Tomi Körkkö iski vieraat johtoon.

Körkön rankkarionnistumisen jälkeen ei peliä ehditty pelaamaan kuin reilu minuutti, kun Markus Nenosen napakka rannelaukaus muutti tilanteen jo 0-2:een, eikä HPK saanut erän aikana enää kavennusta aikaan.

Kolmanteen erään HPK viritteli jälleen totuttuun tapaansa vahvaa loppukiriä ja saikin nopeasti palkinnon vahvasta painostuksesta, kun ensin Niko Kapanen avasi kauden maalitilinsä tarkalla ”ranarillaan” ajassa 44.01. Kolme minuuttia Kapasen maalin jälkeen Severi Sillanpää taisteli Sakari Mannisen paluukiekon verkon perille ja peli oli tasan.

20161029, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N NIKO KAPANEN (39) TEKI 1-2 KAVENNUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n tasoituksen jälkeen vieraat saivat hengähdystaukoa lähinnä Liigan tarjoamilla mainoskatkoille, niin kovaa HPK:n paine vieraiden päädyssä oli. HPK ei saanut voittomaalia varsinaisella peliajalle kuitenkaan aikaan ja edessä oli jatkoaika.

20161029, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N SEVERI SILLANPÄÄ (67) TEKI OTTELUN 2-2 TASOITUSMAALIN AJASSA 47.03. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Jatkoaika alkoi HPK:n ylivoimalla, eikä HPK enää antanut armoa Sportille. Kiekko pelattiin Oula Palveelle, jonka laukaus tarkastettiin vielä videolta mutta tuomio oli selvä: maali ja kaksi pistettä HPK:lle, CAMAAAN!!

dsc_6618

Ottelun ratkaisu

HPK:n loppukiri on jo totuttu käsite ainakin HPK:n fanien keskuudessa. Kerho antoi lisäpontta tähän käsitteeseen, iskemällä kaksi nopeaa maalia kolmennessa erässä kahden maalin tappioasemassa ja ratkaisten ottelun lopulta nimiinsä jatkoajalla.

Sanottua

Rinkelinmäen lehtereillä nähtiin lauantaina harvinainen vieras, kun omilta pelikiireiltään halliin ehtinyt Juuso Hietanen kävi katsastamassa HPK:n nykykunnon.

– Upea nousu HPK:lta päätöserässä ja muutenkin vahvaa pelaamista. Hienoa käydä Rinkelinmäellä aina, kun ehtii. Hienoa myös nähdä, että fiilis on jälleen palannut Hämeenlinnaan, Hietanen jutteli.

Seuraava ottelu

Lauantain ottelun jälkeen Liigassa alkaa maaottelutauko ja seuraavan kerran HPK on tulessa 9.11 Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraava kotiottelu on edessä 11.11 Oulun Kärppiä vastaan.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

29.10.2016 19:56