HPK taisteli kolme pistettä Mikkelistä

Jukurit – HPK 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

Kerho haki makeat kolme pistettä Mikkelistä, kun Jukurien “omat koirat” purivat. Rikkonaisessa ottelussa nähtiin runsaasti erikoistilanteita ja myös ulosajo. Hurjan taistelun ja maagisen alivoimapelaamisen jälkeen Oula Palven ja Teemu Turusen kolmannen erän osumat veivät Kerhon niukkaan 2-1 voittoon. Orastavan tappioputken katkaisu kolmen pisteen voitolla lämmittää mieltä!

Alkuun alivoimaharjoitusta

Kerho sai otteluun tahmean alun, kun jo puolen minuutin kohdalla Joonas Lehtivuori komennettiin jäähyboksiin. Mallikkaasti koko kauden toiminut alivoima kuitenkin tappoi jäähyn kunnialla, eikä Jukurit päässyt hätyyttelemään Antti Karjalisen vartioimaa Kerhon maalia. Alivoiman jälkeen paras maalipaikka siunaantuikin HPK:lle, kun Severi Sillanpää pääsi yrittämään lähietäisyydeltä Sami Rajaniemen ohittamista. Jukurikassari veti kuitenkin pitemmän korren.

HPK pääsi peliin mukaan ja järjesti väkeviä, pitkiä hyökkäyksiä – jotka kuitenkin kahdesti päättyivät huolimattomiin hyökkäyspään jäähyihin. Jukurien ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja vieraat pääsivät pälkähästä tappaen kaikki kolme ensimmäisen erän alivoimaansa. Viimeisintä Juho Keräsen jäähyä jäi kärsittäväksi toisen erän puolelle kolmisenkymmentä sekuntia. Alivoimista huolimatta ensimmäisen erän laukaukset vei HPK 9-6.

Jukurit johtoon,  jäähyily jatkuu

Kerhon kolmas jäähy kostautui lopulta toisen erän alussa, kun Jukurien Janne Ritamäki pääsi ohjaamaan suoran hyökkäyksen päätteeksi maalin edestä kiekon Antti Karjalaisen längistä sisään. Erää ehdittiin pelaamaan vain 19 sekuntia.

Kerho sai takaiskuosumasta lisää virtaa ja järjesti välittömästi pari laatupaikkaa hyökkäyspäässä. Jukurit ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan vaan nosti myös tempoa ja rynni voimalla maalille. Antti Karjalainen saikin venyä parhaimpaansa torjuen sekä kiekkoja että Jukuri-hyökkääjiä.

Vieraat pääsivät vihdoin yrittämään ylivoimaa, kun Jukurien Teemu Henritius roikkui Janne Lahdessa niin kauan, ettei tuomari enää voinut olla rikettä näkemättä. Ylivoimalla ei kuitenkaan tulosta tullut ja hetken päästä pöytäkirjaan lisättiin jälleen HPK:lle hyökkäyspään jäähy. Tällä kertaa istunnolle pääsi Oula Palve, joka esti kiekotonta Jukuri-peluria tuomarin valvovan silmän alla.

HPK:n alivoima oli jälleen tulta ja tappuraa, eikä Jukureille annettu minkäänlaisia maalintekopaikkoja. Jäähyn tappamisen jälkeen ei kauaa viidellä viittä vastaan päästy pelaamaan, kun seuraava kerholainen passitettiin tiilenpäitä lukemaan. Markus Niemeläinen suoritti jalkakampin ja tie vei jäähyaitioon. Jukurien ylivoima sai viidennellä yrittämällään luotua pari makoisaa maalipaikkaa, mutta Antti Karjalainen venyi.

Jälleen rikkonaisen erän pelannut HPK vei laukaukset maalia kohti nimiinsä 8-7, mutta Jukureille siis erän ainokainen maali. Enempää tilastomerkintöjä ei erään mahtunut ja HPK lähti ratkaisevaan kolmanteen kolmannekseen maalin takaa-ajoasemasta.

Rajulla, hurmioituneella kirillä

Kerho tuli kolmanteen erään tuulispäänä ja pääsikin jo minuutin kohdalla ylivoimalle Miika Roineen kampitusjäähyn ansiosta. Vain sekunteja ehti ylivoima kulua, kun tärähti Jukuri-maalissa. Otto Paajasen aloitusvoiton jälkeen Kristian Vesalainen siirsi kiekon Oula Palvelle, joka niittasi pallon maaliin. Palvelle maali oli kauden seitsemäs.

Reilun minuutin päästä tasoitusosumasta Kerho pääsi uudemman kerran ylivoimalle, mutta tällä kertaa isännät vetivät pidemmän korren. Seuraavaksi ylivomaa pääsikin jälleen pelailemaan Jukurit, kun Miro Karjalainen törmäili kyynärpäällään edesvastuuttomasti Jukuri-kapteeni Miika Roineen päähän ja pääsi aikaiseen suihkuun. Seuranneella viiden minuutin ylivoimalla HPK ei tietenkään säästynyt jäähyiltä, kun Mathias Porseland vuorostaan kutitteli mailallaan Jukurien Ville Leskisen kasvoja ja pääsi täysistunnolle. Jukureille täydet kaksi minuuttia 5-3 ylivoimaa.

Upeasti uhrautunut Kerhon alivoima blokkasi eri ruumiinosilla kuudesti Jukurien lähentelyt ja loput hoiteli Antti Karjalainen. Viidellä kolmea vastaan isännät saivat aikaiseksi vain yhden laukauksen maalia kohti, eikä Miro Karjalaisen viiden minuutin jäähy lopulta koitunutkaan Kerhon kohtaloksi.

HPK haki vimmatusti johto-osumaa, mutta myös Jukurit iski väkevästi vastaan. Rikkonaisessa kolmannessa erässä edettiin pikkuhiljaa kohti jatkoaikaa, mutta kuin yöstä Kerhon kultakuuppa Teemu Turunen iski ottelun voittomaalin. Yllättävä kääntölaukaus löysi tiensä Sami Rajaniemen vartioiman maalin perukoille, kun pelikello näytti aikaa 58.10.

Jukurit haki tasoitusta ilman maalivahtia ja vielä ennen päätössummeria Mathias Porseland tarjoili Kerho-faneille sydämentykytyksiä linkoamalla kiekon katsomoon, kun peliä oli jäljellä 21 sekuntia. Huikean hyvin koko ottelun toiminut alivoima ei kuitenkaan antanut Jukureille sanan sijaa, vaan vierailijat ryöstivät tuikitärkeät kolme pistettä lukemin 1-2.