Kerholle viides peräkkäinen voitto – huomenna kaikki hallille huutamaan voittoputkelle jatkoa!

KooKoo-HPK 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

HPK pääsi tällä viikolla vihdoinkin tositoimiin Kouvolassa KooKoon vieraana. Kerho haki tasaisesta ottelusta tärkeät kolme pistettä. Petteri Nikkilä (1+1) ja Oula Palve (0+2) toimivat Kerhon tehomiehinä. Emil Larmi oli maalillaan jälleen kuin muuri.

Ottelun kulku

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet olivat valmiina perjantai-illan kamppailuun. Ensimmäinen tilastomerkintä otteluun syntyi ajassa 08:05, kun Niko Kapanen sai estämisestä hieman helpohkon kahden minuutin rangaistuksen. HPK:n alivoima toimi erikoistilanteen ajan mallikkaasti eikä KooKoo saanut aikaan kunnon pyöritystä missään vaiheessa.

KooKoo otti jäähyn jälkeen ottelusta selvästi hallinnan ja vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti kohti Kerho-maalia. Hyvän painostuksen myötä kotijoukkue pääsi myös toista kertaa ylivoimalle, kun Miro Ruokonen joutui tällä kertaa istunnolle. KooKoon ylivoima pyöri toisella yrittämällä hieman laadukkaammin, mutta Emil Larmi nollasi kouvolalaisten ylivoiman upeilla torjunnoillaan.

Myös Kerho pääsi ensimmäisen erän lopussa yrittämään ylivoimalla avausmaalia Ossi-Petteri Grönholmin jouduttua jäähylle. Kerhon ylivoima pyöri varsin näyttävästi, mutta avausmaalia ei hyvästä pyörityksestä huolimatta nähty. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin numeroissa 0-0.

HPK aloitti toisen erän pirteästi ja hallitsi peliä hienoisesti. Hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin teki kuitenkin KooKoo. Teemu Suhonen ei saanut purettua Kerho-maalille pomppimaan jäänyttä kiekkoa, jonka seurauksena Terry Broadhurst pääsi sutimaan ottelun avausmaalin vastustamattomasti ohi Larmin.

Kerho tasoitti ottelun ajassa 29:35 hyökkäyspään aloituksen seurauksena. Oula Palve pilkki hienosti hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen Petteri Nikkilän viivalta heittämän paluukiekon verkon perukoille nasautti huikealla rannelaukauksella Janne Lahti.

Kerho sai pelistä kiinni entistä paremmin tasoitusmaalin jälkeen. Hyvä paine myös palkittiin upean maalin seurauksena ajassa 36:21. Kiekko pelattiin hyökkäysalueen pyörityksen jälkeen hyvin pakin paikalta tilanteessa nousseelle Nikkilälle, joka nasautti hyvällä rannelaukauksella Kerhon 2-1 johtoon. Palve ja Sakari Manninen merkittiin Nikkilän maaliin syöttäjäksi.

KooKoo pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Oskari Mannisen toisen erän lopussa saatua jäähyä oli jäljellä minuutti ja 49 sekuntia. Kuten yleensä, erän alun ylivoima ei tuottanut kotijoukkueelle kaivattua lisämaalia, joten peliä jatkettiin Kerhon yhden maalin johdossa.

Kerho pääsi ylivoimalle hetki alivoimataistelun jälkeen, kun Sakari Mannisen röyhkeä rynnistys maalille aiheutti illan kolmannen vierasylivoiman. Kerhon ylivoima pyöri jälleen kaksiminuuttisen aikana näyttävästi, mutta lisämaaleja ei muutamasta hyvästä paikasta huolimatta nähty.

KooKoo oli lähellä tasoitusta hieman ennen päätöserän puoliväliä, mutta Larmi esitti takatolpilta jo lähes tutuksi tulleen supertorjunnan Josh Greenin yritykseen.

Kerhon paras paikka siunaantui 3 vs. 1 ylivoimahyökkäyksen seurauksena, mutta tällä kertaa Jaakko Turtiaisen rannelaukaus ei ohittanut hyvin torjunutta Samu Perhosta.

HPK pelasi kolmannessa todella hyvin johtoasemassa ja oli lähempänä maalintekoa kuin kotijoukkue. Noin minuutti ennen loppua pirteästi pelannut Palve pääsi lähes nokikkain Perhosen kanssa, mutta tällä kertaa Oulan rystynosto lipui harmittavasti maalin ohi.

KooKoo sai vielä ottelun lopussa yhden hyvän pyörityksen aikaan ilman maalivahtia, mutta Kerho puolusti tänään todella kovalla tunteella omaa maaliaan. Hyvän taistelun tuloksena, riemastuttavat kolme pistettä lähtee Hämeenlinnaan niukan 2-1-voiton turvin.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Illan parhaat pelaajat

Molemmat maalivahdit pelasivat loistavan ottelun. Varsinkin Emil Larmi oli jälleen mies paikallaan Kerhon maalilla.

Seuraava ottelu

Kerho kohtaa heti huomenna Rinkelinmäellä otteita parantaneen Lappeenrannan SaiPan. Nyt kaikki huutamaan Kerholle jo kuuden peräkkäinen voitto! Liput tästä otteluun! #illallahallille