Ei tuliaisia Jyväskylästä

JYP-HPK 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Kovassa liidossa porhaltava JYP oli odotetun vahva kotikentällään. Kerho onnistui maalinteossa vasta viimeisellä sekunnilla.

Ottelun kulku

JYP karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle. Ensimmäistä maalia edelsi HPK-puolustuksen huolimaton peli omalla alueella, jonka JYPin Ossi Louhivaara käytti armotta hyväkseen. Osuma syntyi ajassa 10:58.

Kotijoukkueen 2-0-maali syntyi ylivoimalla. Oskari Manninen ehti istua kaksiminuuttistaan vain 24 sekuntia, kun Joonas Nättisen tarkka lyöntilaukaus suoraan syötöstä painui sisään. JYPin molemmat osumat avauserässä upposivat hanskakäden yläkulmaan.

Ensimmäisen erän lukemat eivät antaneet täyttä kuvaa pelin kulusta, sillä JYPillä ei ollut maaliensa lisäksi juurikaan muita tekopaikkoja. Kerholla oli omat hetkensä, mutta ratkaisuyritykset olivat järjestään liian ponnettomia.

Toisen erän alkupuoliskolla HPK painoi päälle ja kotijoukkue joutui rikkomaan. JYP kuitenkin selvitti sekä Nolan Yonkmanin, että Sami Nikun peräkkäiset kaksiminuuttiset ja sai jäähyjen taposta uutta virtaa. Kerhon ylivoima pyöri ajoittain vaarallisesti, mutta kiekkoa siirreltiin selvissäkin laukaisupaikoissa.

Ja niinhän siinä kävi, että JYP onnistui heti seuraavalla ylivoimallaan ajassa 32:39. Emil Larmi torjui hienosti ensimmäisen laukauksen, mutta JYP ajoi irtokiekkoon traktorin lailla ja kiekko pomppi juuri ja juuri yli maaliviivan. Maalintekijäksi merkattiin Janne Tavi.

Kerho keräsi voimia toisella erätauolla ja luisteli kolmannen erän alkuun energisesti. Henrik Forsberg kilautti kiekon tolppaan ja hetkeä myöhemmin Sami Niku joutui rikkomaan Kerho-painostuksen päätteeksi. HPK ei kuitenkaan pystynyt kaventamaan ylivoimalla. Lähimmäksi pääsi Niklas Hagman, jonka laukaus hipoi ulkotolppaa.

HPK jatkoi yrittämistä ottelun loppuun asti. Esimerkkiä näytti kokenut Juho Keränen, joka karvasi aggressiivisesti ja pääsi fyysisyydellään JYPin pakkien ihon alle. Jyväskyläläisten maali oli kuitenkin kuin noiduttu. Maalivahti Tuomas Tuokkola oli mahtavalla pelipäällä ja torjui välillä kiekkoja jopa omalla maskillaan.

Janne Lahti kaunisteli loppulukemat 3-1 ottelun viimeisellä sekunnilla. Nätti kiepautus maalin takaa ja Tuokkolan nollapeli jäi haaveeksi.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavaksi

Tämän viikon perjantaina tärähtää jälleen Rinkelinmäellä, kun HIFK saapuu vierailulle. Ottelu on molemmille huipputärkeä, sillä Kerho taistelee playoffien kotiedusta ja HIFK paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Helsinkiläiset sytyttävät perinteisesti myös Hämeenlinnan kiekkoyleisön, joten tunnetta tuskin puuttuu!

Ottelu alkaa klo 18:30 – tule huutamaan Kerho voittoon!