Eetu Tuulolalle ei määrätä pelikieltoa – vapaa pelaamaan jo tänään!

HPK:n hyökkääjä Eetu Tuulola on vapaa pelaamaan jo tänään Kuopiossa KalPa-HPK -ottelussa. Alla kurinpitopäätös kokonaisuudessaan Sport-HPK -ottelun tapahtumasta, jonka otteluvalvoja saattoi päävideotuomarin käsittelyyn.

KURINPITOPÄÄTÖS EETU TUULOLAN ASIASSA

Pelaaja:                              Eetu Tuulola

Ottelu:                                Sport-HPK

Peliaika:                             19:21

Pelipäivä                            2.12.2017

 

  1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on saattanut päävideotuomarin käsittelyyn Sport-HPK ottelusta tilanteen, jossa HPK:n Eetu Tuulola osuu ottelun linjatuomariin. Päävideotuomarin mukaan HPK:n Eetu Tuulola osuu ottelun toiseen linjatuomariin ja rikkoo linjatuomarin koskemattomuutta. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Tuulolalle/HPK:lle on varattu tilaisuus antaa lausuma. Tuulola on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta. Lisäksi on kuultu kurinpitosääntöjen mukaisesti Suomen jääkiekkoerotuomariliiton puheenjohtajaa.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta.

 

  1. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 116 v. i-kohdan mukaan pelaajalle, joka koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta käy ilmi, että B-pistealoituksen tapahduttua Tuulola lähtee luistelemaan kohti aloituspisteellä olevaa kiekkoa. Samanaikaisesti kohden kiekkoa luistelee Sportin pelaaja. Pelaajat tulevat tilanteeseen aloittamassa olevan linjatuomarin selkäpuolelta. Pelaajat kiertävät linjatuomarin samalta puolen tavoitellen linjatuomarin edessä aloituspisteellä edelleen olevaa irtokiekkoa. Tuulola onnistuu tavoittamaan kiekon ensimmäisenä ja saa pelattua sen HPK:n puolustajalle.

Edelleen videotallenteelta käy ilmi, että linjatuomari liikkuu hieman taaksepäin tiputettuaan kiekon jäähän. Tuulolan tavoitellessa kiekkoa, Tuulolan ja linjatuomarin välillä on vähäinen osuma. Samassa tilanteessa olevan Sportin pelaajan maila menee linjatuomarin jalkojen väliin ja aiheuttaa linjatuomarin tasapainon menettämisen ja kaatumisen jäähän.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että tuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Pelaajien tulee kunnioittaa tuomareita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien tulee luistellessaan katsoa eteensä ja välttää kontaktit tuomareiden kanssa. Vaikka jossain pelitilanteessa tuomari olisi pelaajan näkökulmasta pelaajan edessä, pelaajalla ei ole oikeutta luistella tuomarin ylitse. Yllättävissä tilanteissa, joissa pelaaja ei pysty välttämään kontaktia tuomariin, pelaajan tulee vähintäänkin minimoida kontaktin voimakkuus tuomarin kanssa.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Tuulolan ja linjatuomarin välillä ei ole tahallista taikka huolimattomuudesta aiheutuvaa kontaktia, joka rikkoisi tuomarin koskemattomuutta. Tuulola ei aiheuta linjatuomariin osumisellaan tämän kaatumista. Linjatuomarin kaatuminen aiheutuu kamppailutilanteesta, jossa Sportin pelaajan maila menee kiekontavoittelutilanteessa linjatuomarin jalkojen väliin aiheuttaen tämän kaatumisen.

[db-video id=4jpkscgm]

 

  1. Ratkaisu

HPK:n Eetu Tuulolalle ei määrätä pelikieltoa.

 

  1. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

 

  1. Päiväys ja allekirjoitus

 

Hämeenlinnassa, 4. joulukuuta 2017

Liigan Kurinpitodelegaatio

 

Sampo Liusjärvi

kurinpitodelegaation puheenjohtaja

05.12.2017 13:48

Jaa artikkeli: