BioRex otteluennakko Ässät-HPK 7.10.2020 – Tiilikainen

HPK pelaa Liiga-kauden 2020-2021 toisen ottelunsa tänään keskiviikkona Ässien vieraana. Kerhon toinen kotiottelu viime viikolta jäi pelaamatta joukkueen jäsenen koronavirusaltistumisen vuoksi. Nyt alkamassa on  kolmen ottelun viikko, kun perjantaina ja lauantaina pelataan kotona. HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikaisen mukaan nyt on äärimmäisen tärkeää päästä nimenomaan pelaamaan.

– Olo on odottavainen kohti iltaa, pelit itsessään ovat tärkeitä tällä hetkellä. Olemme joutuneet perumaan liikaa otteluita, joten pelaaminen on erittäin tärkeää meille. Pelejä pelaamalla pystytään rakentamaan pysyvämpää juttua. Pelissä tapahtuman luonne on erilainen kuin harjoituksissa ja henkinen paine on täysi eri, kun vastustaja tuo oman panoksensa tilanteeseen.

Kauden ensimmäisessä ottelussa HPK taipui Kärpille lukemin 2-4. Päävalmentajan mukaan ottelusta löytyi sekä mukaanotettavaa että parannettavaa.

– Kyllähän siinä oli paljon hyväkin juttuja ja ennen kaikkea luonnepuoleen pitää olla tyytyväinen. Toisessa erässä vastustaja sai ottelun haltuunsa, mutta silti joukkueesta paistoi sitkeys, mikä on todella tärkeä arvo jokaisessa ottelussa myös tästä eteenpäin. Jatkumon kannalta oli harmillista, että lauantain peli peruttiin. Rytmiä rakennetaan kuitenkin pelien perusteella paljon ja se antaa joukkueelle vahvimman fiiliksen. Oli se sitten hyvää tai huonoa, mutta asiaan heti kiinni pääseminen on tärkeä asia.

20201001, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Kerhon parannettavaa -listalle löytävät tiensä maalineduspelaaminen, hyökkäysrakenne ja avauspelaaminen.

– Hyökkäyspelin rakenne ja maalineduspelaaminen ovat ehdottomasti listalla. Päästimme vastustajan maalivahdin ylivoimalla ja tasakentällisin aivan liian helpolla, hän niinsanotusti näki liikaa tilanteita ja pelaaminen oli helppoa. Lisäksi rakenteellisesti pitää pystyä luomaan pidempiä hyökkäyksiä. Esimerkiksi Kärpät sai hyökkäyksiämme liian nopeasti poikki. Termi “one and out”, yksi syöttö tai yksi ratkaisu, ja vastustaja saa hyökkäyksen poikki. Meidän pitää tehdä järkevämpiä ratkaisuja. Avauspelaamisen ja keskialueen hyökkäysavaukset ovat olleet myös teemoinamme, paremmat valinnat, paremmat rytmit ja ennen kaikkea paremmat tuet, jotta se, joka kiekon saa, olisi helpommassa tilanteessa jatkaakseen peliä siitä eteenpäin.

Jared McIsaac pelaa ensimmäisen ottelunsa HPK-paidassa. Kanadalaispuolustaja vapautui maahantulokaranteenista maanantai-iltapäivänä.

– Muutama treeni alla ja tärkeintä Jaredille on nyt päästä mukaan joukkueeseen. Nuori poika ja ensimmäistä kertaa maailmalla, monta uutta asiaa elämässä tällä hetkellä. Koitamme auttaa parhaamme mukaan joukkueeseen sisään ja kuukauden päästä olemme varmasti viisaampia. Mutta kyllähän häneltä odotetaan perustekemisen laadukkuutta ja peruspelaamista, kuten kaikilta muiltakin.

Nopeasti muuttuvat tilanteet kuten pelipäivien muutokset ja toiminnan keskeytykset pitää Tiilikaisen mukaan kestää.

– On turha kiistää sitä, etteikö näillä asioilla olisi vaikutusta. Ensin olimme kaksi viikkoa karanteenissa ja sitten uudelleen keskeytyksen piirissä viime viikonloppuna. Asiasta pitää jutella ja se on esillä, mutta se pitää sitten pystyä myös jättämään taka-alalle. Olemme käyneet asiaa läpi ryhmän ja yksilöiden kanssa. Pelit helpottavat omalta osaltaan sitä, että ajatukset kääntyvät pois näistä haastavista hetkistä. Hetkessä eläminen ja kilpailuvietti vievät meitä eteenpäin.

Ässät-HPK 7.10.2020 klo 18.30
Suorana: CMore.fi

07.10.2020 15:59

Jaa artikkeli: