Alussa harmitti, lopussa riemastutti – JYP kaatui viimeisten minuuttien maalilla

HPK – JYP 4-2 (0-1, 1-0, 3-1) Panokset iltaan olivat selvät, kun HPK kohtasi runkosarjan viimeisessä kotiottelussa JYPin, jolla ei enää panoksia ollut. HPK sen sijaan lähti otteluun käytännössä pakkovoiton tuomat paineet niskassaan. Vierailija JYP sai otteluun salama-alun, mutta HPK ei tästä liikoja lamaantunut, vaan kairasi lopulta upean voiton lukemin 4-2.

Kuva: Teemu Hannula

Huono startti

HPK:n startti tähän äärimmäisen tärkeään otteluun oli suorastaan surkkia, sillä JYP meni johtoon jo ajassa 0:49, kun maalipörssin voitosta taisteleva Reid Gardiner laukoi kiekon ohi HPK-maalilla aloittaneen Daniel Lebedeffin.

Hallinta säilyi JYPillä pitkään myös maalin jälkeen ja oli vierailijoilla hyviä paikkoja jopa lisätä johtoaan, mutta enempää maaleja Lebedeffin taakse ei avauserässä tehty. HPK:n peli ei avauserässä ottanut toimiakseen, eikä joukkue kyennyt luomaan mainitsemisen arvoisia maalipaikkoja.

Erikoistilanteita nähtiin erässä kolme. JYPin 22-vuotias puolustaja, numerolla kaksi pelaava Valtteri Kakkonen sai kaksiminuuttisen estämisestä, mutta HPK:n ylivoima ei tällä kertaa tuottanut tulosta. JYP puolestaan pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalla ja peli pyörikin mallikkaasti Kerhon alueella, mutta HPK selvisi ilman takaiskuja ja avauserä kirjattiin näin ollen vierailijoiden hyväksi.

Uudella ilmeellä toiseen erään

Toiseen erään kotijoukkue tuli aivan uudella sykkeellä ja tasoitus oli jo heti avausminuutilla erittäin lähellä, mutta kiekko ei millään tahtonut lipua ohi JYPin maalilla pelanneen Niko Parkkisen.

HPK hallitsi erää vakuuttavin ottein ja kenttä toisensa jälkeen vyörytti peliä JYPin päätyyn. Luonnollisesti myös JYPillä oli pienet hetkensä, mutta paria vaarallisen näköistä pomppua lukuun ottamatta kovinkaan kummoisia tilanteita ei Kerhon maalilla nähty.

Kauan odotettu ja kaivattu tasoitus nähtiin ajassa 34:06. Jere Henrikssonin poikittaissyöttö löysi kohti keskustaa edenneen Veikko Loimarannan, joka laukoi kiekon napakasti ja varmasti JYP-maaliin.

Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, joten kohti kolmatta edettiin kutkuttavan jännittävässä tasatilanteessa.

Jälleen huono alku, mutta uskomaton loppu!

Avauserän tapaan JYP sai kolmanteen erään mainion alun. Mikko Petman purjehti upeasti läpi Kerhon viisikon ja pääsi nokikkain Lebedeffin kanssa, mutta tämän Lebedeff vielä selvitti. Jatkotilanteesta JYP kuitenkin sai maalin, kun Aaro Vidgren löi irtokiekon sisään.

HPK osoitti jälleen henkistä vahvuutta, eikä lamaantunut takaiskusta. Tasoitusta päästiin hakemaan pian JYPin johtomaalin jälkeen ylivoimalla, mutta tolppaa lähemmäksi ei vielä päästy.

Tasoitus kuitenkin nähtiin ja pääarkkitehtina oli kukapa muukaan kuin Michael Joly. Lähes koko kentällä ollut JYPin viisikko yritti roikkua Jolyssa kiinni, mutta niin vain Taikuri pysyi kiekossa ja löysi lopulta maalinedustalta Eetu Liukkaan, joka löi pelin tasoihin ajassa 50:19.

Erän lopussa HPK pääsi hakemaan voittoa ylivoimalla. Tilannetta edelsi hieman kyseenalainen tilanne, sillä HPK:n melko selvä huitominen meni tuomaristolta läpi ja heti perään JYPin Robert Rooballe vihellettiin kaksiminuuttinen.

Kotijoukkue hyökkäsi ylivoimalla Rauta-Raimon raivolla JYPin alivoiman kimppuun ja myös tulosta syntyi. Pitkän pyörityksen päätteeksi Aleksi Mustonen räjäytti Pohjantähti Areenan runsaslukuisen yleisön huutoon iskemällä HPK:n 3-2-johtoon ajassa 58:25.

Artturi Toivola iski vielä lopussa kiekon tyhjillään ammottaneeseen JYP-maaliin, joten loppulukemat tänään 4-2!

Koska KooKoo ei saanut täyttä pistepottia, on kymppipaikan saavuttaminen Kerholla omissa käsissä.

Lehdistötilaisuus HPK-JYP 10.3.2023

HPK kohtaa lauantaina 11.3. viimeisessä runkosarjan ottelussa Ilveksen Nokia Arenalla. Panoksena HPK:lla on paikka playoffseihin ja sen Kerho varmistaa, mikäli se ottaa täyden pistepotin mukanaan. Kahden pisteen voitolla, jatkoaikatappiolla tai suoralla tappiolla saadaan jännittää tuloksia TPS-KooKoo sekä Kärpät-Jukurit -otteluista, jotka alkavat tunnin Kerhon peliä myöhemmin. Mikäli Kerho lunastaa viimeisen playoffs-paikan, tarkoittaisi se sitä, että seuraava kotiottelu pelattaisiin tiistaina 14.3. Pohjantähti Areenalla!

10.03.2023 23:07