Sibir liian kova kotiavauksessa

HPK-Sibir 0-2 (0-0,0-2,0-0)

HPK aloitti omalta osaltaan Kultakeskus-turnauksen ja samalla harjoitusottelut kotiotteluiden osalta perjantai-iltana venäläistä Sibir:a vastaan. Vähämaalinen ottelu ratkesi vieraiden hyväksi toisessa erässä ja HPK:n laukaisutarkkuuden ollessa vielä kesäterässä Mikko Koskisella oli helppo työ pitää maalinsa puhtaana.

HPK:n kentälliset Sibir-ottelussa:

1. Ritz – Viedensky – Somervuori

Laakso – Vainio

2. Saarinen – Jasu – Vihko

Bruun – Tuulola

3. Vuoti – Paajanen – Koivisto

Grönholm – Niemi

4. Salminen – Jalo – Laine

Haapanen

Saros, (Myllykoski)

– Pelit KHL-joukkueita ovat erittäin hyviä meille. Näissä peleissä ei saa mitään ilmaiseksi ja nää on äijämäisiä ryhmiä. Maalille on erittäin vaikea päästä, tiesi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kertoa pelin jälkeen.

– Sillon, kun me pystytään pelaamaan nopeaa peliä ja rytmittämään, niin pelataan oikein hyvin. Sitten taas, kun ajatus ei ole kirkkaana ja aletaan seisoskeleen, niin sitten kyllä vastustaja rankaisee, kuten tänään lopulta kävi, Arvonen jatkoi.

Arvonen tiesi mistä puhui, HPK:n oli vaikea päästä todellisille maalintekopaikoille läpi ottelun. HPK halllitsi etenkin ottelun ensimmäistä ja kolmatta erää mutta laukaukset paukahtelivat luvattoman usein Ritari-Areenan upouusissa joustokaukalon plekseissä.

HPK pääsi ottelun aikana viidesti pelaamaan ylivoimaa ja pyrki aktiivisesti pelaamaan kiekkoa neliön keskelle parhaalle maalintekopaikalle. Muutaman kerran siinä ottelun aikana onnistuttiinkin mutta Mikko Koskinen vieraiden maalissa oli ohittamaton. Etenkin Marek Viedensky tarjoili muutaman maukkaan paikan ketjukavereilleen.

“Juuse ottanut taas askeleen eteenpäin kehityksessä”

Sibir pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä ja toimitti kiekkoa aggressiivisesti maalille, mikä aiheuttikin useita vaaratilanteita Juuse Saroksen vartioimalle maalille. HPK:n maalissa Saros esitti läpi ottelun totutun upeita torjuntoja ja mukaan mahtui muun muassa torjuttu rangaistuslaukaus.

Toisessa erässä tulleille osumille Saroskaan ei mahtanut mitään. 0-1 -osuma syntyi heti rangaistuslaukauksen jälkeisestä aloituksesta ja 0-2 puolestaan oli millimetrin tarkka lämäri, mikä painui verkkoon lopulta tolpan kautta.

Päävalmentaja Pasi Arvoseltakaan ei jäänyt Saroksen huippupeli huomaamatta:

-Hyvä peli. Juuse on ottanut jälleen askeleen eteenpäin ja luottavaisin mielin voidaan maalivahtien suhteen olla.

Jokerien ykkösketju liikaa Jugralle

Kultakeskus-turnauksen aloittaneessa ottelussa kohtasivat KHL-joukkueet Jokerit ja Jugra. Ottelun voitti Jokerit, joka kylvetti venäläisiä lukemin 6-3. Jokerien ykkösketju (Tomi Mäki 2+3 – Niko Kapanen 1+3 – Juhamatti Aaltonen 2+1) oli lähes pitelemätön läpi koko ottelun ja takasi voiton helsinkiläisille.

Kultakeskus-turnaus jatkuu lauantaina, jolloin kello 14.00 alkavassa ottelussa kohtaavat Jugra ja Sibir. Kello 18.00 puolestaan HPK haastaa KHL-kauteen valmistautuvan Jokerit.

 

Lätty

15.08.2014 22:38

Jaa artikkeli: