Maukas kotivoitto Tapparan kustannuksella

HPK-Tappara 5-2 (2-0,1-1,2-1)

Uudestisyntynyt HPK näytti, että tiistain rimanalitus oli unohdettu. Kovalla tunteella pelannut Kerho otti johdon heti alkuminuuteilla ja piti sen loppuun asti. Ykkössentteri Marek Viedensky avasi maalitilinsä.

HPK sai otteluun unelma-alun. Ykkösketju vyöryi Tappara-alueelle koko rintaman voimin. Eero Somervuori ja Jesse Saarinen toimittivat kiekon Marek Viedenskylle, jonka laukaus lörähti maaliin kuin ripuli ikämiehen vaippaan. Ajassa 3.43 syntynyt avausmaali vapautti Rinkelinmäen yleisön villiin huutoon. Etenkin Kulman pojat olivat hyvässä vireessä, tätä lisää!

DSC_1021

Johtomaalin jälkeen Tapparan Olli Palolalle tuomittiin jäähy koukkaamisesta ja Kerho pääsi pyörittämään ylivoimaa. 2-0-maali syntyi vain 25 sekunnin yv:n jälkeen. Tällä kertaa asialla oli Saarinen, jonka laukaukselle Tappara-vahti Juha Metsola ei mahtanut mitään. Syöttöpiste merkattiin Somervuorelle.

HPK pääsi erässä vielä peräti kolmesti ylivoimalle, mutta hyvistäkään paikoista huolimatta ei lisämaaleja nähty.

Hamill viimeisteli oikealla hetkellä

Tappara tuli peliin mukaan heti toisen erän alkajaisiksi. Teemu Aallon siniviivalaukaus upposi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 21.11. toinen erä oli muutoinkin vieraiden lievää hallintaa, mutta HPK ja etenkin maalivahti Joni Myllykoski kesti kirvespaineen hienosti.

DSC_1130

Kerho siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon erän lopussa. Craig Schira laukoi siniviivalta maalille, jossa Tuomas Vänttinen ja Ville Järveläinen olivat mailoineen heilumassa. Järveläinen osui ilmasta kiekkoon ja Metsola oli jälleen yllätetty. Maalia tarkastettiin videolta minuuttitolkulla, mutta lopulta selvä maali hyväksyttiin.

DSC_1145

Päätöserä alkoi karmeasti. Joni Myllykoski menetti kiekon maalin takana ja Pekka Jormakalle avautui huippupaikka. Myllykoski venytti hienosti Jormakan yrityksen tielle, mutta jatkotilanteesta kiekko pomppi HPK-pelaajan kautta sisään. Näin Tappada tuli maalin päähän, kun erää oli pelattu vain 16 sekuntia.

Kavennuksen jälkeen näytti siltä, että Tappara tulee väkisin peliin mukaan ja paine siirtyi vahvasti HPK-päätyyn. Pistepörssin kärkinimi Zach Hamill näytti kuitenkin kaapin paikan oikealla hetkellä. Hamill malttoi, malttoi ja malttoi. Lopulta kanukkihyökkääjä niittasi kiekon pussiin Metsolan paluukiekosta. Hamill tappoi Tapparan orastavan kirin ja HPK oli jälleen turvallisessa kahden maalin johdossa.

DSC_2063

Joonas Vihkon harkitsematon laitataklaus antoi Tapparalle mahdollisuuden hakea tasoitusta ylivoimalla. Pelikellossa oli aikaa 3.27 ja Tappara otti samalla Metsolan pois maaliltaan. 6-4-ylivoima ei kuitenkaan tuottanut vieraiden kannalta toivottua tulosta, sillä ikiraataja Tuomas Vänttinen niittasi kiekon tyhjään maaliin omalta alueelta. Oranssi lauantai ei olisi voinut hienommin päättyä!

DSC_2080

Ottelun tilastot

Seuraava kotiottelu: pe 3.10. HPK-KalPa, tervetuloa oranssille alueelle!

Rysty

 

27.09.2014 19:45

Jaa artikkeli: