Valoa näkyvissä!

HPK-Pelicans 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Kerho teki sen mitä piti ja otti täyden pistepotin Pelicansin kustannuksella. Maalinteossa onnistuivat Santeri Saari, Eero Somervuori ja Juhani Jasu. Eroa Ässiin ja Ilvekseen on nyt viisi pistettä ja jäljellä on viisi kierrosta. Jännäksi menee!

Ensimmäinen 20-minuuttinen ei tarjonnut maaleja. HPK oli aktiivisempi, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin pääseminen tuotti vaikeuksia. Pelicans pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta Kerho selvitti erikoistilanteet vaivatta.

Ottelu heräsi henkiin maalittoman avauserän jälkeen. Pelicans otti kaksi jäähyä (Miika Roine ja Joonas Hurri) peräjälkeen ja HPK käytti jälkimmäisen hyväkseen.

Tärkeän 1-0-maalin laukoi siniviivalta puolustaja Santeri Saari. Esityön tekivät Petteri Nikkilä ja Jesse Saarinen. Ajassa 33.25 syntynyt osuma oli Saarelle kauden toinen HPK-paidassa.Pelicans tuli tasoihin niin ikään ylivoimalla kolme minuuttia myöhemmin. Ossi-Petteri Grönholmin kampitus kostautui, kun lahtelaispuolustaja Juha Leimu ampui tarkasti siniseltä yläristikkoon. Juuse Saros oli tilanteessa maskissa.

DSC_5247

Somervuoren kaaliperhonen leijaili sisään

Kerho luisteli kolmanteen erään voitto mielessä. Kahdessa ensimmäisessä erässä peräti 28 kertaa torjunut Pelicans-vahti Janne Juvonen joutui taipumaan erikoisella tavalla. Eero Somervuori laukoi harmittoman leijan kohti maalia ja kiekko upposi kaikkien yllätykseksi sisään. Osuman syöttivät Zach Hamill ja Ossi-Petteri Grönholm. Maali oli Somervuorelle kauden kolmastoista.

Pelicansin Jesse Rohtla otti jäähyn kymmenen minuuttia ennen päätössummeria ja HPK:lle aukesi mahdollisuus naulata peli selväksi. Tässä Kerho ei kuitenkaan onnistunut. Vieraiden kiri jäi jäähyntapon jälkeen vaisuksi, eikä kunnollisia tilanteita nähty Saroksen maalilla.

DSC_5233

Lopullinen ratkaisu syntyi ajassa 59.16 tyhjään Pelicans-maaliin. Asialla oli Juhani Jasu, jolle maali oli kauden kuudes.

Kun samaan aikaan Ilves ja Ässät hävisivät omat ottelunsa, kaventui ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan viiteen pisteeseen.

Ottelun tilastot

Ensi viikolla on luvassa kaksi “kuuden pisteen” ottelua. Tiistaina 3.3. Kerho matkaa Poriin Ässien vieraaksi ja perjantaina 6.3. Tampereen Ilves saapuu Hämeenlinnaan. Jännitys tiivistyy!

Tervetuloa oranssille alueelle!

28.02.2015 20:10

Jaa artikkeli: