UJ:n kynästä: Omatoiminen harjoittelu on käynnissä kilparyhmillä

UJ:n kynästä on HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan säännöllisen epäsäännöllisesti julkaistava blogi, jossa urheilujohtaja avaa ajatuksiaan kilparyhmien toiminnasta.

Tervehdys Kerholaisen jääkiekon seuraajat!

On varmasti paikallaan kertoa kuulumisia HPK:n urheilupuolelta. Pyrin kirjoittamaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja tarvittaessa tietoa taustoista ja avaamaan tilanteita pitkin kautta ja myös kauden ollessa tauolla. Ensimmäisen blogin aiheena ovat tietysti harjoittelun järjestelyt ja muut kuulumiset niin liigajoukkueen kuin juniorien kilpajoukkueiden osalta.

Kevään harjoituskausi on alkanut HPK:ssa kaikkien kilparyhmien osalta. Viimeisenä aloitti liigajoukkue, viime viikolla. Koronaviruspandemia aiheuttaa monia muutoksia joukkueiden harjoitteluun ja kokoontumiseen. Me HPK:ssa seuraamme yleisiä koronaviruspandemian rajoituksia ja ohjeistuksia ja nojaammekin vahvasti yksilöharjoitteluun.

HPK Liiga Oy:n organisaatioon kuuluvat liigajoukkue ja U20 -joukkue harjoittelevat tällä hetkellä omien valmennusryhmiensä ohjeiden mukaisesti. Molemmilla ryhmillä on mahdollisuus saliharjoitteluun. Pelaajat voivat halutessaan tehdä kaiken työn etänä eli poissa Hämeenlinnasta tai Rinkelinmäeltä. Liigapelaajat voivat myös käydä yksilöidyn aikataulun mukaan HPK:n turvallisella kuntosalilla, johon ei ole pääsyä ulkopuolisilla. HPK U20 -joukkueen pelaajille on mahdollistettu muun kuin HPK:n oman kuntosalin käyttö, sekin kuitenkin yksityinen ja vain HPK U20 -pelaajien käytössä. Pelaajien vastuuseen kuuluu salien puhtaanapito ja desinfiointi käytön jälkeen. Aluehallintovirasto on hyväksynyt HPK:n tekemät ratkaisut salien käytön suhteen.

Muut kilpajoukkueet harjoittelevat juniorijääkiekon antamien ohjeiden mukaisesti. Valmennuspäällikkö Max Kenig ja taitovalmentaja Visa Pesonen ovat organisoineet harjoittelua valmentajien tukena ja jokainen valmennusryhmä on saamansa HPK-ohjeistuksen mukaan luonut joukkueen ikäryhmälle sopivat harjoitukset. Kilpajoukkueiden valmentajilla on video-ohjeistus käytössä. Pelaajien vastuulla on pitää yllä harjoituspäiväkirjaa, jonka pohjalta voidaan tehdä tarvittavia muutoksia harjoitteluun. Omasta mielestäni tämä on hyvä paikka junioripelaajille ottaa vastuuta omasta harjoittelustaan ja nähdä ammattipelaajan vastuunkannon merkitystä.

Juniorijoukkueiden uudet sarjajärjestelmät ja pelaamistavat julkaistiin Suomen Jääkiekkoliiton toimesta tänä keväänä. Uudet sarjakaaviot löytyvät Jääkiekkoliiton sivuilta (sarjakaaviot päivitetty, tekstiosat ei). HPK U20 -joukkueen pelaaman Nuorten SM-liigan alkusarjan pelaamistapa muuttuu myös ja ottelumäärä putoaa neljällä ottelulla 30een. Sarjassa pelataan yksinkertainen sarja (17 ottelua) jonka lisäksi kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa yksinkertaiset sarjat (8 ottelua) ja kolmessa kuuden joukkueen lohkossa yksinkertaiset sarjat (5 ottelua). HPK:n lohkot ovat katsottavissa Jääkiekkoliiton sivuilta.

HPK Juniorijääkiekko on jatkanut valmentajien julkaisua jo aiemmin nimettyjien valmentajien lisäksi. Kannattaakin käydä katsomassa junnukiekon sivuilta, ketkä piirtävät fläppitauluun ensi kaudella juniorien edessä. Kasassa on ammattitaitoa, kokemusta, uutta voimaa ja varmasti innokkuutta. Olen myös tyytyväinen siihen, kuinka vahvasti liigajoukkueen päävalmentaja Matti Tiilikainen puhui ison kerholaisen valmennusryhmän puolesta. Yhteistyöllä HPK-jääkiekkoa valmennetaan parhaimmin.

Liigajoukkueen pelaajasopimusten teko on keskeytetty vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Pelaajabudjetissa ja joukkueessa on vielä tilaa useammallekin pelaajalle. Nykyisen tilanteen vuoksi uskon, että seuraavia pelaajasopimuksia tehdään vasta loppukesästä, kun saamme lisätietoja siitä, milloin kausi päästään aloittamaan. Petteri Nikkilän käytettyä optionsa liigajoukkue tarvitsee vielä puolustajan, jo aiemmin tarvelistalla olleiden maalivahdin ja yhden tai kahden hyökkääjän lisäksi.

Alkukesän aikana kuulemme varmasti lisää esimerkiksi Liigan aloitusajankohdasta ja sarjaohjelmasta. Toivomme tietysti pitkää ja jännittävää Liiga-kautta!

Palataan taas!

-Mika

28.04.2020 14:48

Jaa artikkeli: