Tehot piipussa

HPK-Blues 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Blues nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Kerhon kustannuksella. Nuorten maajoukkuevahti Kaapo Kähkönen torjui uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa.

Blues oli avauserässä kaikessa parempi. Tiistaina JYPin kaataneet espoolaiset veivät ensimmäisen periodin ansaitusti 0-2.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 06:16. Roope Talaja nousi Kerho-maalin takaa ja nosti kiekon etuyläkulmaan yli Jere Myllyniemen olkapään.

Vieraiden kanukkihyökkääjä Samson Mahbod viimeisteli 0-2-osuman hieman onnekkaasti maalin takaa ajassa 15:37.

HPK pääsi erässä kaksi kertaa ylivoimalle, mutta erikoistilanteista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Erän loppupuolella Blues oli lisätä johtoaan, mutta Kerhon onneksi lisämaaleja ei nähty.

20150930, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES, HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Saari koki kovia

HPK:n puolustaja Santeri Saari joutui jättämään ottelun kesken. Ex-HPK Jari Sailion kova, mutta puhdas avojäätaklaus osui Saarta päähän. Teemu Kaislehto otti Saaren paikan loppupelin ajaksi.

Toisessa erässä Kerho sai hieman paremmin pelistä kiinni, mutta lievästä hallinnasta huolimatta Blues onnistui pitämään HPK:n pois kunnollisilta maalipaikoilta. Kertaalleen Kerhon maalitilannetta tarkisteltiin videolta, mutta kiekko osui Blues-vahti Kähkösen torjunnan kautta pystytolppaan.

20150930, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES, HPK:N PETER LEBLANC (81) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Oma koira puri

Päätöserässä Blues varmisteli johtoaan ja HPK iski päätään seinään. Ratkaiseva 0-3-maali oli illan hienoin. Puolustaja Juuso Vainio porhalsi koko HPK-viisikon läpi ja viimeisteli nätisti yläkulmaan. Ajassa 48:37 syntynyt maali oli Kerho-kasvatille kauden ensimmäinen.

HPK pääsi ylivoimalle ajassa 57:48 ja samalla Myllyniemi luisteli vaihtoaitioon. Kavennusosumaa ei kuitenkaan nähty kuudella neljää vastaan.

Kerhon uusi puolustaja Martti Järventie sai paljon vastuuta ja kellotti illan peliajaksi 21:46. Hyvin luisteleva Järventie ampui kolme kertaa ja plus-miinustilasto näytti lukemaa -1.

20150930, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,  HPK:N MARTTI JÄRVENTIE (77) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Ottelun tilastot

HPK:n seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 3.10., jolloin vastaan luistelee Vaasan Sport.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

30.09.2015 21:34