Tasaista tahkoamista

HPK-SaiPa vl 2-1 (0-0,0-1,1-0)

HPK palasi voittokantaan nihkeän esityksen jälkeen. Voittomaalikilpailuun edenneen ottelun sankariksi nousi Juuso Puustinen, joka nosti Kerhon tasoihin kolmannessa erässä ja laukoi voittomaalikilpailussa ratkaisevan rangaistuslaukauksen. Voitosta huolimatta kotijoukkueen esitys ei riemunkiljahduksia aiheuttanut.

– Parannettavaa jäi. Ei olla tauon jälkeen päästy ihan sille tasolle mihin pitäisi päästä. Välillä ollaan aika kaukanakin siitä. Ei saatu peliä jouheaksi, mikä johtui osaltaan siitä, että SaiPa pelasi niin hyvin, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell mietti ottelun jälkeen.

SaiPa pelasi hyvän vieraspelin

Maalittoman ja värittömän avauserän jälkeen siirrytiin toiseen erään, jossa eniten tunteita kuohutti tilanne, jossa SaiPan Antti Aarnio taklasi Tuukka Pulliaista avojäällä sääntöjen vastaisesti. Aarnio sai tempustaan ansaitun pelirangaistuksen leikkaamisesta. HPK pääsi jauhamaan viiden minuutin ylivoimaansa vain reilun minuutin, sillä Matias Loppi otti turhahkon rangaistuksen hyökkäysalueella.

SaiPa iski avausmaalin ottelun puolivälin jälkeen. Yhdysvaltalaispuolustaja Brian Salcido pääsi laukomaan siniviivalta ja kiekko kimposi onnekkaasti Jesse Mankisesta verkon perukoille.

HPK tasoitti ylivoimalla ajassa 44.33. Mathias Porselandin siniviivalaukaus viuhui ohi SaiPa-maalin, mutta päädystä kimmonneessa kiekossa oli ensimmäisenä Puustinen, joka pääsi sivaltamaan “läheltä ylös”. Maalipörssissä neljäntenä olevan Puustisen osuma oli miehen kauden 24:s.

Maalin jälkeen HPK:n peli piristyi hieman, mutta tekopaikat tuhlattiin liian usein huolimattomaan viimeistelyyn. Myös SaiPalla oli erässä huippupaikka, mutta Teemu Lassilan hieno venytys pysäytti Anssi Löfmanin ohjauksen.

Kun varsinainen peliaika ja jatkoaika ei tuonut ottelulle ratkaisua, ratkottiin lisäpisteen kohtalo voittomaalikilpailussa. Siinä kerholaisista onnistuivat Scott Barney sekä Puustinen, jotka molemmat veivasivat kiekon hienosti ohi SaiPa-vahti Jere Myllyniemen. Kun Lassila torjui sekä Dale McTavishin, että Jesse Saarisen yritykset jäi kaksi pistettä Hämeenlinnaan.

– Tietysti oli hienoa, kun ei olla näitä rankkarikilpailuja paljon voitettu, että Teme (Teemu Lassila) hoiti rankkarit upealla tavalla, Harri Rindell kehui.

Kerhon seuraava ottelu pelataan lauantaina Rinkelinmäellä, jolloin vastaan asettuu samoista sarjasijoituksista taisteleva Rauman Lukko.

 

Karri Salo

17.02.2011 20:58

Jaa artikkeli: