Tappara jälleen piirun verran parempi

HPK-Tappara 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Tappara oli jälleen maalin verran Kerhoa parempi. HPK:n maaleista vastasivat Joonas Lehtivuori ja yleisön suosikkipelaajaksi valittu Shane O’Brien. Yleisöä oli upeasti 4806!

Ottelun kulku

Tappara siirtyi ylivoimalla johtoon avauserän puolivälissä. Teemu Nurmi tarjoili keskelle ja Martin Røymark ohjasi taitavasti rystyllä yläkulmaan. HPK:n maalivahti Antti Karjalaiselle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Kerho pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle minuuttia myöhemmin. Pyssyään usein säästelevä Joonas Lehtivuori laukoi tulisesti lukemiksi 1-1. Komea osuma oli puolustajalle kauden seitsemäs. Oula Palve ja Janne Lahti merkkauttivat syöttöpisteet.

Vieraat luistelivat toiseen erään vahvasti.  1-2 johto-osuma syntyi ajassa 23:37. Valtteri Kemiläinen nousi tilanteessa hienosti, “ampui” valelaukauksen ja jakoi Teemu Nurmelle namupassin. Nurmi tinttasi kiekon varmasti reppuun.

Jatkoa seurasi. Tappara painoi päälle ja lopulta paine tuotti tulosta. Kristian Kuusela esitti näyttävän jalkakynän ja petasi Otso Rantakarille tuhannen taalan tekopaikan. 1-3-maali syntyi ajassa 30:22.

Kerho nousi maalin päähän vielä samassa erässä. Puolustaja Shane O’Brien esitteli kotiyleisölle painavan lyöntilaukauksensa. Kiekko painui näyttävästi yläkulmaan, Dominik Hrachovinan haroessa tyhjää. Maali oli kokeneelle NHL-konkarille ensimmäinen Liigassa ja kiekko haettiin luonnollisesti talteen.

Kolmannessa erässä HPK jahtasi Tapparaa väkevästi, mutta tällä kertaa tasoitus jäi haaveeksi. Tappara otti kolme jäähyä putkeen, mutta onnistui tappamaan Kerhon ylivoiman. Näin pisteet lähtivät runkosarjan voittaja matkaan lukemin 2-3.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavaksi

Runkosarjan päätöskierros pelataan maanantaina. HPK matkaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.

Plaoyoffit alkaa Kerhon osalta keskiviikkona 22.3. vierasottelulla. Ensimmäinen kotipeli pelataan perjantaina 24.3. Ensimmäisen kierroksen vastustaja selviää alkavan viikon maanantaina.