Tänään nähtiin tasainen ottelu – Pelicans tehokkaampi maalipaikoissaan

HPK ja Pelicans kohtasivat Pohjantähti Areenan lauantai-illassa. Sähköisen tunnelman takasi runsaslukuinen yleisö ja vauhdikas peli. Pelicans vei nimiinsä ottelun lukemin 1-3. Hämeen Herruuden tältä kaudelta nappasi Pelicans. Myös maskottien kausikisassa Pekko oli Hotsia parempi lukemin 3-1.

Tänään joukkueiden välillä hienoinen ero

Seurojen keskinäinen Hämeen Herruus oli taputeltu jo Pelicansin taskuun ennen ottelun alkua, mutta pitkät seremoniat virittivät Oranssin hyvään iltapuhteeseen. Ennen ottelun alkua palkittiin Elenian helmikuun HPK-juniori Tiitus Jääskeläinen ja 500. ottelunsa kuuluttajana vetänyt Ville-Veikko Sulin-Saaristo. Hämeen Ääni 2023 -voittaja Titta Liukkala esitti Hämäläisten laulun. Seremonioiden tunteikkain hetki nähtiin, kun syöpään sairastunut 5-vuotias Matias pudotti ottelun avauskiekon. Matiaksen reippaat heilutukset yleisölle Teemu Rautiaisen kuljetuksessa pääsee katsomaan HPK:n somekanavilta.

Seremonioiden jälkeen päästiin itse asiaan ja ilta oli kovin tasainen. Peli aaltoili hallinnan siirtyessä oranssilta turkoosille ja päin vastoin. Pelicans oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli. Kolmen minuutin pelin jälkeen pienimuotoinen Pelicans-pyöritys avasi paikan Toni Utuselle, eikä hän erehtynyt samastaa paikasta B-pisteeltä. Erä jatkui tasaisissa merkeissä aina viimeiselle minuutille saakka, jolloin HPK iski. HPK:n nuori parivaljakko Joni Virolainen ja Vili Alitalo olivat kotiyleisön iloksi asialla.

Toisessa erässä HPK pääsi vielä paremmin peliin mukaan, mutta eroa joukkueiden välille maalien muodossa ei syntynyt. Toisen erän loppuun nähtiin pientä kahakkaa ja haettiin asetelmia kolmanteen erään. Kakkoset Pelicansin Hirvoselle sekä HPK:lta Lundellille ja Karjalaiselle. Tasatilanteessa kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi alivoimaisena toisen erän lopun kahakoiden seurauksena. Pelicans iski ylivoiman loppuun johto-osuman. Kerho loi viimeisessä erässä maaleihin tarvittavat maalipaikat ja haki vimmatusti tasoitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tehottomuus vaivasi, eivätkä edes maalille toimitetut kiekot pomppineet sisälle. Pelicans viimeisteli lopulta tyhjiin ja otti kauden neljännen voittonsa HPK:sta.

Joni Virolaisen haastattelu

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Viikko alkaa keskiviikkona Lukon vieraana. Perjantaina joukkue matkustaa Vaasaan kohtaamaan Sportin. HPK pääsee reissun päälle päättämään viikkonsa lauantaina kotikaukalossa, kun JYP tulee vieraaksi. Ottelu on suosittu perhepeli, johon tarjolla perinteiset perhepelin lipputarjoukset!