Sputnik polvilleen, Kerhon ylivoima toi kolme pistettä

2-3 (2-1, 0-1, 0-1)

Kerho haki maistuvat kolme pistettä Lappeenrannasta, 2-3 voitolla. Voittomaalista vastasi Tikka ja ylivoimalla osuivat Tavi ja Eronen. Toisessa erässä oli Kerhon etsikkoaika ja mahdollisuus repiä eroa isommaksikin mutta SaiPan tolppien välissä Karolus Kaarlehto nautiskeli hyvää itseluottamusta ja poimi niitä isojakin marjoja kerholaisten nenän edestä. Kaarlehto merkkautti ottelussa 29 torjuntaa, kun Voutilainen selvisi kuudellatoista. Tärkeimmät eli kolme pistettä lähtivät kuitenkin kohti Hämeenlinnaa.

Kappas, omissa soi avausminuutilla

Lappeenrannan keskiviikkoillassa oli jokseenkin räjähtävä alku. Kerholta lipsahti kiekko pitkäksi kahdeksan pelisekunnin jälkeen ja kun 11 sekuntia oli pelattu, oli tilanne SaiPalle 1-0. SaiPalta puhdas aloitusvoitto, kiekko viivaan ja Veeti Vainion laukaus pomppasi Voutilaisen kamoista ilmaan, josta Elmeri Kaksonen löi kiekon sisään pesäpallolyönnillä. Tuomaristo kyseli vielä varmuudeksi tilannehuoneelta, oliko tehty korkealla mailalla mutta keskellähän aloitus vietiin.

Maalin jälkeen Kerho otti pikku hiljaa pelistä parempaa otetta ja muutama hyvännäköinen hyökkäys vastustajan päätyyn tulikin rakenneltua. Usein vaan oli sihti vähän vielä hukassa ja laukaukset paukkuivat Kisapuiston laseihin. Ajassa 12.42 SaiPan Veikko Loimaranta otti hyökkäyspäässä kampituksesta kakkosen ja Kerhon paikka oli ylivoimalla. Ylivoiman alku oli vähän nihkeää ja SaiPa sai purkuja aikaan. Mutta tulihan sitä helpotustakin lopulta. Sekunti jäi jäähyä jäljelle kun Laatikainen kokemuksellaan rauhoitti viivassa ja heitti tarkkaakin tarkemman laukauksen kohti Karolus Kaarlehdon maalia. Maalin edessä Tavi sai lapaa väliin ja Kaarlehto haroi tyhjää, 1-1. Toinen syöttöpiste Bordsonille.

Ja kun vauhtiin päästiin, oli SaiPan aika vetää jälleen matto jalkojen alta. Maalin jälkeinen vaihto ja 15.09 soi jälleen omissa. Sama kuvio kuin avausmaalissa. Kiekko aloituksesta viivaan, laukaus ja rebound sisään. Tällä kertaa maalin edessä onnistuneesti huitoi Mikael Kuronen vieden SaiPan johtoon.

Erän lopulla Kerho painoi vielä vahvan jakson SaiPan päädyssä ja SaiPan Leevi Karjalainen otti kiinnipitämisestä jäähyn ajassa 18.52. Erän viimeinen minuutti meni SaiPan päädyssä ja Kerho haki maalipaikkaa/laukauksia aktiivisesti mutta maali jäi roikkumaan ilmaan. Erätauolle siis lukemista 2-1 ja Kerholle ylivoimaa jäi toiseen erään minuutin verran. Kaarlehdolle yhdeksän ja Voutilaiselle kuusi torjuntaa ensimmäiseen erään.

Eronen mällää Kerhon tasoihin

Toinen erä alkoi ylivoimalla ja vaikka siitä ei maalia vielä syntynytkään, oli sanalla sanoen koko erä Kerhon yksipuoleista ylivoimaa. Viimeksi nähtiin näin selkeä ero, kun Kekkosta valittiin presidentiksi. Se siitä ja pelkkä kiekollinen ylivoimaisuus ei saa muuta aikaan kuin yhden raportin väsääjän louskuttamaan leukojaan, eikä siitä irtoa sarjapisteitä.

Ajassa 23.03 törmäsi Tikka vahingossa Kaarlehdon päälle ja tuomarit palkitsivat horjahduksen jäähyllä estämisestä. SaiPan Zaborskylla oli paikka viedä SaiPa kahden maalin johtoon mutta Voutilainen oli parempi. Tämän erikoistilanteen toinen huipputontti tuli alivoimalla Frimanille, jonka laukaus painui hitusen ohi etutolpasta eikä maalisarakkeisiin merkattu lisäosumia.

Ja kun Kerhon jäähy oli loppu, nosti SaiPa kiekon päätyyn ja perään lähti kilpaa Ossi Ikonen ja Ville Vainikainen. Vainikainen jäi vähän jälkeen ja koitti nostaa Ikosen mailaa, mutta epäonnekseen huitaisikin Ikosta naamariin ja nyt oli Kerhon vuoro kokeilla ylivoimalla illan toista tasoitusta.

Nyt oli ylivoimassa taas heti alusta asti sitä “ballsonia” ja palkinto tuli ajassa 26.11, Erosen toimesta. Ensin koitti laukaustaan Puustinen, sitten Tavin kautta Innala ja viimeisimpänä Eroselta irtosi sellainen mälli, että verkot pölisi! 2-2. Maalin jälkeen sai SaiPa erän toisen maalipaikkansa ja kerholaiset hikikarpaloita selkään, Elmeri Kaksonen karkasi läpiajoon ja taas oli SaiPa lähellä iskeä heti maalin jälkeen. Veto painui kuitenkin yli ja Kerho selvisi säikähdyksellä. Kun erä ja ottelu ylitti puolivälin, nähtiin illan näyttävin syöttökuvio. Puustinen karvasi kiekon sinisen tuntumassa itselleen ja syötti poikkikentän syötöllä Kunykille p-pisteen taakse. Kunyk jatkoi samantien ykkösellä takatolpalle ehtineelle Cornetille, jonka ohjauksen päälle ehti Kaarlehtoa sopivasti kaatua eikä lisäosumaa nähty.

Ajassa 32.21 tuli SaiPan maalilla pieni hässäkkä. Kerholta talkoisiin osallistui yllättäen tällä kertaa Tommi Tikka ja SaiPalta kohteena oli Mario Grman. Tikka ajoi maalille ja Grman kutitteli mailan lavalla vähän Tommin kainaloa, tästä vähän naamanpesua puolin ja toisin ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Neljällä kun mentiin, näkyi Kerhon kiekollinen ylivoima vielä rajummin mutta Kaarlehto poimi kaikki Kerhon yritykset ja erätauolle lähdettiin lukemista 2-2. Kaarlehdolle toisessa erässä 14 ja Voutilaiselle kolme torjuntaa.

Tikka runttaa Sputnikin pois radaltaan

Kolmannessa erässä oli SaiPakin jo taas mukana menossa paremmin, eikä Kerho päässyt kiekollisesti jatkamaan ylivoimaisuuttaan. Ajassa 45.09 nähtiin kuitenkin ottelun voittomaali. Karjalainen avasi omista Nenoselle joka ohjasi kiekon luistimellaan Tikalle. Tikka nousi oikee laitaa ylös ja laukoi kiekon Kaarlehdon patjan yli takakulmaan, 2-3 Kerholle.

48.46 sattui Nenoselle moka karvaushommissa, maila osui vastustajaa luistimiin ja Nessu boksiin. SaiPan ylivoima pyöri hyvin ja kotijoukkue sai pelattua Veikko Loimarannalle avopaikan takatolpalle mutta Voutilainen oli etevämpi tässäkin. Tämän jälkeen otti Kunyk kiekon itselleen ja meinasi karata läpiajoon. Veeti Vainiolla ei ollut muuta tehtävää kun iskeä Rapala kainaloon ja roikkua Kunyk katolleen. 50.02 ajassa jatkettiin neljällä neljää vastaan hetken aikaa.

Nenosen kärsittyä rangaistuksensa, oli Kerhon ylivoima taas tikissä. Paikkoja oli katkaista SaiPan selkäranka mutta maaliin kiekkoa ei saatu. Ja heti ylivoiman päätyttyä oli erän paras maalipaikka tuoreella isällä, Santeri Lukalla, mutta Lukankin laukaus kopsahti blokkiin. Ajassa 57.10 otti SaiPa aikalisänsä ja samassa ajassa jäi Kaarlehto penkille SaiPan hakiessa tasoitusta kuudella viittä vastaan. SaiPa olikin lähempänä maalia kuin Kerho onnistua tyhjään rysään, mutta Voutilaisen johdolla Kerho taisteli koko pistepotin mukaansa ja unelma kuudennesta sijasta on edelleen elossa. Kolmannessa erässä Kaarlehdolle kuusi (yht. 29) ja Voutilaiselle seitsemän (16) torjuntaa.

Viikon kolmas ja viimeinen ottelu pelataan perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana. Ottelun panoksena on runkosarjan kuudes sija, joten jännitettävää riittää! Ensi viikon tiistaina otetaan KalPa kotona vastaan avosylin ja mitellään pisteistä kuopiolaisia vastaan. Nähdään hallilla!

04.03.2020 21:12