Sitkeä JYP ei myynyt itseään halvalla – HPK:lle täydet pisteet nihkeän illan päätteeksi

HPK-JYP 5-3 (2-1, 0-0, 3-2)

HPK jatkoi neljän kotipelin härkäviikkoaan keskiviikkona, kun vastaan Pohjantähti areenassa luisteli JYP. Jos tiistaina HPK:n esitys KalPaa vastaan oli tahmea, niin sitä se oli myös keskiviikkona. Se kuitenkin onnistui ylittämään vaikeudet ja taistelemaan itselleen tärkeän kotivoiton.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa videon valmistuttua.

Vaikea alku

Ottelun avausminuutit osoittivat, että vaikka JYP on sarjataulukossa viimeisenä, niin kyllä siltäkin pelaaminen luonnistuu. Tosin vierailija antoi HPK:lle mahdollisuuden iskeä, kun se peluutti kentällä peräti seitsemää pelaajaa samaan aikaa.

HPK:n ylivoima on viime peleissä näyttänyt heräämisen merkkejä ainakin tuloksellisesti, tosin ottelun ensimmäinen sellainen jäi vaisuksi. HPK ei saanut peliään oikein missään kohtaa rauhoitettua ja tästä myös kunnia JYPin aktiivisesti pelanneelle alivoimalle.

JYP myös sai palkinnon kovasta yrityksestään ja työnteostaan. Tosin se sai maalinsa HPK -vahti Eetu Laurikaisen työtapaturman seuruaksena. Ajassa 4.45 Anttoni Honka lähetti kiekon omalta siniviivalta kohti Laurikaista. Laurikainen haparoi räpylällään tyhjää ja kiekko löysi tiensä maaliin. Osumaan syöttöpiste merkattiin Niko Seppälälle.

HPK:n vaikeudet jatkuivat pitkin erää ja se ei oikein missään kohtaa saanut peliään kunnolla käyntiin, kunnes kokenut kaarti otti joukkueen reppuselkään. Ajassa 13.47 Joel Janatuinen pelasi Antti Pihlströmin läpiajoon. Pihlström harhautti rystylle ja nosti kiekon hallitusti JYP -maalin kattoon ohi Konstantin Shostakin.

HPK sai maalistaan hieman eloa ja sai puristettua itsensä erän lopussa johtoon. Ryan Johnston ja Henri Kanninen loivat ylivoimantilanteen JYPin maalin eteen. Johnston syötti Kanniselle takatolpalle, joka sai siirtää kiekon tyhjään JYP rysään.

Erätauolle jatkettiin HPK:n 2-1 johdossa.

JYP kiristää tahtia

Vaikka HPK saikin ensimmäisen erän lopuksi pelijuonesta paremmin kiinni ja tulostakin aikaan, niin se ei valitettavasti jatkunut erätauon yli.

JYPin erän ensimmäinen maalipaikka tuli ajassa 24.01. Braden Christoffer voitti tilan kulmassa ja pelasi kiekon keskustaan Reid Gardinerin lapaan. Gardiner ampui teeävästi, mutta HPK:n maalilla Eetu Laurikainen piti lukemat suotuisina HPK:lle.

JYP sai paikoistaan vaan lisää energiaa ja se näkyi läpi erän kiekonhallinnassa ja luoduissa maalipaikoissa.

Seuraava maalipaikka tuli jo heti seuraavassa vaihdossa, kun ajassa 25.20 JYPin Mikko Salmio pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Eetu Laurikainen oli kuin uudesti syntynyt ensimmäisen erän jäljiltä.

Kokonaam ilman maalipaikkoja ei isännätkään erässä jääneet. 27.35 Artturi Toivola ja Joel Janatuinen karkasivat kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Toivola syötti kiekon Janatuiselle, joka ajatui hieman liian lähelle maalivahti Shostakia eikä täten onnistunut lisäämään HPK:n johtoa.

Eeä jatkui JYPin vahvassa painostuksessa, mutta HPK pysyi sitkeästi johdossa kiito maalilla hyvin torjuneen Eetu Laurikaisen. Ajassa 31.13 JYPin Jerry Turkulainen pääsi myös yrittäämään lähes parhaalta tekopaikalta p-pisteiden välistä, mutta Laurikainen HPK -maalilla kesti.

Erätauolle siirryttiin ensimmäisen tapaan HPK:n sitkeässä yhden maalin johdossa.

Maalirikas viimeinen

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli isänniltä hakemista, mutta viimeisessä se jo löysi hieman peruspeliään jonka turvin se ratkoi pelin.

HPK siirtyikin 3-1 johtoon heti erän alkajaisiksi. Ajassa 41.26 Juuso Ikonen voitto oman kaksinkamppailunsa hyökkäysalueen kulmauksessa, syötti p-pisteen kaarelle Philippe Cornetille, joka ampui tulisen onetimerin ohi Shostakin. Osumaan toinen syöttö merkattiin Sean Collinsille.

JYP nousi hetkeä myöhemmin jälleen maalin päähän, kun pelikello näytti aikaa 46.18. Kaikki alkoi JYPin oman maalin edestä johon Michael Joly veivasi itsensä tyylikkäillä liikkeillä JYP -puolustuksen rikkoessa. Tästä ei kuitenkaan tuomarit viheltäneet selvää jäähyä pois vaan peli kääntyi nopeasti, jonka turvin JYP pääsi 3vs1 hyökkäykseen. Hyökkäyksen päätti Severi Lahtinen upealla laukauksella maalin takakulmaan. Peli 3-2.

Ja vain hetki JYPin kavennuksesta, kun oli jälleen isäntien vuoro. HPK voitto hyökkäysalueen aloituksen, kiekko pelattiin viivaan Arttu Pellille, joka pelasi näyttävän käyttöpelin Michael Jolyn kanssa. Tämä avasi laidalle tilaa, jonka Joly käytti ja syötti kiekon yksin maalille unohtuneelle Markus Nenoselle. Kapteeni näpäytti pelin varmoin ottein lukemiin 4-2.

JYP kuitenkin tuli peliin mukaan vielä aivan erän lopussa ja ilman maalivahtia. Ajassa 58.32 Reid Gardiner löysi syötöllään maalin edestä Adam Brodeckin lavan ja tämä suti kiekon Laurikaisen jalkojen välistä sisään. Tämä tiesi jännittävää loppua.

Jännitys kuitenkin laukesi 9 -sekunttia ennen päätössummeria, kun Artturi Toivola kävi niittamassa kiekon tyhjään JYP -maaliin ja ottelun loppulukemiksi 5-3.

HPK jatkaa kotiviikkoaan yhden vapaapäivän jälkeen Kärppiä vastaan sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina jälkipelit jutellaan Kerho-ravintolassa pelaajahaastattelujen ohessa. Lauantain ottelu on perhepeli ja perhepaketit ovat tarjouksessa! Lue lisää täältä.

23.02.2022 21:48