Saros nollasi Sportin

Sport-HPK 0-3 (o-0, 0-1, 0-2)

HPK matkasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Vaasan Kuparisaaren hurmokseen. Kerho pelasi tuloksesta huolimatta mallikkaan vierasottelun torstaina Oulussa ja lauantaina oli tarkoitus jatkaa hyvää draivia. Ottelusta muodostui lopulta todellinen trilleri, jossa pääosiin nousivat huippuvireiset maalivahdit.

Ottelun avauserä oli todella vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, vaikka maaleja siinä ei nähtykään. Sport pyrki karvaamaan aktiivisesti kahdella miehellä, mikä tuotti ajoittain pienoisia vaikeuksia HPK:n avauspelissä. Ennen erän puoltaväliä molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalia ylivoimalla Sport kahdesti ja HPK kertaalleen. Molemmat joukkueet pyörittivät ylivoimia hienosti mutta mainiossa vireessä olleet maalivahdit Juuse Saros ja Hannu Toivonen torjuivat lähentelyt.

Erän puolivälin jälkeen HPK sai otteen pelistä ja hyökkäykset vyöryivät vaasalaisten alueelle. Parhaimmat paikat maalintekoon avautui Joonas Vihkolle, joka pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä mutta Toivonen torjui nämäkin laukaukset. Myös Sportilla oli tilaisuus siirtyä johtoon, kun HPK:n innokas hyökkääminen meinasi kostautua. Sport katkaisi hämeenlinnalaisten hyökkäyksen ja karkasi 3-1 -ylivoimahyökkäykseen mutta Saroksen huippuvenytys patjalla piti tilanteen maalittomana.

Jasu niittaa HPK:n johtoon

Ottelun toinen erä alkoi Sportin lyhyellä ylivoimalla. Sport ei saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi ja pian oli HPK:n vuoro yrittää ylivoimalla. Tällä kertaa miesylivoima tuotti myös tulosta. Ville Järveläinen pyöritti aikansa kiekkoa itsellään ja etsi syöttöpaikkaa, mikä lopulta löytyikin. Järveläisen poikkikentän syöttö rikkoi Sportin neliön ja löysi tiensä Juhani Jasun lapaan. Jasu ei aikaillut, vaan tälläsi suoraan syötöstä HPK:n johtoon.

Maalin jälkeen HPK otti pelin hallinnan miltei yksinomaan itselleen. HPK pyöritti pitkiä hyökkäyksiä ja Saros maalissaan oli pitkään työttömänä. HPK:n laukaukset tulivat monesti kuitenkin kaukaa tai viuhuivat harmittavasti ohi maalin, joten lisämaaleja ei painostuksesta huolimatta saatu aikaan.

Erän lopussa Otto Paajanen pääsi täysin nokikkain Toivosen kanssa mutta Paajasen nosto jäi vajaaksi, joten toiselle erätauolle siirryttiin HPK:n yhden maalin johdossa.

Pallokerho ole, ole, ole!!

Kolmannen erän alkuun Sport viritteli loppukiriä ja saikin hallintaa itselleen. Erän alkuun molemmille joukkueille avaitui tilaisuudet maalintekoon, kun ensin Craig Srhira pääsi pommittamaan jo tyhjänä ammottanutta Sport-maalia kohden mutta kuin ihmeen kaupalla Toivonen liukui kiekon eteen. Miltei heti Schiran paikan jälkeen Daimien Fleurylla oli mainio tilaisuus mutta Saros venytti patjansa jälleen kiekon eteen.

Kesken Sport-painostuksen HPK iski toisen osumansa. Schira vapautti Jesse Saarisen puolittaiseen läpiajoon ja “Jeppe” porhalsi laidasta hyökkäysalueelle. Saarisen tarkka rannelaukaus painui maaliin Toivosen jalkojen välistä.

Varsinaisen peliajan loppuun HPK:lle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja Sport pääsi yrittämään neljä minuuttia kavennusta ylivoimalla. HPK oli kuitenkin päättänyt pitää kotijoukkueen nollilla ja joukkue yltyikin lähes mielipuoliseen taisteluun, minkä aikana kenttäpelaajat blokkasivat lukuisia laukauksia, Saroksen hoidellessa varmaan tyyliinsä loput. Etenkin Aleksi Laakso ja Tuomas Vänttinen ansaitsevat erityismaininnat pelottomasta uhrautumisesta joukkueen ja pisteiden eteen.

Lopullisen naulan ottelulle iski Vänttinen, jonka omasta päästä lähtenyt purkukiekko lipui tyhjänä olleeseen Sport-maaliin vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Vänttisen maali kirvoitti viimeistäänkin ilahduttavan suuren hämeenlinnalaisyleisön raivoisaan Pallokerho, Pallokerho, ole, ole ole -lauluun.

Lauantain ottelu oli varmasti kaikkea sitä mitä viihdyttävältä jääkiekko-ottelulta voi toivoa, jännitystä, vauhtia ja kirsikkana tietysti HPK:n voitto! Tätä herkkua on seuraavan kerran tarjolla tulevan viikon keskiviikkona, jolloin Hämeenlinnaan saapuu HIFK.