Sarjakärki piirun verran parempi

HPK – Lukko 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

HPK palasi lähes viikon kestäneeltä ottelutauoltaan isännöimään huikean alkukauden pelannutta Rauman Lukkoa. Vaikka kotijoukkue hallitsi ottelua, osoittautui sarjakärki lopulta liian kovaksi palaksi. Kerho vyöryi vääjäämättä Lukon maalille, mutta Lukon maalivahti Ryan Zapolski oli ottelun hahmo. Vierailijat sen sijaan käyttivät maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen erityisesti ylivoimalla ja korjasivat potin lukemin 2-4.

20151009, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO, HPK:N HEIKKI LIEDES (91) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK hallitsee – Lukko maalaa

Ottelun alku sujui Pallokerhon komennossa ja kiekko pyöri ajoittain vaarallisestikin Lukon päädyssä. Tuhannen taalan paikoille ei kuitenkaan hallinnasta huolimatta päästy. Vierasjoukkue tyytyi puolustamaan tiiviisti ja kyttäämään vastahyökkäyksiä.

Ajassa 10.05 Kerho-pakki Henri Auvinen paini oman maalin kulmalla itselleen kakkosen ja Liigan paras ylivoima pääsi myllyttämään. Vain 35 sekuntia myöhemmin kiekko löytyi Myllyniemen selän takaa. Jesse Virtanen toimitti viivalta ohjurin maalinkulmalla päivystäneen Kelly Zajacin lavan kautta maalin perukoille.

Maalin jälkeen Lukko pääsi otteluun paremmin mukaan, vaikka Kerhon Peter Leblanc kolisuttelikin vielä tolppaa heti maalin jäkeisessä vaihdossa. Kesken HPK:n nelosketjun hyvän härdellin Lukon Aaron Gagnon passitettiin jäähylle kampituksesta ja Kerho pääsi vuorostaan yrittämään miesylivoimalla. Lukon alivoima veti kuitenkin pidemmän korren, vaikka hässäkkää Zapolskin maalille luotiin kiitettävästi.

Seuraavasta maalista vastasivat jälleen vieraat. HPK:n puolustus pomputteli kiekon omassa päässä epäonnekkaasti Lukon Turo Asplundille, joka vuorostaan ujutti puolivahingossa kiekon Myllyniemen haarukoista maaliin.

Maalin jälkeinen vaihto oli jälleen HPK:n nelosen näytöstä ja Lukon Jesse Virtanen joutuikin rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoima ei edelleenkään tuottanut tulosta ja vaikka erän painopiste oli vieraspäädyssä, tulostaululla seisoivat koruttomat 0-2 lukemat.

20151009, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO, HPK:N SAKARI MANNINEN (65) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Kerhokin onnistuu

Toiseen erään lähdettiin tasavajaalla, kun HPK:n Juhani Jasun yhdeksän sekuntia ennen 1. erän loppua ottama estämisjäähy katkaisi Kerhoylivoiman. Juuri ennen alivoiman päättymistä HPK:n Henri Auvinen joutui uudelleen täysistunnolle töötättyään Lukon Aaron Gagnonin laitataklausjäähyn arvoisesti päin pleksejä.

Toista perättäistä alivoimaa ei Pallokerho enää kestänyt, kun lukkopakki Janne Niskala napautti maanuoliaisella siniviivasta lukemat nollaan kolmeen.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi välittömästi pelin Lukon päätyyn. Kuin varkain Kerhon kultakypärä Otto Paajanen pääsi iskemään Peter Leblancin lähettämän kiekon Zapolskin reboundista verkon perille ja otteluun tuli uutta virtaa.

Seuraavassa vaihdossa Lukon Teemu Nurmi hölmöili hyökkäyspäässä huitomisjäähyn ja Pallokerhon ylivoimaviisikko pääsi myllyttämään. Vain 20 sekuntia ehdittiin ylivoimaa ihailla, kun Sakari Manninen löysi maagisella syötöllä takatolpalla päivystäneen Antti Miettisen, joka siivosi kiekon tyhjään rysään.

Miettisen osuman jälkeen tahti hieman rauhoittui ja ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Lukon Teemu Nurmi otti jälleen boksia. Tällä kertaa kotijoukkueen ylivoima ei lukuisista yrityksistä huolimatta kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan erätauolle siirryttiin 2-3 lukemissa.

20151009, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO, HPK:N PETER LEBLANC (81) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Loppukiri ei riitä

Päätöserään tultiin vauhdilla ja paikkoja aukeni molempiin päihin: Ryan Zapolski oli vähällä hörpätä Kerhon tasoihin, mutta harmillisesti kiekko lipui vain tolppaan. Lukko pääsi myös erän alkuun yrittämään ylivoimalla Joni Tuulolan istuessa jäähypenkillä, mutta HPK:n alivoima tappoi jäähyn vakuuttavasti.

Kerho sai oman etsikkoaikansa, kun Teemu Nurmi otti ottelun kolmannen jäähynsä. Ylivoima pyöri jälleen näyttävästi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu toimitettua. Erä eteni tasaisissa merkeissä, eikä HPK:n loppukiri tahtonut käynnistyä halutulla tavalla. Ottelun lähetessä loppuaan myös HPK piristyi ja painoi pelin väkisin Lukon päätyyn. Kaksi minuuttia ennen summeria, HPK:n painostaessa vimmatusti Lukon maalivahti Ryan Zapolski sai jäähyn estämisestä ja Kerho pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla.

Lukon Filip Riska kuitenkin rankaisi yltiöpäisesti ilman maalivahtia tasoitusta hakenutta Kerhoa iskemällä kiekon omasta päästä tyhjänä ammottavaan maaliin.

Sarjan kärjessä porskuttava Lukko oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta Ryan Zapolski 39:lla torjunnallaan piti vieraita pystyssä ja tehokas ylivoima hoiteli loput. Pallokerho taisteli hienosti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt pisteisiin asti.

20151009, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO, HPK:N WALTTERI HOPPONEN (26) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK:n ottelut jatkuvat välittömästi huomenna, kun se matkustaa Poriin uusittuun Isomäkeen Ässien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 15.10. ja vastaan asettuu Ilves.