Saipa taas parempi jatkoilla

2-1 ja. (0-0, 0-1. 1-0, 1-0)
38.57 Markus Nenonen 0-1 YV (Michael Joly, Arttu Pelli)

 

Torstaina kolisteltiin sapeleita Hämeenlinnassa ja tänään Lappeenrannassa vastavuoroisesti. Torstaina jatkoajalla lisäpisteen vei matkaansa SaiPa lukemin 2-3 ja nyt HPK lähti hakemaan revanssia. SaiPa voitti edellisessä kotiottelussaan Tapparan voittolaukauksilla lukemin 7-6 ja Kerho kärsi tappion Kuopiossa KalPalle viimeisessä vierasottelussaan lukemin 5-2. Lappeenrannassa kun joukkueet kohtasivat joulukuun alussa, oli HPK parempi lukemin 2-8. Illan otteluun HPK lähti runkosarjan sijalta 14. ja kotijoukkue SaiPa pykälän alempaa. Kymmenenteen sijaan Kerholla oli matkaa kolme pistettä, joten kaikki oli edelleen avoinna kun kiekko Kisapuistossa iskettiin jäähän. Kultakypärät olivat samat kuin torstaina, Michael Joly (14+22) Kerhosta ja Sputnikeista kultakuuppaa kantoi Ville Meskanen (15+8). Myös samoilla maalivahdeilla lähdettiin otteluun, SaiPa:n maalilla Niclas Westerholm (89.08%, PMK 2.97) ja Kerhon uunissa jatkoi Daniel Lebedeff (90.75%, PMK 2.41).

Maalittoman avauserän jälkeen meni HPK toisessa erässä ylivoimalla johtoon Markus Nenosen tahtomaalilla räjäyttäen HPK:n kannattajakatsomon villiin ilonpitoon. SaiPa tuli päätöserässä tasoihin Olavi Vauhkosen onnistuessa rangaistuslaukauksessaan. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Sitä iloa kesti 17 sekuntia, kunnes SaiPan Kalle Maalahti onnistui ja korjasi lisäpisteen kotijoukkueen pussiin.

Kuva: Teemu Hannula

 

Maaliton avauserä

Kuten odottaa saattoi, lähdettiin peliin suht varovaisesti katsellen mitä se vastustaja on tänään keksinyt. Alkuminuutit oli Kerho niskan päällä ja kolmen minuutin pelin jälkeen väläytti Eetu Liukas rannelaukaustaan nopeasta hyökkäyksestä, jonka sai vaivoin Westerholm torjuttua.

Avauskymppi päätettiin Steve Moseksen loistavaan heittäytymiseen omiinpäin kiekon menetyksen jälkeen. SaiPa oli pääsemässä kahdella nollaa vastaan mutta Moses hyppäsi takaa ja sai kaivettua kiekon yhdellä kädellä pois vastustajalta.

Molemmat pääsivät avauserässä kokeilemaan kertaalleen erikoistilanteestakin avausmaalin tekemistä. HPK pääsi ylivoimalle ajassa 10.41 kun Seamus Donohue napautti poikittaisella Arttu Pellille lisävauhtia. Vähän seisovaa oli ylivoima ja paras maalipaikka tulikin kotijoukkueelle. Ville Meskanen pelasi Hugo Rikkilän läpiajoon, mutta Daniel Lebedeff ei ollut yllätettävissä.

Kotijoukkueen ylivoima kirjattiin alkavaksi ajassa 19.07. Saipa hyökkäsi Lebedeffin maalille ja miestä oli enemmän katollaan kun pystyssä, suurin osa pelaajista makasi Leben päällä ja tästä Kerhoveska kimpaantui sen verran, että kilpi heilahti yhtä keltaista otsalohkoon ja samassa rytäkässä jäi kypärä Lebedeffin käteen, joten tuomiona väkivaltaisuudesta kakkonen ja kotijoukkue ylivoimalle. Ei onnistunut SaiPakaan, ainakaan avauserässä ja toiseen erään jäi Kerholle alivoimaa kärsittäväksi vielä reilu minuutti. Niclas Westerholm torui avauserässä yhdeksän kertaa, Daniel Lebedeff viidesti.

Kuva: Teemu Hannula

 

Tiukkaakin tiukempi finaali menossa

Toisen erän alkupuolisko ja jälkimmäinenkin kymppi pitkälti näytti siltä, ettei älyttömästi jää kirjoiteltavaa raportteihin. Toki heti erän alussa SaiPan Antoine Morand komennettiin boksiin huitomisesta ja kotijoukkueen ylivoima muuttui neljällä neljää vastaan pelaamiseksi yhdeksän sekunnin ajaksi. Tästä Kerho ylivoimalle mutta piippuun jäi tälläkin kertaa.

Kun nämä jäähyt oli istuttu alkoi tämä jumbofinaali olla todella tarkkaa puolustamista molemmilta eikä maalipaikkoja nähty juurikaan kummassakaan päädyssä. Maalivahtien torjunnatkin toisessa erässä oli suht vähäiset, Westerholm kuusi ja Daniel Lebedeff seitsemän.

Mutta muutama minuutti ennen summeria alkoi kuitenkin vielä tapahtua! Kerho sai paineen SaiPan päätyyn ja Arttu Pelli ehti kilauttaa kiekon yläputkeenkin siinä hässäkässä. SaiPan Ville Meskanen ja Michael Joly taistelivat maalin edessä kiekosta, Meskasen maila Jolyn päähän ja Meskanen tästä boksiin ajassa 37.08.

Nyt ylivoimalla kiekko laitettiin kunnolla liikkeelle ja syöttölinjoja haettiin. Avausmaalikin nähtiin, vaikkakaan ei minkään hienon kuvion päätteeksi. Kiekko ajautui Westerholmin maalille, jäi pelattavaksi ja ruuhkasta sen runnoi Markus Nenonen sisään ja Kerho meni ylivoimalla 0-1 johtoon! Syöttäjiä maaliin ei saatu, sen verran siinä oli säheltäjää kiekon ympärillä. Antoine Morand otti vielä erän loppuun (39.44) illan toisen jäähynsä, nyt korkeasta mailasta ja kun toistamiseen ei ehditty limppua uuniin tähän erään laittaa, pääsee HPK aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Kuva: Teemu Hannula

 

SaiPa tasoihin ja taas jatkoille

Kolmas erä aloitettiin siis ylivoimalla. Heti avaushyökkäyksestä sai Aleksi Mustonen pelattua maalin takaa vetopaikan Nenoselle, mutta vielä ei ollut Nessun ruuti tarpeeksi kuivaa illan toiseen osumaan. Ylivoiman loppusekunneilla oli vielä Jere Jokisella hyvä vetopaikka mutta ei uponnut tämäkään ja SaiPa selvisi alivoimastaan.

Kun oli pelattu nelisen minuuttia, karkasi Joonas Oden kotijoukkueelta yksin läpi. Juuso Hietanen joutui rikkomaan Odenia sillä seurauksella, että SaiPalle tuomittiin tilanteesta rangaistuslaukaus. Tämän rankkarin sijoitti rystyllä Lebedeffin ohi Olavi Vauhkonen ja peli oli tasan 1-1 pelikellon näyttäessä 44.06. Ihan ei taas mennyt kuten elokuvissa, eikä välttämättä ansaittujen tilanteiden mukaan. Tässä vaiheessa erän torjunnat olivat Westerholm seitsemän, Lebedeff yksi.

Lisää tuli lunta oranssiin tupaan ajassa 45.56. Ei kuitenkaan maalin muodossa vaan Eetu Liukas kampituksesta boksiin ja HPK alivoimalle. Liukas lähti hyökkäyspäässä taklaamaan mutta ajoi ohi ja jalkojen kolahtaessa yhteen lähti Eetu kampituksesta istunnolle. Tämä alivoima oli kuitenkin lasten leikkiä kerholaisille, eikä SaiPa saanut mitään aikaseksi. Alkoi vahvasti näyttää siltä että peliä ratkaistaan viimeisellä kympillä tai jälleen jatkojen kautta.

SaiPa pelotteli Lebedeffiä ennen viimeisen kympin käynnistymistä, tai lähinnä Antoine Morand oli se, joka laukauksellaan aiheutti pientä paniikkia kiekon kimmotessa päädystä maalin kulmalle, mutta onneksi laukaus heilutti ainoastaan sivuverkkoa ja peli oli edelleen tasan 1-1.

Viitisen minuuttia ennen loppua oli SaiPa lähellä iskeä. Daniel Lebedeff joutui ottamaan kaikki mahdolliset osaamansa uintiliikkeet käyttöön SaiPan rummuttaessa laukauksia maalin joka kulmalta. osan Lebe otti kiinni ja toinen osa meni ohi, mutta edelleen oltiin pisteissä kiinni.

Ei tuonut tänäänkään varsinainen peliaika eroa joukkueiden välille ja taas lähdettiin ratkomaan lisäpisteen kohtaloa lisäajan kautta. Päätöserässä Niclas Westerholm torjui 10 vetoa ja Daniel Lebedeff ehti kahdeksan laukauksen tielle. Tässä vaiheessa oli myös lisätty Michael Joly ja Arttu Pelli syöttäjiksi Nenosen osumaan.

Kauaa ei tarvinnut odotella ratkaisua tänään, 17 sekuntia riitti ja SaiPan Kalle Maalahti laukoi ranteella voiton kotijoukkueelle.

 

Lehdistötilaisuus 7.1.2023

 

Ensi viikolla jatketaan taistelua kolmen ottelun voimin! Keskiviikkona haastetaan Kouvolassa KooKoo, perjantaina Pelicans tulee kylään taistelemaan Hämeen Herruudesta ja lauantaina mitellään vielä Sportia vastaan Vaasassa. Tule perjantaina kannustamaan Kerho voittoon Pelikaaneista! Liput tästä!

 

07.01.2023 20:04

Jaa artikkeli: