Ratkaisu jo totutusti jatkoajan kautta

HPK – HC Pilsen 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)

Kauden kolmaskin CHL-ottelu venyi jatkoajalle, jonka vierailija, HC Pilsen lopulta voitti maalein 1-2. Vähämaalisuudestaan huolimatta oli ottelussa vauhtia ja vaarallisia maalipaikkoja molemmilla. Kumpi joukkueista tahansa olisi voinut ratkaista ottelun jo varsinaisella peliajalla mutta maalivahdit ottivat kiinni yhtä lukuunottamatta kaiken. Vieraiden molemmat maalit iski Milan Gulaš, Kerhon maalista vastasi Cody Kunyk ensimmäisellään oranssissa paidassa.

Gulaš avauserän murheena

Ensimmäinen CHL-ottelu Pohjantähti Areenalla oli alkuminuutit oranssien hallussa, Kerho painoi hyökkäyksiä Pilsenin alueelle. Paras paikka siunaantui Jere Innalalle Markus Nenosen huippusyötöstä, jota ei Innala vielä pystynyt hyödyntämään. Viiden peliminuutin jälkeen sai Milan Gulaš kiekon Kerhon puolustusalueen kulmassa, veivasi oranssin puolustuksen nippuun ja kiekon häkkiin.

Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi hienokseltaan vieraille ja Pilsen sai luotua enemmän vaarallisia paikkoja Joona Voutilaisen maalille. Voutilainen ehti erässä kiekon tielle 10 kertaa ja Pilsenin Jaroslav Pavelka neljästi. Erässä nähtiin yksi jäähy, jonka otti vieraiden Jakub Pour. Tällä ylivoimalla kiekko liikkui mutta laukaukset jäi vielä piippuun.

Maaliton, vaikka ei paikaton toinen erä

Toisen erän avausminuutilla otti Pilsenin Jakub Pour ottelun toisen jäähynsä. Ylivoimalla vapautti läpisyötöllä Petteri Nikkilä Jere Innalan läpiajoon, tilaa jäi sen verran vähän ettei Innala saanut kiekkoa nostettua Pavelkan patjan yli ja avauserän 0-1 tilanne säilyi.

Erän puolessa välissä tarjoili vieraat vielä lisääkin ylivoimaa mutta kun ei onnistu, niin ei onnistu. Viidellä viittä vastaan oli Pilsen ohjaksissa, luoden muutaman pelottavan maalipaikan mutta usein laukaukset viuhuivat plekseihin ja maalia kohti tulleet Voutilainen koppasi kaikki kiinni. Toisessa erässä olikin Pavelka työllistetympi seitsemällä torjunnalla, Voutilaisen neljää vastaan.

Kolmas erä toden sanoo

Kolmas erä ja kolmas vahva erän alku toi vihdoin tulosta maalin muodossa. 40.38 pyöräytti Cody Kunyk vanhanaikaisella Kerhouransa avausmaalin ja tasoitti pelin yhteen yhteen. Maalin jälkeen otti Kerho Pilsenin niskalenkkiin rakentamalla toinen toistaan pahempia paikkoja Pavelkan maalille. Tästä johtuen tai tästä johtumatta, Pavelka loukkasi itsensä ja luisteli vaihtoon ajassa 46.19, tilalle tuli viime viikon ottelussa pelannut Dominik Frodl.

Erän kiekollinen dominointi katkesi 51.45, Valtteri Puustisen saaden boksia huitomisesta. Ylivoimalla Pilsen pyöritti muttei päässyt parhaille maalipaikoille, pari laukausta puolustus blokkasi ja toiset pari Voutilainen hoiteli ilman ongelmia. Jäähyn jälkeen ottelu tasoittui ja paikat oli tiukassa. Erän viimeisellä minuutilla vapautti Nikkilä läpisyötöllään, tällä kertaa Tommi Tikan läpiajoon joka ei onnistunut ja jatkoajan kautta haettiin ratkaisua tänäänkin.

Pilsen rokottaa heti

Jatkoajan alussa Kerho yritti ennenkin nähtyä vaihtokikkaa, jolla saadaan läpiajo vaihdosta karkaavalle. Nikkilän epäonneksi syöttö paukahti Pilsenin karvaajan polvisuojiin, pomppi Gulašille joka sai kiekon ronkittua maaliin. Lisäpiste matkaa Plzeniin HC Pilsenin mukana.

Lauantaina jatketaan kotona klo 19.00, vastaan luistelee sveitsiläinen EV Zug, nähdään hallilla!

05.09.2019 22:33