Porselandin “koppimaalilla” voittoon

HPK-Tappara 3-2 (1-0,2-1,0-1)

HPK jatkoi voittoputkeaan Tapparan kustannuksella. Rikkonaisen ja sekavan kamppailun ratkaisu nähtiin toisen erän viimeisellä sekunilla, kun Mathias Porselandin siniviivalaukaus yllätti Tappara-vahti Jani Niemisen. Voittonsa myötä Kerho vankisti paikkaansa sarjataulukon neljäntenä.

Viitaluoman sinnikkyys palkittiin

HPK siirtyi johtoon alivoimalla ajassa 17.35. Oman pään aloituksen jälkeen Ville Viitaluoma säntäsi hyökkäykseen yhdessä Juuso Puustisen kanssa. Viitaluoma menetti kiekon hallinnan, mutta sai heittäytymällä syötettyä kiekon Puustiselle. Lähes koomisessa tilanteessa Viitaluoma sai yrittää syöttöä kolme kertaa Tappara-puolustuksen ihmetellessä vieressä. Lopulta Puustinen naulasi lähietäisyydeltä kauden 21:n maalinsa.

Toisessa erässä tuomarikaksikko Jukka Hakkarainen-Vesa Keränen jakoi peräti yhdeksän kahden minuutin rangaistusta. Kummankin joukkueen ylivoimapeli oli ponnetonta, eikä ottelun taso päätä huimannut.

Tappara tuli tasoihin erän puolivälissä. Timo Koskelan taitavan lättysyötön maalin takaa latoi maaliin Antti Kangasniemi. Tämän jälkeen tamperelaisilla oli tuhannen taalan tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Teemu Lassila pysäytti hienosti Jouni Virpiön läpiajon.

Erän lopussa Tappara otti kaksi jäähyä peräjälkeen, eikä HPK jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Viitaluoma kyyristyi aloitukseen kun erää oli jäljellä neljä sekuntia. “Vili” voitti aloituksen Mathias Porselandille, jonka suupaisu yllätti Niemisen helpohkosti. Porselandin osuma oli todellinen “koppimaali”, sillä pelikelloon jäi ainoastaan sekunti jäljelle.

Kolmannessa erässä Tappara nousi vielä maalin päähän Tuukka Mäntylän onnistuessa, mutta tätä enempää siimaa HPK ei vieraille enää antanut. Shayne Toporowski oli lähellä tasoitusta kolme minuuttia ennen päätössummeria, mutta Teemu Lassila masensi kanadalaisen hienolla jalkatorjunnalla. Lassilan näyttävä “kylkimyyry” toi mieleen legendaarisen Dominik Hasekin kulta-ajat.

 

Barney hakee vielä tuntumaa

Debyyttinsä oranssipaidoissa tehnyt Scott Barney ei ollut vielä terävimmillään, mutta mies itse, sekä HPK:n valmennusjohto uskovat otteiden parantuvan.

– Hieno vastaanotto HPK-faneilta! Olen erittäin tyytyväinen, että sain palata takaisin SM-liigaan. Toivottavasti pystyn tuomaan joukkueeseen johtajuutta ja auttamaan nuorempia pelaajiamme.

Maalintekijänä tunnettu Barney ei ollut huolestunut tahmeasta paluustaan.

– Olen yksi palanen tätä joukkuetta eivätkä omat maalimääräni ole minulle tärkeitä. Joukkueen menestys on kaiken edellä. Uskon, että joukkueellamme on hyvät mahdollisuudet pärjätä keväällä.

Rattijuopumuksen vuoksi SaiPasta lähtöpassit saanut kanadalainen on luonnollisesti harmissaan Lappeenrannan tapahtumista.

– Tottakai se oli ikävä tapaus. Jokainen meistä tekee virheitä ja niistä pitää oppia. Haluan korostaa, ettei minulle jäänyt hampaankoloon SaiPaa tai lappenrantalaisia kohtaan.

HPK-valmentaja Petteri Hirvonen uskoo Tshekin Extra-liigassa SaiPan jälkeen kiekkoilleen “Barnyardin” löytävän tehonsa.

– Annetaan hänelle aikaa. Tshekin liigassa vasen laitahyökkääjä pelaa kuin kolmantena pakkina ja se oli kanadaiselle maalineduspelaajalle järkytys. Kestää varmasti vähän aikaa tulla takaisin tähän pelitapaan, jossa saa hyökätä. Positiivinen ilmestys kaiken kaikkiaan.

 

HPK matkaa lauantaina Poriin Ässien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Ritari-areenalla tiistaina 25.1., jolloin vastaan luistee TPS.

 

Karri Salo

 

20.01.2011 21:14

Jaa artikkeli: