Pisteet katkerasti Lahteen

HPK-Pelicans 3-4 (1-1,1-0,1-3)

Kerhon maalivire löytyi, mutta se ei riittänyt. Painajaismainen viimeinen viisiminuuttinen käänsi pelin Pelicansille.

DSC_6129

HPK:n peli käynnistyi jähmeästi. Avauserää mentiin pitkään lahtelaishallinnassa ja Pelicans siirtyikin johtoon ajassa 11.18. Maalin iski Kerhossakin aikanaan pelannut Jesse Niinimäki. Tyler Redenbach kiepautti ovelasti maalille ja Niinimäki pääsi nostamaan läheltä ylös Juuse Saroksen torjunnan jälkeen.

Vähitellen Kerhokin heräsi peliin mukaan ja tunnetta alkoi löytyä. Ajassa 14.03 syntynyttä 1-1-tasoitusmaalia edelsi Pelicans-puolustaja Juha Leimun kompurointi. Tämän käytti hyväkseen Juha Kiilholma, joka pääsi ajamaan vapaaseen vetopaikkaan. Kiekko painui komeasti Jere Myllyniemen kilpikäden yläkulmaan. Osuma oli hyvää kautta pelaavalle Kiilholmalle kauden yhdeksäs.

DSC_6184

Ensimmäisen erän lopussa vieraiden Vili Sopaselle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus. Kultakypärä laukoi ylimielisesti vihellyksen jälkeen ja sai ansaitun passituksen jäähyboksiin ajassa 17.48. Tunteet kuumenivat muutenkin ja erityisesti Petteri Nikkilällä ja Ilkka Pikkaraisella oli asiaa toisilleen. Lihisjonoon siirryttiin lukemissa 1-1.

Rendulic heläytti näyttävästi

HPK aloitti toisen erän pirteästi ja painostus tuotti Pelicansin Niko Tuhkaselle kaksiminuuttisen ajassa 22.19. Ylivoimalla oli kuitenkin käydä kylmät, sillä vieraiden Juhani Tyrväinen vapautui varkain läpiajoon. Tyrväinen sössi tilanteensa näpertelyyn ja Saroksella oli helppo työ pysäyttää lepsu laukaus.

DSC_6143

Pelin painopiste pysyi vahvasti lahtelaispäädyssä jäähyn jälkeen ja ansaittu 2-1-johtomaali syntyi ajassa 33.43. Illan upein maali oli ykkösketjun käsialaa. Teemu Rautiainen ja Borna Rendulic viilettivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Rautiainen tarjoili Rendulicille, joka laukoi kiekon näyttävästi takayläkulmaan. Rautiaisen lisäksi syöttöpisteen kirjautti Juha Kiilholma. Maali oli Bornalle kauden yhdestoista.

Erän viime hetkillä Ville Viitaluomalle avautui tuhannen taalan paikka viedä HPK kahden maalin johtoon, mutta kipparin rystypuolen yritys kumahti päätyblankkiin.

Loppu kuin kauhuleffasta

Marko Tuulola otti Kerhon ensimmäisen jäähyn kolmannen erän alussa ja Pelicans käytti erikoistilanteen murhaavasti hyväkseen. Jesse Niinimäki viimeisteli illan toisensa ajassa 40.54.

Päätöserän peli oli molemmilta joukkueilta sekavaa. Harhasyöttöjä nähtiin paljon ja yritystä oli enemmän kuin ajatusta.

HPK nousi 3-2-johtoon Ville Viitaluoman raudanlujalla lyöntilaukauksella ajassa 53.36. Tilannetta edelsi Pelicans-puolustajan karmiva harhasyöttö. Osuma oli ”Vilille” jo kauden 18:sta.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi.

Janne Ritamäki tasoitti ottelun vain reilu minuutti myöhemmin. Tämän jälkeen HPK:n Jesse Saariselle tuomittiin melko heppoinen jäähy ja Pelicans pääsi toistamiseen ottelussa ylivoimalle. Ottelu ratkesi ajassa 57.39. Tyler Redenbach tarjoili ohjurin maalin eteen ja Timo Pärssinen sai mailansa väliin. Pisteet matkasivat Lahteen lukemin 3-4.