Pirteä esitys ei riittänyt – tappioputki sai jatkoa

Sport-HPK 4-3 vl. (1-2,2-1,0-0,0-0,1-0)

HPK lähti otteluun tilanteessa, jossa edellisestä 12 -ottelusta sillä oli saldona vain yksi voitto. Myös sen edellisestä yli kahden maalin ottelusta oli ennättänyt kulua aikaa jo yli 2kk. Joten lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin haastavat, mutta silti kaukalossa nähtiin jo hieman pirteämpi HPK.

Kaksijakoinen erä

HPK:n osalta ottelun ensimmäinen erä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun jo reilun puolenminuutin pelin jälkeen kiekko pelattiin Turo Asplundille, joka unohtui vierailijoiden puolustukselta maalin eteen. Asplundin laukauksen kuitenkin nollasi upealla hanskakäden torjunnalla Daniel Lebedeff.

Jos Sportin ensimmäinen maalipaikka tuli nopeasti, niin kauaa ei tarvinnut vierailijoiden odottaa omaa vastaavaa. Ajassa 1.35 HPK hyökkääjä Markus Nenonen sai kiekon itselleen hyökkäysalueen laitaan, veti puoleensa neljä kotijoukkueen pelaaja ja siirsi kiekon Harri Kainulaiselle maalin eteen. Toisin kuin Asplund, niin Kainulainen ei missannut omaa paikkaansa ja siirsi HPK:n 0-1 johtoon.

Vierailijat sai nopeasti mahdollisuuden siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun läpiajossa ollutta Miro Ruokosta rikottiin sääntöjen vastaisesti pelikellon näyttäessä aikaa 6.44. Tuomiona tästä oli rangaistuslaukaus, jota ampumaan asettui Jere Innala. Innala yritti ujuttaa kiekkoa Sportin maalilla torjuneen Niko Hovisen längeistä, mutta Sport -vahdin nopeat reaktiot estivät tämän.

Reilu minuutti rangaistuslaukauksesta, niin HPK siirtyikin ansaitusti kahden maalin johtoon. Elmeri Eronen toimitti pienen pyörityksen jälkeen kiekon viivasta maalille, jossa oman kaksinkamppailunsa voitti Kristjan Kombe. Kombe viimeisteli maalin edustalta uransa ensimmäisellä liigamaalilla lukemiksi 0-2.

HPK:n hyvälle erälle hieman huonon sivumaun antoi Sportin kavennus, kun aivan erän lopulla Daniel Lebedeff epäonnistui mailapelissään ja kiekko päätyi Michael Keräsen lapaan, jonka nollakulmasta lähettämä laukaus lörpsähti Lebedeffin kainalosta verkkoon.

Näin ollen erätauolle lähdettiin vierasjohdossa 1-2.

Roolit vaihtuvat

Jos ensimmäisen erän päätös sai vierailijoiden kannalta huonon päätöksen, niin toisen erän alku oli jotain muuta.

Ajassa 22.06 Elmeri Eronen toimitti jälleen kiekkoa kohti Sportin maalia ja tällä kertaa mailoineen väliin pääsi Miro Ruokonen, joka ohjasi kauden kolmannellaan HPK:n jälleen kahden maalin johtoon.

Pitkän aikaa erää tahkottiin tasatahtiin, mutta ajassa 33.25 Valtteri Puustinen sai melko heppoisen hyökkäyspään jäähyn koukkaamisesta. Sport ei jättänyt annettua ylivoimaa käyttämättä ja ajassa 34.21 kiekko pelattiin p-pisteen yläkaarelle Turo Asplundille, jonka napakka ranne viuhui ohi pahasti maskissa olleen Daniel Lebedeffin. Peli tässä kohtaa 2-3.

Sportin kavennuksen jälkeen alkoi selvästi jännitys hiipimään vierailijoiden puseroon, joka näkyi kiekon roiskimisena ja epäonnistuneina avauksina. Aivan erän loppussa tuo jännitys kostautui viimein huolimattomuutena, kun Stuart Percy lähetti pitkällä avaussyötöllä Eemil Erholtzin karkumatkalle, joka oli jäännyt täysin unohduksiin HPK -puolustuksen taakse. Erholtz harhautti ensin HPK -vahti Lebedeffin vatsalleen ja siirsi kiekon nätillä rystynostolla maalin kattoon ja lukemiksi 3-3. Maali syntyi ajassa 38.56, joten enempää ei maaleja erässä nähty ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa 3-3.

Asemasota

Ottelun kolmas erä ei tarjonnut juurikaan mitään säväyttävää, vaan siitä muodostui enemmänkin asemasotaa muistuttava näytelmä, jossa kummatkin osapuolet vain karttoivat virheitä.

Erän paras ja lähes ainoa kunnollinen maalipaikka tuli ajassa 54.39 Sportin Aaro Vidgrenille, joka pääsi ampumaan b-pisteiden välistä. Ottelussa kuitenkin pääpiirteittäin hyvin esiintynyt Daniel Lebedeff nollasi Vidgrenin eleettömästi.

HPK:lla oli myös oma saumansa ratkaista ottelu itselleen, kun aivan erän lopussa se ylivoiman, kun Valtteri Viljanen komennettiin rangaistujen penkille.

HPK:n ylivoima ei kuitenkaan vieläkään lähtenyt toimiakseen ja sillä oli jopa suuria vaikeuksia saada minään sortin pakkopeliä aikaiseksi. Täten edessä olikin jatkoaika.

Tolppa sisään, tolppa ulos

Jatkoaika tarjosi enemmän kuin tarpeeksi läheltä piti tilanteita, kentän kummassakin päässä. Näistä tilanteista yksi parhain osui HPK:lle ja Juuso Ikosella. Ajassa 62.57 Valtteri Puustinen petasi poikittaissyötöllään loistavan maalipaikan Ikosella, joka pääsi laukomaan p-pisteeltä kohti tyhjää Sport maalia. Ikosen painava laukaus kuitenkin viuhui reippaasti ohi maalin.

Kaukana ei ollut myöskään Markus Nenonen, jonka laukaus jatkoajan viimeisellä minuutilla osui Sport -maalin sisätolppaan.

Voittolaukaksille venyneessä ottelussa ratkaisijan rooliin nousi isäntien Keräset duo Michael ja Janne. Ensin Michael kävi tuikkaamassa kiekon Daniel Lebedeffin puikoista sisään ja viimeiseksi duon vanhempi eli Janne viimeisteli yläriman kautta upealla rystynostolla voiton Sportille.

HPK:n laukaisijat olivat Otto Latvala, Juuso Ikonen sekä Tommi Tikka, joista ainoastaan Ikonen onnistui maalin teossa.

09.01.2021 20:14