Nuori Saros voiton takuumiehenä

HPK-Pelicans 3-2 (1-0,1-0,1-2)

Kultakeskusturnaus jatkui HPK:n osalta voittokkaasti Pelicansin kustannuksella. Juha Kiilholman kolmannen erän osuma jäi voittomaaliksi Pelicansin loppupyristelystä huolimatta.

– Ei olla totuttu tollaseen karvaukseen. Ei oltu sellasella ilmeellä kuin ois kuulunu. Juuse Saros maalissa piti meidät voitossa kiinni loppuun asti, summasi HPK:n päävalmentaja Kai Rautio ottelun jälkeen.

Eikä “Kaira” väärässä ollut. HPK oli ensimmäisen 40 minuutin ajan vaikeuksissa lahtelaisten aggressiivisen pelin kanssa. Kerho kulutti jäähypenkkiä peräti 12 minuuttia kahden ensimmäisen erän aikana. Juuse Saroksen huipputorjunnat sekä Pelicansin ontunut viimeistely tekopaikoissa piti HPK:n pelissä mukana.

Eilisen ottelun huilannut Tuomas Santavuori kiitti vastuusta iskemällä Kerhon johtoon ajassa 7.26. Kolmosketjun laitahyökkääjä yllätti Pelicans-vahti Janne Juvosen tiukalla, mutta vaarattoman näköisellä lyöntilaukauksella.

Kerhon 2-0-maali syntyi vasta aivan toisen erän lopussa. Tällä kertaa asialla oli uusvanha ykköskentällinen (Rendulic-Viitaluoma-Sallinen). Rendulic murtautui Pelicans-alueelle ja vapautti millimetrintarkalla passilla Sallisen maalintekoon. Sallisella ei ole näistä tapana erehtyä, 2-0 taululle ja yleisö hotsille.

Erän alun maali ratkaisi

Sekavan ja rikkonaisen toisen erän jälkeen jäälle luisteli kurinalaisempi HPK. Ratkaisevan tuntuinen 3-0-osuma näki päivänvalon ajassa 41.28. Kolmosketjun työjuhta Juha Kiilholma näpäytti jo tavaramerkiksi muodostuneen vetolaukauksen Juvosen olkapään yli. Siinä ei Pelicans-vahti ehtinyt kissaa eikä mitään muutakaan lemmikkieläintä sanoa.

Ottelun viimeisellä minuutilla Pelicans rokotti Kerhoa kahdesti, pilaten näin Juuse Saroksen nollapelin. Näiden maalien edessä Saros oli voimaton. Erittäin kypsästi ja varmasti torjunut maalivahtilupaus lämmitti ottelun palkintodirektoraatin sydämet ja pokkasi HPK:n parhaalle pelaajalle jaetun pystin takkansa reunukselle. Isä-Pekka voi myhäillä tyytyväisenä jälkikasvunsa edesottamuksia.

Kultakeskusturnaus huipentuu huomenna lauantaina “meidän oman” Jukka Jalosen luotsaaman SKA Pietarin ja HPK:n kohtaamiseen. Huippuottelu siis luvassa, tätä ei kannata jättää väliin.