Nessu maaliputkessa mutta turpiin tuli

3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
51.39 Markus Nenonen 2-1 (Artturi Toivola)

 

Eilisen Tappara-ottelun peruuttamisen myötä sai HPK lähteä Lahteen levänneillä jaloilla, kun taas illan kotijoukkue Pelicans kävi kärsimässä Tampereella eilen 6-2 tappion Ilveksen vieraana. Kerholla oli alla vierasvoitto Kouvolasta Markus Nenosen hattutemppuilun aiheuttamana. Pelicans löytyi ennen ottelua sarjataulukosta sijalta 2. ja Kerhon sijoitus samaisessa taulukossa oli 11. Viiden ottelun kuntopuntarissa molemmat joukkueet olivat keränneet kuusi pistettä edellisestä viidestä kamppailusta. Pelicansin kultakypärää kantoi Lukas Jasek (8+9) ja HPK:n puolelta taas Michael Joly (7+11). Kotijoukkueen maalilla aloitti Jasper Patrikainen (91.57%, PMK 1.90) ja Kerhon tolppien välissä oli luonnollisesti Sami Rajaniemi (92.07%, PMK 2.39). Edellisen kohtaamisen Pelicans voitti Hämeenlinnassa lukemin 1-2 ja johti ennen iltaa näin ollen Hämeen Herruutta pistein 3-0. Tänään tätä lähdettiin kääntämään.

Markus Nenonen oli kerholaisittain illan ainoa onnistuja, mikäli maalintekijöitä tarkastellaan. Sami Rajaniemi teki sen mitä pystyi, mutta pisteille asti ei tämä tänään riittänyt. Pelicans osui joka erässä kertaalleen ja näin pisteet jäivät kotijoukkueelle maalein 3-1.

 

Pelicans osuu kertaalleen

Ottelu lähti käyntiin kovalla kamppailupelaamisella molemmilta, taklauksia jaeltiin ja kuskin paikkaa haettiin tosissaan. Parin peliminuutin jälkeen alettiin peitellä kuvausaukkoa pleksistä ja sen jälkeen ote siirtyi jostain kumman syystä Pelicansille kun taukoa vietettiin muutaman minuutti.

Neljän minuutin kohdalla oli kotijoukkueella ensimmäinen loistotontti mennä johtoon, tähän sanoi Sami Rajaniemi vielä sanansa ja koppasi näyttävästi Topias Vilenin laukauksen hanskaansa. Ajassa 5.13 lähti Eetu Liukas kakkoselle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jäähy oli vähän oranssien lasien läpi kyseenalainen mutta ehkä kuitenkin aiheellinen lopulta. Myöskään Eetu itse ei tätä sulattanut vaan huulilta pystyi aitiosta lukemaan kysymyksen “Mitä vattua?” Ja kyllähän Pelicans ylivoimalla rankaisi. Tilanne näytti suht vaarattomalta ja peli tuntui olevan Kerholla hyvin hanskassa mutta pari nopeaa syöttöä ja Aatu Jämsen olikin vapaana pisteiden välissä. Jämsen laittoi ranteet lukkoon ja tilanne oli 1-0.

Maalin jälkeen Pelicans oli hallitsevampi osapuoli painaen hyökkäyksiä kohti Rajaniemeä. Kerho sai ainoastaan kaksi laukausta erässä kohti Jasper Patrikaista, Sami Rajaniemen joutuessa töihin enemmän, torjuen kahdeksan laukausta. Erän lopussa Michael Joly väläytteli osaamistaan ja aiheutti Pelicansille jäähyn ajassa 19.30. Topias Vilen kiinnipitämisestä boksiin ja Kerholle ylivoima. 30 sekuntia erän loppuun ei näyttänyt ihmeitä ja toinen erä aloitetaan siis ylivoimalla.

Jäähyjä ja Pelicansille toinen osuma

Ei tehty maalia ylivoimalla erän alkuun, ei saanut HPK edes laukausta kohti Patrikaista. Erikoistilanteen jälkeen peli oli aika seesteistä eikä maalipaikoilla mässäilty. Ajassa 29.09 nahistelivat Eetu Liukas ja Toni Utunen toisilleen kakkoset maalinedushässäkästä Kerhon maalilla, peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Pelikellon näyttäessä aikaa 30.46 lähti Markus Nenonen istunnolle koukkaamisesta ja Kerho joutui neljällä kolmea vastaan alivoimalle. Tämä tilanne saatiin pelattua hyvin pois, mutta kun miehitys vaihtui neljällä viittä vastaan, sekosi Kerhon paletti ja Joni Ikonen pääsi ranteella viemään kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

32.47 otti Anton Mylläri Pelicansista kakkosen kiinnipitämisestä ja jälleen HPK oli ylivoimalla. Mutta ei lähtenyt tälläkään kertaa ja maali jäi haaveeksi. 35.26 otti Nessu erän ja illan toisen jäähynsä, nyt huitomisesta ja taas oltiin alivoimalla. Tämä aliovima selvitettiin ja mahdollisuus oli laittaa kavennusvaihdetta silmään. Toisessa erässä Jasper Patrikainen torjui viisi laukausta ja Sami Rajaniemi kahdeksan kutia.

Tämänkin erän loppuun otti Pelicans jäähyn, ensin Lukas Jasek ajassa 39.40 ja nyt oli paikka Kerholla nousta mukaan peliin. 39.51 Teemu Eronen vielä otti toisen jäähyn lahtelaisille ja HPK pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa. Aika vaan tuli vastaan ja kolmanteen erään jäi 1.41 Kerholle kahden miehen ylivoimaa jäljelle. Siitä olisi pakko iskeä!

 

Nessu kaventaa mutta ei riitä

…tai siihen olisi pitänyt iskeä. Nyt ei vaan tähti merkit ollut kohdallaan ja lisäksi kun Jasper Patrikainen oli pelipäällä, ei saanut Kerho kiekkoa maaliin asti. Vielä ajassa 41.34 Peter Andersson otti kampituksesta lisää boksia ja tarjoili näin Kerholle enemmän aikaa mutta kun ei, niin ei. Koko tämä ylivoima tuhrittiin vaikka kuteja saatiinkin maalia kohti.

Kolmannen erän Kerho kuitenkin vei nimiinsä ainakin laukausten puolesta. Jasper Patrikainen joutui töihin 14 kertaa, Sami Rajaniemen selvitessä kuudella torjunnalla. Mutta maalit ratkaisee ja tässä vaiheessa oltiin kaksi perässä. Ossi Ikonen sai kampituksesta kakkosen ajassa 48.28 ja taas sai miettiä, mitä tästä illasta tulee.

Alivoima kestettiin ja valonpilkahdus nähtiin ajassa 51.39. Markus Nenonen kavensi lukemiksi 2-1 rouhimalla maalin edestä oman jatkokiekkonsa sisään. Syöttöpisteen maaliin sai Artturi Toivola.

Kiekollisesti jäi hirveän vähän kerrottavaa päätöserästä. Kerho haki tasoitusta, puskien päätä Pelicans-seinään ja lopulta peli ratkesi ajassa 57.14, kun Lars Bryggman sivalsi kotijoukkueelle illan kolmannen maalin. Tästä ei HPK enää noussut ja pisteet jäivät Lahteen.

 

Lehdistötilaisuus Pelicans-HPK 26.11.2022

 

Ensi viikolla pelataan kolmesti, kaikki kotona. Tappara kohdataan keskiviikkona, Ilves heti perään torstaina ja lauantaina luistelee vastaan KalPa. Nähdään hallilla!

HPK:n ensi viikon ottelut: 

Ke 30.11. HPK-Tappara
To 1.12. HPK-Ilves
La 3.12. HPK-KalPa (juhlaottelu sotiemme veteraanien ja sotiemme naisten muistoksi ja hyväksi) Lue lisää tästä!

Ensi viikon otteluihin tarjotaan Black Weekend tarjouksella triplalippupakettia 45€ hintaan! Lisäksi keskiviikon Tappara-otteluun on aitiotarjous 495€ sisältäen 10 lippua! Tarjoukset voimassa viikonlopun ajan, eli 25-26.11.2022. Lue lisää lippupaketista ja aitiotarjouksesta tästä!

26.11.2022 20:50

Jaa artikkeli: