Maalinteon tuskaa – TPS:lle 2 pistettä

HPK – TPS 0-1 (0-0,0-0,0-0,0-0,0-1) VL

Hämeenlinnassa kohtasivat torstai-illan kunniaksi Playoff-paikasta taisteleva HPK ja tyhjennysmyyntinsä lopettanut TPS. Ottelusta muodostui vähämaalinen taistelu pisteistä, jonka lopulta vei nimiinsä vierailija TPS voittolaukauskilpailun päätteeksi. Kerhon Joona Monto pelasi uran ensimmäisen liigaottelunsa.

DSC_4605

Ottelun avauserä oli varsin erikoinen, sillä HPK vei turkulaisia 5-5 pelissä kuin litran mittaa, mutta otti peräti neljä kahden minuutin rangaistusta erän aikana. Kerhon ykkösketju oli hyvällä pelipäällä ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä kohti TPS:n maalia koko erän ajan.

Neljä kertaa ensimmäisessä erässä ylivoimalle päässyt TPS puolestaan ei saanut pakkopeliään käyntiin missään vaiheessa, jonka myötä Juuse Saros selvisi melko helpolla ensimmäisestä erästä. Erän lopulla kiekko kylläkin päätyi kertaalleen Kerho-maaliin, mutta Mikko Rantanen löi sen selvästi korkealla mailalla verkon perukoille. Näin erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Jäähyily jatkuu

Toisen erän alkuun TPS pääsi pelaamaan alkuhetket ylivoimaa, mutta pakkopeli jatkui tehottomana. Alkuhetket mentiin muutenkin turkulaisten painostuksessa eikä Kerho saanut jalkoja liikkeelle. Toisen erän huvittavin tilanne nähtiin puolivälin tienoilla, kun Jesse Saarinen taklasi TPS:n kultakuupan Rantasen HPK:n vaihtoaitioon.

DSC_4649

Kerhon ykkösketju jatkoi hyvää peliään ja oli selvästi kentän paras hyökkäyskolmikko. Ketju pääsi myös todella lähelle avausmaalia, kun Marek Viedensky pääsi saman pyörityksen aikana kilauttamaan kertaalleen tolppaan ja kertaalleen ylärimaan. Hetki tämän jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen TPS:n jäähy, joka tulikin ulosajon seurauksena.

Ulosajo syntyi, kun pienen hässäkän jälkeen Kerho-päädyssä ensin tönittiin puolin ja toisin vihellyksen jälkeen. Vieraiden Elias Karvinen ei tyytynyt pelkään tönimiseen, sillä viiden minuutin rangaistuksen syynä oli vastustajan potkaiseminen. Tilanne ei missään nimessä näyttänyt vaaralliselta, joten ulosajo tuli lopulta melko heppoisin perustein. Kerhon ylivoima oli kuitenkin 5 min ajan myös todella surkeaa, eikä maalihanoja saatu vieläkään avattua.

Maalinteon tuskaa

Kolmanteen erän alkajaisiksi Kerho pääsi yrittämään ylivoimaa toistamiseen ottelun aikana, kun Elias Karvonen koukki itsensä jäähyboksiin. Ylivoiman paras paikka siunaantui pitkänhuiskealle Ville Järveläiselle, joka pääsi nokikkain hyvin pelanneen Alexander Georgievin kanssa. Järveläisen harhautus oli oivallinen, mutta kiekko painui hieman yli TPS-maalin.

DSC_4597

Kolmannen erän lopun rytmi oli varsin selvä, kun HPK yritti epätoivoisesti murtaa TPS:n puolustusviisikkoa. Kerho ei tässä kuitenkaan onnistunut ja turkulaiset taistelivat ottelun jatkoajalle. Jatkoaika mentiin tuttuun tyyliin päästä päähän. Jatkoajan paras paikka siunaantui ehdottomasti Otto Paajaselle, joka pääsi läpiajoon jatkoajan loppuhetkillä. Paajasen laukaus kuitenkin lähti aivan lapasesta, sillä kiekko päätyi suoraan päätyverkkoihin.

Voittolaukauskilpailussa ensimmäisellä kierroksella onnistuivat ainoastaan Alexander Ruuttu ja Craig Schira, joten ratkaisu haettiin pari kerrallaan. Ratkaisu syntyikin toisessa parissa, kun Elias Karvonen onnistui ja Joonas Vihko ei onnistunut. Näin TPS:lle lähti mukaan 2 pistettä.

Kerhon kausi jatkuu ensi viikon tiistaina, kun HPK matkustaa Vaasaan testaamaan Sportin kotivirettä.