Maali-iloittelu päättyi Tapparan voittoon

Tappara-HPK 6-5 (1-1, 3-2, 2-2)

Hakametsässä pelattiin Liigan kärkikamppailu, kun vastaan iskivät Tappara ja HPK. Tiistai-illan ottelusta muodostui todellinen maali-iloittelu, jonka vei nimiinsä lopulta Tappara numeroin 6-5.

Avauserä rikkonainen

Ottelun ensimmäinen vaihto antoi jo osviittaa siitä mitä oli luvassa, sillä ensimmäisessä vaihdossa nähtiin kahden minuutin rangaistus. Kerhon alivoima kuitenkin selvitti Teemu Suhosen jäähyn hienosti.

Ottelun avausmaalin teki HPK. Kokoonpanoissa ykkösketjuksi merkitty Turtiainen-Sillanpää-Keränen pelasi upeasti kulmapelin päätteeksi kiekon maalin eteen, josta Juho Keränen viimeisteli vastustamattomasti ottelun avausmaalin. Ratkaisevan syötön maalin takaa Keräselle antoi Jaakko Turtiainen.

Kerhon johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vain parin minuuttia avausmaalista Tappara tuli tasoihin toisen ylivoimapelinsä aikana. Kiekko pelattiin HPK-neliön keskelle Veli-Matti Savinaiselle, jonka ohjaus painui vastustamattomasti Emil Larmin vartioiman maalin yläkaleviin.

Tappara pääsi vielä ensimmäisen erän lopussa kolmannen kerran ylivoimalle, kun Henrik Forsberg otti jo erän toisen jäähynsä hieman ennen avauserän päätöstä. Kerhon alivoima kuitenkin selvitti erikoistilanteen ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Jäähyjä ja maaleja

Toinen erä jatkui rikkonaisena ja jäähyjä vihellettiin vuorotahtiin. Tappara siirtyi ottelussa ylivoimalla 2-1-johtoon hieman poikkeuksellisella ylivoimamaalilla. HPK pääsi ensin alivoimalla 3-1-hyökkäykseen, mutta tämä hyökkäys ainoastaan koitui Kerhon kohtaloksi, sillä vastaiskusta Veli-Matti Savinainen viimeisteli kotijoukkueen johtoon.

Myös Kerho sai ylivoimakuparisen rikki seuraavalla ylivoimalla. Upean sommitelman päätteeksi Eero Somervuori latasi lähes tyhjään maaliin 2-2-tasoituksen. Vapauttavat syötöt Somervuoren kauden avausmaaliin antoivat Petteri Nikkilä ja tänään parasta peliään pelannut Niko Kapanen.

Toinen erä mentiin ylivoimalla vuorotahtiin ja maaleja nähtiin myös kummaltakin joukkueelta. Ensin 30:38 Joni Tuulolan jäähyn aikana Aleksi Elorinne painoi suoraan aloituksen jälkeen hirmuisella vedolla Tapparan jälleen maalin johtoon, ja hetki tämän jälkeen Teemu Turunen tasoitti 5-3-ylivoiman aikana tilanteeksi 3-3. Turusen maaliin upean syötön antoi hyvällä pelipäällä tänään ollut Nikkilä.

Tappara teki vielä toiseen erään yhden maalin, joka merkittiin kultakypärä Henrik Haapalalle. Tilanteen pohjusti röyhkeästi hyökkäysalueelle kiekon tuonut Savinainen. Todella värikkään ja jäähyrikkaan erän päätteeksi tilanne oli kotijoukkueelle 4-3.

Dramaattinen kolmas erä

Kerho lähti kolmanteen erään kuromaan Tapparan maalin johtoasemaa kiinni. Ensimmäinen tasoituspaikka syntyi, kun Valtteri Kemiläinen lähetettiin jäähyaitioon. Kerhon ylivoima pyöri näyttävästi, mutta Dominik Hrachovina nollasi ylivoiman hyvillä torjunnoillaan.

HPK tuli tasoihin hieman erän puolivälin jälkeen, kun Somervuori viimeisteli illan toisen osumansa pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Waltteri Hopponen riisti kiekon Tappara-päädyssä ja pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Hrachovina torjui epäonnekseen kiekon suoraan Somervuoren lapaan, joka kiitti tarjoilusta.

Vain pari minuuttia HPK:n tasoitusmaalista, Tappara siirtyi jälleen johtoon. Kiekko pomppi HPK:n maalin edustalle Henrik Haapalalle, jonka upean syötön jälkeen Jere Karjalainen pääsi vapaasti viimeistelemään 5-4-johtomaalin.

Tällä kertaa oli Kerhon vuoro pilata juhlat, sillä vain parin minuutin päästä peli oli jälleen tasan. 5-5-tasoituksen naulasi karmealla lämärillä Joonas Lehtivuori. Oula Palve ja Sakari Manninen saalistivat syöttöpisteet Kerhon illan kolmanteen ylivoimamaaliin.

Kerho pääsi vielä kertaalleen kolmannen erän lopussa ylivoimalla yrittämään ratkaisua. Ylivoiman aikana paras paikka siunaantui Otto Paajaselle, joka suti kuitenkin harmittavasti ohi maalin eteen pomppineesta kiekosta.

Jotta dramaattinen ilta sai mielipuolisen lopun, nähtiin vielä yksi maali, joka jäi myös illan viimeiseksi. Jukka Peltola laukoi pyörityksen päätteeksi ajassa 59:10 Tapparalle ratkaisevan 6-5-maalin. Kerho yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta aika loppui tiimalasista kesken.

Näin tiistain maali-iloittelu päättyi kotijoukkueen 6-5-voittoon. Olipahan melkoinen matsi!

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho!

Toisessa erässä peli muistutti lähinnä konsolilla pelattavaa NHL17-peliä, sillä jäähyboksin ovesta kulki porukkaa kuin legendaarisessa Metropolissa aikanaan. Toisessa erässä jaettiin yhteensä seitsemän kahden minuutin rangaistusta.

Torstaina perhepeli – lippupaketti 30€

Seuraavassa ottelussa taistellaan Hämeen herruudesta, kun Kerho kohtaa kotijäällään Lahden Pelicansin. Ottelu on myös perhepeli, joten liput torstai-illan kamppailuun on saatavilla huokeaan hintaan. Perheliput (2+2) maksavat vain 30€.